X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, podziwiam ze wyrabiasz te maratony po specjalistach no ale czego sie nie zrobi dla dzieciaków.
    Co do szczepien my mamy 4 tygodnie odstępu przy rota, idziemy w przyszłym tygodniu i na tej wizycie tez sie będziemy zapisywać na kolejne dawki 6w1 itd. Ogólnie mamy mega fajne pielęgniarki od szczepien w przychodni, wszystko objaśniają i pomagają wybrac termin i maja podejście do malucha.
    Ja dzis zaszalałam byłam u fryzjerki, matka się odgruzowuje 😅 synek w tym czasie byl mega grzeczny z tatą i babcia.

Elza1234, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że prywatnie neurolog. Na nfz nawet nie próbowałam bo tutaj w okolicy wszędzie przyjmuje ta sama beznadziejna neurolog

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a z tymi meningo to szczepicie tak szybko teraz? Mnie pielęgniarka doradzała w środę, żeby zaczekać, bo jeśli nie idzie od pół roku do żłobka to nie trzeba się spieszyć a te szczepionki podobno są nieprzyjemne dla dziecka.

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na etapie zakupy jakiś książeczek dla małego i zupełnie nie wiem co jest warte uwagi. Macie coś do polecenia? 🤔 Takie, żeby mu poczytać trochę i przy okazji pokazywać.

Myślałam wstępnie o książeczkach z serii "baw się i dotknij" i "dotykam poznaję"

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ej a z tymi meningo to szczepicie tak szybko teraz? Mnie pielęgniarka doradzała w środę, żeby zaczekać, bo jeśli nie idzie od pół roku do żłobka to nie trzeba się spieszyć a te szczepionki podobno są nieprzyjemne dla dziecka.
    A to nam lekarz powiedział, że można już, byle rozdzielić chociaż o tydzień z tamtymi.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Nam pediatra powiedziała, żeby szczepić jak będzie miał ok pół roku.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy szczepili ale mamy odroczone. Jednak jak dziecko ma kontakt z dziećmi z placówek to jest jakieś tam ryzyko. Dobrze że starsza poszczepiona....Teraz " tylko" przeciw grypie starsza i ta z krztuscem na 5l nie pamiętam jak się nazywa

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez powiedziała lekarka zeby szczepić teraz tylko z odstepem od pozostałych. Mieliśmy pierwsza dawkę 1.5 tygodnia temu, podaliśmy profilaktycznie paracetamol przed i maly zniósł na prawde dobrze a tez sie bałam tej szczepionki.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Ja zdecydowałam, że podam dopiero jak skończę cykl 6w1. Później jest chyba dłuższa przerwa między szczepieniami to wtedy ogarnę meningokoki

age.png
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ