CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, podziwiam ze wyrabiasz te maratony po specjalistach no ale czego sie nie zrobi dla dzieciaków.
Co do szczepien my mamy 4 tygodnie odstępu przy rota, idziemy w przyszłym tygodniu i na tej wizycie tez sie będziemy zapisywać na kolejne dawki 6w1 itd. Ogólnie mamy mega fajne pielęgniarki od szczepien w przychodni, wszystko objaśniają i pomagają wybrac termin i maja podejście do malucha.
Ja dzis zaszalałam byłam u fryzjerki, matka się odgruzowuje 😅 synek w tym czasie byl mega grzeczny z tatą i babcia.Elza1234, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
Ej a z tymi meningo to szczepicie tak szybko teraz? Mnie pielęgniarka doradzała w środę, żeby zaczekać, bo jeśli nie idzie od pół roku do żłobka to nie trzeba się spieszyć a te szczepionki podobno są nieprzyjemne dla dziecka.
Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Jestem na etapie zakupy jakiś książeczek dla małego i zupełnie nie wiem co jest warte uwagi. Macie coś do polecenia? 🤔 Takie, żeby mu poczytać trochę i przy okazji pokazywać.
Myślałam wstępnie o książeczkach z serii "baw się i dotknij" i "dotykam poznaję" -
Blackapple wrote:Ej a z tymi meningo to szczepicie tak szybko teraz? Mnie pielęgniarka doradzała w środę, żeby zaczekać, bo jeśli nie idzie od pół roku do żłobka to nie trzeba się spieszyć a te szczepionki podobno są nieprzyjemne dla dziecka.
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Ej a z tymi meningo to szczepicie tak szybko teraz? Mnie pielęgniarka doradzała w środę, żeby zaczekać, bo jeśli nie idzie od pół roku do żłobka to nie trzeba się spieszyć a te szczepionki podobno są nieprzyjemne dla dziecka.
Nam pediatra powiedziała, żeby szczepić jak będzie miał ok pół roku. -
Ja zdecydowałam, że podam dopiero jak skończę cykl 6w1. Później jest chyba dłuższa przerwa między szczepieniami to wtedy ogarnę meningokoki -