CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
LaMia wrote:Przygodami66 i Karola widzę jesteśmy z jednego obszaru, jak teraz czytam. 😃 może nie te same miejscowości chyba ale dość blisko 😃 Świat jest mały 😃
Dziewczyny ja też z tych okolic i też się zastanawiałam nad Rudą jako szpitalem, ale nie znam tam żadnego lekarzaprzygodami66 lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Ja jestem ze Śląska, wcześniej mieszkałam w Mysłowicach, teraz niedaleko Szczyrku i rodzić będę w Bielsku ale nie wiem jeszcze w którym szpitalu muszę rozeznać się w opiniach 🫣
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Kasia ta poduszka raczej trudno zmienia kształt, chyba właśnie o to w niej chodzi, że jej się za bardzo nie da wygiąć, ale dziecko Ci się małe w środek zmieści jak coś, mam takie zdjęcia z poprzedniej ciąży, jak moja dwulatka się kładła w środek jak w kokon ❤️ ona w ogóle chciała sama spać z tą poduszką 😅
Ja na Śląsk mam daleko 🙃kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja rodziłam w Tychach ostanio. Ale teraz raczej Mikołów bym celowała
-
przygodami66 wrote:Nad Mikolowem się też zastanawiałam. Nie znam nikogo kto tam rodził czy był zadowolony. O Rudzie zdążyłam przeczytać, że warunki może nie najlepsze ale dla mnie najważniejszy jest zespół lekarzy. Będziemy później się zastanawiać albo wyjdzie w praniu. W Mikołowie widziałam, że można rodzić w wodzie, że są specjalne sale.
Ruda ma mieć remont porodówki i położnictwa.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Kasia ta poduszka raczej trudno zmienia kształt, chyba właśnie o to w niej chodzi, że jej się za bardzo nie da wygiąć, ale dziecko Ci się małe w środek zmieści jak coś, mam takie zdjęcia z poprzedniej ciąży, jak moja dwulatka się kładła w środek jak w kokon ❤️ ona w ogóle chciała sama spać z tą poduszką 😅
Ja na Śląsk mam daleko 🙃
Dla mnie Śląsk to Off festiwal, więc w wyborze szpitala nie pomogę 🤣 -
magdalena321 wrote:Ja jestem ze Śląska, wcześniej mieszkałam w Mysłowicach, teraz niedaleko Szczyrku i rodzić będę w Bielsku ale nie wiem jeszcze w którym szpitalu muszę rozeznać się w opiniach 🫣
-
Herbaciana, LaMia, Kindziukowa, przygodami66, kasssia, eeemakarena, Elza1234, Maj.a, Tanashi, Pani Lis, Cel95, Flubbershy, Moooniii, amoze, Truuskaawka, Cinia95, CelinaJan, Biedronka@, KasiaGosiaWerka, Klaudek11, Lola93, KarolaKinga, inka97, Lauraa, awokado 🥑, Weronka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Awww, wzrusz 🥹
Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:
A właśnie na wyniku widać płeć od razu? Bo też właśnie pomyślałam, że ktoś mógłby nam tak to fajnie przekazać, ale nie wiem jak to ogarnąć, bo przecież ja pierwsza otworze wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 20:38
-
kasssia wrote:Ja nie wiem czy mam zwyrodnienia, ale siedzie przy komp dużo i ciągle mnie coś boli 😩 tak sobie myślę, ta poduszka może też się przydaje dla dziecka, żeby np zrobić barierę z jednej strony łóżka, żeby nie spadło? Te zgięcia są trochę plastyczne? 😀
Dla małego dziecka raczej nie bo mogłoby się udusić. Moja koleżanka używa dla swojej 2latki. Na zwykłym łóżku na ktorym spi dziecko, zamiast barierki drewnianej, bo jest nisko. My mamy wysokie łóżko u nas ( corka czasem spi z nami przychodzi w nocy) i barierkę od 2l zamocowana. Nasza jest zdejmowana ( bd drogie sa niestety ale tez mozna kupic uzywana tylko u nas 3szt az trzeba) bo już miałam wizje...
a do niskiego " duzego" łóżka to wystarczy właśnie poduszka długa a u nas wielka maskotka zyrafy pełni te funkcje:)
Nas na kursie 1szej pomocy nastraszyli jak dziecko może sobie zrobić krzywdę i wszelkie poduszki były zabronione. Wiadomo że życie życiem ale te poduszki akurat nie są do tego celu i jak już to kupiłabym kokon albo dostawkę ( u nas będzie dostawka-kolyska z funkcją zamknięcia boku. Bo super się sprawdziła. A i potem mysle ze łatwiej dziecko do innego pokoju przenieść. Ja w nocy podczas kp przesuwałam dziecko do dostawki, zamykałam bok i dzięki temu się nie budziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 20:54
-
asiun wrote:Gratuluję ☺️
A właśnie na wyniku widać płeć od razu? Bo też właśnie pomyślałam, że ktoś mógłby nam tak to fajnie przekazać, ale nie wiem jak to ogarnąć, bo przecież ja pierwsza otworze wynik.
Ja w sumie od razu jej dałam dostęp do wyników (nie otwierałam wcześniej), chciałam żeby przesłała z zamazaną informacją.
Ale generalnie po wejściu na stronę z wynikiem są najpierw wyniki genetyczne a potem jest zakryta część z płcią, jak klikniesz to się jeszcze raz pyta czy na pewno chcesz zobaczyć płeć. Więc można w sumie zobaczyć najpierw samemu wyniki genetyczne bez podglądania płci -
My mamy łóżko przy ścianie i jedną barierkę z siateczką „w nogach” i córka śpi od ściany. Nie planowałam przed dziećmi takiego ustawienia łóżka w sypialni, ale jak się śpi z maluchem, to tak jest praktycznie My mamy lionelo i kosztowała nas stówkę, więc myślę, że nie aż tak drogo, a używamy 4 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 20:56
-
Paulinaaa_ wrote:Ja w sumie od razu jej dałam dostęp do wyników (nie otwierałam wcześniej), chciałam żeby przesłała z zamazaną informacją.
Ale generalnie po wejściu na stronę z wynikiem są najpierw wyniki genetyczne a potem jest zakryta część z płcią, jak klikniesz to się jeszcze raz pyta czy na pewno chcesz zobaczyć płeć. Więc można w sumie zobaczyć najpierw samemu wyniki genetyczne bez podglądania płci -
lionelo uzywalismy jako dostawki i bedziemy uzywac bo uwielbialam. Teraz jestem w szoku bo ponad 500. Myśmy nowe kupili 5l temu za pół tej ceny albo nawet i za 200...
Przerazaja mnie te ceny. Jak popatrzyłem na wózki po 4-5k to się za głowę złapałam. Ja wiem ze inflacja ale aż tak?! O dziwo foteliki nie zdrożały jakoś. Ciekawe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 21:04
-
Gusia_ wrote:My mamy łóżko przy ścianie i jedną barierkę z siateczką „w nogach” i córka śpi od ściany. Nie planowałam przed dziećmi takiego ustawienia łóżka w sypialni, ale jak się śpi z maluchem, to tak jest praktycznie My mamy lionelo i kosztowała nas stówkę, więc myślę, że nie aż tak drogo, a używamy 4 lata
Duza barierka to 300 teraz niedawno kupowaliśmy. Lionelo mamy i barierkę i lozeczko. Ogólnie lubię te firmę. Łącznie tych barierek to mamy po kilka i na łóżko i do domu...królowa barierek ze mnie:) ale niestety w domu potrzebuje mieć min 3 barierki dla raczkującego bobo a na łóżko też min 3. Nasze łóżko jest ogrooomne i ustawiłam je na środku;) nijak nie dosune do ściany:p plan nie był praktyczny przy projektowaniu sypialni:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 21:02
-
Karola3xJ:D wrote:W Bielsku słyszałam że od 1 grudnia sor likwidują
A to nie wiedziałam. Wiem że w Żywcu jest ciężka sytuacja ze szpitalem i tam już izbe zamknęli. Teraz wpisałam w google właśnie to w Wojewódzkim w Bielsku tam gdzie wstępnie miałam plan rodzić bo tam pracuje moja ginekolog prowadząca no ale jeszcze nie wiem. Masakra