CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Żeby był większy dramatyzm. Chyba tylko dlatego 😅
Pękło mi naczynko w szyjce i krew - piątek po południu, krwiak zaczął się oczyszczać - sobota. Ironia losu.
Ja bym pojechała.
Też nie umiem wskazać innego powodu... U nas też zazwyczaj choroby dzieci albo jakieś moje dziwne przygody zdarzają się w piątek albo w sobotę, gdzie zostaje albo nocna i świąteczna opieka albo szpital. Choc teraz jest łatwiej, odkąd moja siostra skonczyła studia medyczne. Czasem poratuje teleporadą i receptą, ale no tez nie zawsze to wystarczy... Los lubi sobie drwić.
Tanashi dawaj znac! Myslami z Tobą -
Też uwielbiam rosół ale zawsze mnie żołądek boli po nim.
Oczywiście nie umieją mi znaleźć terminu u diabetologa do 7 dni. Jeszcze poniedziałek będę dzwonić ale chyba wezmę ten styczniowy bo co mam zrobić.
Ja dzisiaj dopiero teraz czytam bo jelita i żołądek dają mi dzisiaj popalić. Nie jest to normalne 🫣 Do tego głowa napieprzała więc spałam całe rano i południe.
@Nosa Ja poodstawiałam to co nie dozwolone. Resztę używam normalnie ale nie mogą silnie pachnieć 😄
Mam problem z narastającą chyba łuszczycą na skórze głowy. Bo nie wiem co mogę spokojnie stosować 🫤
@Cel95 Ja nie robię nifty. Chyba, żeby coś było źle na prenatalnych to wtedy będę myśleć. Liczę, że będzie dobrze 🙂💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Oczywiście nie umieją mi znaleźć terminu u diabetologa do 7 dni. Jeszcze poniedziałek będę dzwonić ale chyba wezmę ten styczniowy bo co mam zrobić.
Polecam się skontaktować z poradniami diabetologicznym dla kobiet w ciąży. W każdym większym mieście wojewódzkim są takie poradnie i terminy raczej od ręki, skoro pilnie potrzebujesz porady. Specjaliści już przygotowani pod takie przypadki, wiedząc co i jak z refundacjami, możliwościami leczenia. Nie wiem z którego miasta jesteś, ale jeśli Kraków to poradnia na Kopernika
-
Ja dzisiaj rozmawiałam z babeczka z niftytest i mnie zapisała na poniedziałek, też zaznaczyłam te przypadkowe odkrycia. Mam nadzieję, że mnie tym nie zestresują 🫣
U mnie dzisiaj totalnie nowy objaw, bóle pleców, ale takie mocne ciągnięcia po lewej i prawej. Obstawiam, że to właśnie te więzadła 🤞🏻
@Tanashi jesteśmy z Tobą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 17:30
-
Siedzę na izbie, niestety miałam pecha trafić w złą godzinę, bo trzy babki zbadali, a teraz przyjechało jedzenie na wynos, więc sobie poczekam 🥲. Mogli mówić że będą zamawiać, bo ja tu na głodniaka przyjechałam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 17:27
-
Tanashi wrote:Siedzę na izbie, niestety miałam pecha trafić w złą godzinę, bo trzy babki zbadali, a teraz przyjechało jedzenie na wynos, więc sobie poczekam 🥲. Mogli mówić że będą zamawiać, bo ja tu na głodniaka przyjechałam 🤣
-
Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
Cel95, kasssia, przygodami66, Kindziukowa, eeemakarena, Truuskaawka, Malinaaa2024, asiun, Nineq, Klaudiaaa93, KarolaKinga, Lauraa, amoze, awokado 🥑, Cinia95, inka97, CelinaJan, koktajlowa, Klaudek11, Lola93, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
Dobrze widzieć dobre wiadomości:)Tanashi lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
-
Tanashi przy okazji płeć poznałaś 😄 nieźle 😝 najważniejsze ze nic się nie dzieje ale faktycznie trzeba dla świętego spokoju jechać i sprawdzić, nie ma co się w weekend denerwować
Cel95, Tanashi lubią tę wiadomość
-
Tanashi lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Myślicie że taki mocny ból trochę jakby przy wejściu do pochwy z jednej strony to to normalne?
Bo nie dość, że dzisiaj czuję trochę podbrzusze to jeszcze mnie tam w kroku boli, tak ciągnie mocno, kłuje co jakiś czas.