CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Każda z Was robi nifty?
Ja czekam na prenatalne. Jeżeli w prenatalnych wyjdzie coś niepokojącego, to zapewne się zdecydujemy. Jeśli będzie w porządku, to raczej nie. Może gdyby był inny czas roku, to bym poszła bez zastanowienia, ale no u nas zawsze grudzień i styczeń jest jakiś taki ciężki finansowo, a to dość kosztowne badanie.przygodami66, AgnieszkaW lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Proszę o wpisanie następnej wizyty u lekarza na 20.12✊️
-
asiun wrote:Wyraziłas zgodę na te przypadkowe odkrycia w Nifty ? Bo właśnie idę w poniedziałek na pobranie i zastanawiam się czy zaznaczać to czy nie.
Ja wyraziłam zgodę, na wypadek gdyby dzięki temu moglibyśmy się dowiedzieć o czymś, co da się leczyć jeszcze w trakcie ciąży. Ostatecznie na szczęście żadnej informacji o przypadkowych odkryciach nie dostaliśmy:)Lauraa lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Avocado to mamy w ten sam dzień 👌awokado 🥑 wrote:Coś mnie naszło i przedzwonilam do tej kliniki gdzie robię prenatalne, żeby zapytać się czy jest jakiś wcześniejszy termin i okazało się że jest masa terminów 😅 jak się umawiałam kilka tygodni temu to podobno był dramat, dlatego pani mnie wcisnęła tak późno, a dzisiaj kompletny luz w kalendarzu, więc przesunęłam badanie na 4.12 (12+5) i bardzo się cieszę, bo 6.12 jedziemy na weekend do naszych przyjaciół i chcemy im powiedzieć, a świeżo po badaniu będziemy mieć przynajmniej pewność, że wszystko jest ok!
Ja też 04.12 prenatalne.
12+1 będzie, ale ledwo się załapałam na jakieś wolne miejsce bo lekarz na urlop idzie. -
Cel95 wrote:Każda z Was robi nifty?
👱🏼♀️🧔🏻♂️ - rocznik 95
4 Aniołki 👼🏻
- maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
- listopad 22 - ciąża biochemiczna
- listopad 23 - ciąża biochemiczna
- luty 24 - poronienie 6tc
- accofil, acard, encorton
17.10 ⏸️ - beta 206
5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
7.01 - wizyta
28.06.25 👶🏻💙 -
Revolutionary wrote:cały czas trzymam mocno kciuki, żeby Wasze krwiaki poszły w chole.rę 🙏
Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
Asiun co do tych przypadkowych wyników - ja zaznaczyłam „nie”, bo Pani mojemu wytłumaczyła, że to nie są do końca pewne rzeczy i wolę się nie nakręcać dodatkowo.
asiun, Nineq, Cinia95, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Ja też 04.12 prenatalne.
12+1 będzie, ale ledwo się załapałam na jakieś wolne miejsce bo lekarz na urlop idzie.
12+1 to chyba ok? Trzeba pomiędzy 11 a 13, u mnie będzie równe 12, ale to klinika tak mi umówiła więc stawiam, że Dobrze👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
HejAnku🌸 wrote:Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
Asiun co do tych przypadkowych wyników - ja zaznaczyłam „nie”, bo Pani mojemu wytłumaczyła, że to nie są do końca pewne rzeczy i wolę się nie nakręcać dodatkowo.
Będzie dobrze, 🙂🙂🙂
10.12 to ładna data 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 14:54
-
Pani Lis wrote:Ja wyraziłam zgodę, na wypadek gdyby dzięki temu moglibyśmy się dowiedzieć o czymś, co da się leczyć jeszcze w trakcie ciąży. Ostatecznie na szczęście żadnej informacji o przypadkowych odkryciach nie dostaliśmy:)
-
Wszystko na usg dobrze
Bobo ma już 3.14 cm
20.12 mam prenatalne, kupiłam wlasnie nifty pro tez z tej strony co wy, w końcu black week 😅 czekam aż się odezwie pielęgniarka kiedy może przyjechaćNineq, Truuskaawka, Cel95, eeemakarena, przygodami66, awokado 🥑, HejAnku🌸, amoze, Cinia95, KarolaKinga, Gusia_, Kindziukowa, AgnieszkaW, inka97, Lauraa, Biedronka@, CelinaJan, Lola93, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
Asiun co do tych przypadkowych wyników - ja zaznaczyłam „nie”, bo Pani mojemu wytłumaczyła, że to nie są do końca pewne rzeczy i wolę się nie nakręcać dodatkowo.asiun, HejAnku🌸, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Kozina wrote:Nie wiem jak inne dziewczyny maja, ale u mnie zakres takich badan musi miescic sie pomiedzy 12+3 a 14+3. Sama mam prenatalne w 13+2.
-
Dziewczyny, wiecie które olejki eteryczne można w ciąży a które nie? Bo już zgłupiałam. Także nie wiem czy zapach w perfumach np bergamotka jest ok czy nie? Różnie piszą.. od tych " ladnych" zapachów mnie nie mdli to bym korzystała...chyba w perfumach to jest małe stężenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:04
-
Luna30 wrote:Dziewczyny, wiecie które olejki eteryczne można w ciąży a które nie? Bo już zgłupiałam. Także nie wiem czy zapach w perfumach np bergamotka jest ok czy nie? Różnie piszą.. od tych " ladnych" zapachów mnie nie mdli to bym korzystała...chyba w perfumach to jest małe stężenie?
Perfumy ogółem mają różne średnie substancje, są zakazane np w klinikach in vitro ale w necie czytam, że można się psikac👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągleWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:24
-
Nineq wrote:Jestem ciekawa ile finalnie będzie chłopów, a ile dziewczynek. Na ten moment mamy 2:3. Nie jest zazwyczaj więcej urodzeń chłopców?🤔
Gusia, Maj.a - no to będziemy się razem stresować w środę 😅
Ja też nie planuję robić nifty, chyba że w prenatalnych wyjdzie coś nie tak, wtedy rzeczywiście będziemy się decydowaćGusia_ lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Wszystko na usg dobrze
Bobo ma już 3.14 cm
20.12 mam prenatalne, kupiłam wlasnie nifty pro tez z tej strony co wy, w końcu black week 😅 czekam aż się odezwie pielęgniarka kiedy może przyjechać
Robaczek rośnie❤️
Kiedyś na black week rozwalałam kasę na głupoty, teraz na testy genetyczne 😂😂amoze, Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Robaczek rośnie❤️
Kiedyś na black week rozwalałam kasę na głupoty, teraz na testy genetyczne 😂😂
Hahah mam to samo 😅😅
Ale nie mogłam się dzis powstrzymać przed zakupami w CCC
Kupiłam buty, dla chłopa wzięłam tradycyjnie skarpetki i miałam prawie 70zł rabatu, bo przy zakupach za min. 200zł jest -30% więc jeśli chcecie mieć wygodne laczki lub ładną torebkę, no ewentualnie skety dla starego to polecam ❤️Lauraa lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️