Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaaa93 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj po wizycie popłynęłam że zmęczenia . Na szczęście wszystko jest okej dzidzia według badania tydzień starsza niż bo c powinna więc okej. Mam tylko niewielkiego polipa ale mam nadzieję że nie będzie on uciążliwy. Mój krwiaczek jest jeszcze ale już maleńki i mam nadzieję że już na dobre o mnie zapomi i się wchłonie.
    A mam pytanie jaki puls mają wasze dzieciaki? U mnie było 160 uderzeń

I moje kolejne wizyty to 11 grudnia i 27 grudnia🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 19:04

przygodami66, Cinia95, amoze, Tanashi, KarolaKinga, eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 🙂
    Ja już u rodziców, zostaje do niedzieli popołudniu. Zjadłam śledzie w buraczkach z świeżutkim chlebkiem. Jeszcze w lodówce mam kulki rybne ale zostawiam na śniadanie, wieczorem skubnę pewnie mandarynkę albo kefir 😅

Przychodzę z pytaniem, czy któraś z Was miała tą poduszkę do spania w ciąży? Ten taki rogal czy jakkolwiek to nazwać 😝 wyskakuje mi gdzieś na fb w reklamach i zastanawiam się co to daje?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę poofi i uwielbiam ją. Dla mnie bardzo odciąża kręgosłup w ciąży i można się tak ułożyć, że nie boli brzuch. Spałam na niej w każdej ciąży i polecam. Teraz jeszcze nie wyciągnęłam, ale na pewno też przyniose jak będzie mi ciężko znaleźć wygodną pozycję. (Już to pisałam 🫣 wiem)

Lauraa, magdalena321 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja mam poduszkę poofi i uwielbiam ją. Dla mnie bardzo odciąża kręgosłup w ciąży i można się tak ułożyć, że nie boli brzuch. Spałam na niej w każdej ciąży i polecam. Teraz jeszcze nie wyciągnęłam, ale na pewno też przyniose jak będzie mi ciężko znaleźć wygodną pozycję. (Już to pisałam 🫣 wiem)

O właśnie o nią mi chodziło (wygooglowałam) 😀😀
    Wygląda fajnie. Kurczę nie przypominam sobie jak w tamtej ciąży było, wiem na pewno że nie mogłam spać na plecach a na boku nie pamiętam jak było ale jakoś sypiałam. Pomyślę nad nią też później 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    O właśnie o nią mi chodziło (wygooglowałam) 😀😀
    Wygląda fajnie. Kurczę nie przypominam sobie jak w tamtej ciąży było, wiem na pewno że nie mogłam spać na plecach a na boku nie pamiętam jak było ale jakoś sypiałam. Pomyślę nad nią też później 🙂

Jak coś to jest ich masa na vinted. Moja właśnie przyszła, stan idealny a z wysyłką zapłaciłam 109zl

eeemakarena lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ceny tak skoczyły przez te kilka lat. Ja za trochę ponad stówkę to kupowałam 4 lata temu nową 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaaa93 wrote:
    Hej dziewczyny ja wczoraj po wizycie popłynęłam że zmęczenia . Na szczęście wszystko jest okej dzidzia według badania tydzień starsza niż bo c powinna więc okej. Mam tylko niewielkiego polipa ale mam nadzieję że nie będzie on uciążliwy. Mój krwiaczek jest jeszcze ale już maleńki i mam nadzieję że już na dobre o mnie zapomi i się wchłonie.
    A mam pytanie jaki puls mają wasze dzieciaki? U mnie było 160 uderzeń

I moje kolejne wizyty to 11 grudnia i 27 grudnia🙂

Ja nawet nie wiem. Byłam na wizycie ale lekarz mówił że nawet nie mierzy bo dziecko sie rusza a jak sie rusza się to znaczy że ma puls. Zgodnie stwierdziliśmy że bez pulsu by dryfowało.

On mi robił w ogóle usg przez brzuch bo stwierdził że nie będzie mnie badał bez sensu i pchał mi głowicy. Położenia łożyska nie oceniał bo nie ma to sensu na tym etapie. Powiem Wam ,że bezpiecznie się przy nim czuje. Do tego pracuje na patologii w Rudzie Śląskiej a to nie byle co na skalę krajową.

event.png

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Jak coś to jest ich masa na vinted. Moja właśnie przyszła, stan idealny a z wysyłką zapłaciłam 109zl
    Ja za uzywke poofi to dałam chyba 50 zł.

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tą taką długą masz? https://poofi-shop.com/pl/poduszki-ciazowe/2895-poduszka-ciazowa-organic-kolor-czekolada-5902052857814.html

age.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nawet nie wiem. Byłam na wizycie ale lekarz mówił że nawet nie mierzy bo dziecko sie rusza a jak sie rusza się to znaczy że ma puls. Zgodnie stwierdziliśmy że bez pulsu by dryfowało.

On mi robił w ogóle usg przez brzuch bo stwierdził że nie będzie mnie badał bez sensu i pchał mi głowicy. Położenia łożyska nie oceniał bo nie ma to sensu na tym etapie. Powiem Wam ,że bezpiecznie się przy nim czuje. Do tego pracuje na patologii w Rudzie Śląskiej a to nie byle co na skalę krajową.

Oo Karola moja pani dr też pracuje w szpitalu w Rudzie Śląskiej i zastanawiałam się czy nie wybrać tego szpitala - mam nadzieję, że jest tylko jeden położniczy w Rudzie 🫣 jak będzie tak daleko to będę się zastanawiać albo wyjdzie w praniu, który bliżej. Prenatalne też mi robił lekarz, który tam pracuje.

Co do serca to też nie wnikam pytam tylko czy ok. Z tego co kojarzę to było od niskiego jak serce zaczynało startować, po ponad 160 a ostatnio w 11 tygodniu i 5 dniu chyba lekko 150. W każdym razie nie wnikam - ok to ok.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tą taką długą masz? https://poofi-shop.com/pl/poduszki-ciazowe/2895-poduszka-ciazowa-organic-kolor-czekolada-5902052857814.html

Tak ❤️ dla mnie idealnie twarda i daje ulgę dla pleców, ale ja jestem „dziwna” i już mam zwyrodnienia w kręgosłupie 😅

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Oo Karola moja pani dr też pracuje w szpitalu w Rudzie Śląskiej i zastanawiałam się czy nie wybrać tego szpitala - mam nadzieję, że jest tylko jeden położniczy w Rudzie 🫣 jak będzie tak daleko to będę się zastanawiać albo wyjdzie w praniu, który bliżej. Prenatalne też mi robił lekarz, który tam pracuje.

Co do serca to też nie wnikam pytam tylko czy ok. Z tego co kojarzę to było od niskiego jak serce zaczynało startować, po ponad 160 a ostatnio w 11 tygodniu i 5 dniu chyba lekko 150. W każdym razie nie wnikam - ok to ok.
    Mi prenatalne też od nich chyba,jakoś tak zakodowałam ale czy dobrze?
    Jeden chyba jest.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tak ❤️ dla mnie idealnie twarda i daje ulgę dla pleców, ale ja jestem „dziwna” i już mam zwyrodnienia w kręgosłupie 😅
    Ja nie wiem czy mam zwyrodnienia, ale siedzie przy komp dużo i ciągle mnie coś boli 😩 tak sobie myślę, ta poduszka może też się przydaje dla dziecka, żeby np zrobić barierę z jednej strony łóżka, żeby nie spadło? Te zgięcia są trochę plastyczne? 😀

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat poduszki a jak właśnie swoją kupiłam 😃 Również z poofi. Często śpię z kołdrą między nogami,bo zawsze śpię na boku więc przyda się od początku.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mi prenatalne też od nich chyba,jakoś tak zakodowałam ale czy dobrze?
    Jeden chyba jest.
    Z prenatalnych byłam zadowolona. Przez całą wizytę sprawdzał wszystko od a do z - tak, że mało miałam pytań. Mój mąż też mówił, że widać, że się na tym zna. Od wszystkich narządów po przepływy. Po kolei krok po kroku. Dla mnie to magia, że z takiego małego maluszka 6,25 można było tyle sprawdzić. No i na drugi dzień wyniki z krwi. Dr miał się zająć wynikami w ciągu tygodnia a on opisał tego dnia co przyszły wyniki.

• LaMia Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami66 i Karola widzę jesteśmy z jednego obszaru, jak teraz czytam. 😃 może nie te same miejscowości chyba ale dość blisko 😃 Świat jest mały 😃

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Przygodami66 i Karola widzę jesteśmy z jednego obszaru, jak teraz czytam. 😃 może nie te same miejscowości chyba ale dość blisko 😃 Świat jest mały 😃
    Będziemy się później wymieniać informacjami gdzie rodzić 🙃

• LaMia Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:

Ja ostatnio leżałam w Katowicach i Panie pielęgniarki bardzo chwaliły oddział ginekologiczno położniczy w Rudzie. Powiedziały że naprawdę chwali się te kadrę i szpital jeśli chodzi o ten oddział

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja rodziłam w Tychach ostanio. Ale teraz raczej Mikołów bym celowała

event.png

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaMia wrote:
    Ja ostatnio leżałam w Katowicach i Panie pielęgniarki bardzo chwaliły oddział ginekologiczno położniczy w Rudzie. Powiedziały że naprawdę chwali się te kadrę i szpital jeśli chodzi o ten oddział
    Gdzie w Kato?

event.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ