X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶

Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle :P

Tanashi, ja od wieczora wczoraj mam dokładnie to samo, też ciągły ból co prawda nie jaki super silny, co jakiś czas zakłuje po którejś stronie, ale też martwi mnie ten ciagu ból i zastanawiam się czy jechać na izbę czy nie panikować, poza tym ciągle mnie mdli i jakby bolał mnie żołądek, ale to akurat nie nowy objaw, tylko zastanawiam się czy to może od żołądka promieniuje….
    Sama też nie wiem co zrobić, leków żadnych nie brałam bo niestety nie mogę :(
    Na początku myślałam, że wina zaparć ale udało mi się załatwić po suszonych śliwkach, więc teraz już nie wiem co to może być…

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶

Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle :P
    A nie kojarzy Ci się z bólem pęcherza?

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Kurczę przyczyn może być wiele, od jelit przez pęcherz aż po macicę itd...
    Może faktycznie warto to sprawdzić 🤷

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Nie, zupełnie nie. Bardziej właśnie z takim ciągłym bólem skurczowym, tyle, że nie jest skurczowy

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    O tym samym pomyślałam.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Ja bym pojechała na IP jakby w ogóle brzuch na tyle bolał żeby leki były konieczne

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie, zupełnie nie. Bardziej właśnie z takim ciągłym bólem skurczowym, tyle, że nie jest skurczowy
    Hmmm z mojego doświadczenia, niestety pęcherz może tak boleć. Widzisz mnie przy sikaniu nie bolało, jedynie ciągły ból brzucha i to był pęcherz.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Szkoda ze rano moczu nie zrobiłaś.

asiun lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, ja czegoś takiego nie przeszłam, ale pewnie dla spokoju psychicznego pojechałabym na izbę, jeśli ból jest silny i tak długo się utrzymuje, bo na pewno stres z niewiedzy też w tej sytuacji nie pomaga. Cokolwiek zdecydujesz - trzymam kciuki żeby ten ból jak najszybciej dał Ci spokój!

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pęcherza nie obstawiam, bo miewam dużo zapaleń, ale to raz że boli w innym miejscu, a dwa że u mnie każde zapalenie objawia się dużym parciem na mocz i/lub bólem cewki moczowej. A tu mnie boli tak brzuch od dołu w górę, wlaśnie jak na skurczu, więc trochę zgłupiałam. Więzadła tak wysoko chyba aż nie idą?

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja pęcherza nie obstawiam, bo miewam dużo zapaleń, ale to raz że boli w innym miejscu, a dwa że u mnie każde zapalenie objawia się dużym parciem na mocz i/lub bólem cewki moczowej. A tu mnie boli tak brzuch od dołu w górę, wlaśnie jak na skurczu, więc trochę zgłupiałam. Więzadła tak wysoko chyba aż nie idą?
    A w poprzedniej ciąży miewalas problemy z pęcherzem ?
    Wiem, że uparłam się na ten pęcherz ale ja w ciąży odczuwam to inaczej niż kiedy w ciąży nie jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:46

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi a ja dodam od siebie, żebyś zaufała swojej intuicji. Jesli czujesz, że na izbę, to jedź. Jesli, ze to nic groźnego, to jeszcze poczekaj. Myślę, że kobiety naprawdę „czują” kiedy jest ten moment, że już naprawdę potrzeba konsultacji z lekarzem. Tylko kurde, czemu takie rzeczy dzieją się najczęściej w piątki? 🤯

Mnie żaden ciągły, długotrwały ból w ciąży się nigdy nie zdarzył, więc nic nie podpowiem…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    A w poprzedniej ciąży miewalas problemy z pęcherzem ?
    Wiesz że uparłam się na ten pęcherz ale ja w ciąży odczuwam to inaczej niż kiedy w ciąży nie jestem

Tak, ale no to właśnie zawsze parcie na pęcherz mam i biegam do łazienki co dwie minuty

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, podjadę dla spokoju. Dzięki :)

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi a ja dodam od siebie, żebyś zaufała swojej intuicji. Jesli czujesz, że na izbę, to jedź. Jesli, ze to nic groźnego, to jeszcze poczekaj. Myślę, że kobiety naprawdę „czują” kiedy jest ten moment, że już naprawdę potrzeba konsultacji z lekarzem. Tylko kurde, czemu takie rzeczy dzieją się najczęściej w piątki? 🤯

Mnie żaden ciągły, długotrwały ból w ciąży się nigdy nie zdarzył, więc nic nie podpowiem…
    Żeby był większy dramatyzm. Chyba tylko dlatego 😅
    Pękło mi naczynko w szyjce i krew - piątek po południu, krwiak zaczął się oczyszczać - sobota. Ironia losu.
    Ja bym pojechała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:49

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dobra dziewczyny, podjadę dla spokoju. Dzięki :)
    Trzymam mocno kciuki ✊✊✊
    I koniecznie daj znać

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, ale no to właśnie zawsze parcie na pęcherz mam i biegam do łazienki co dwie minuty
    Wiesz co,jak to jest ból który nie przechodzi po lekach to czort wie z czego to. Pęcherz wiesz jak boli i odrzucasz tą opcję. Więzadła nie wiem czy tak mogą boleć,nie mam pojęcia. Wiem że jelita potrafią też bardzo niespecyficznie boleć przy zapaleniu. Może to być dużo rzeczy. Możesz sobie podjechać gdzieś na to usg dla wyjaśnienia bo sama czujesz że to niespecyficzny ból.

preg.png
  • AgnieszkaW Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też dzisiaj po wizycie w LX. Maly czlowiek ma już 4,39 cm, serducho bije jak dzwon :). Mialam pobierana dzisiaj cytologie i od badania z wziernikiem krwawie. Teraz już bardziej plamie.
    Czy szczepiłyście się już na grype? Wydaje mi się, że była już ta dyskusja, coś mi mignęło, ale za dużo stron do cofania :).

eeemakarena, KarolaKinga, przygodami66, koktajlowa, Truuskaawka, Cinia95, amoze, CelinaJan lubią tę wiadomość

♒👩33 l ❤♏🧑35 l
    starania od 2018
    2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
    3xIUI - 2023 - cb

06.2024 - IVF
    pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)

01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
    6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy :); 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też dzisiaj po wizycie w LX. Maly czlowiek ma już 4,39 cm, serducho bije jak dzwon :). Mialam pobierana dzisiaj cytologie i od badania z wziernikiem krwawie. Teraz już bardziej plamie.
    Czy szczepiłyście się już na grype? Wydaje mi się, że była już ta dyskusja, coś mi mignęło, ale za dużo stron do cofania :).
    Tak, ja się szczepiłam jak byłam 8+1 :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więzadła jak mnie bolą to raczej po bokach. I to jest krótki ostry ból jak naciągnięty mięsień. Wie ten co opisujesz to nie wydaje mi się...przynajmniej ja nie mam...więzadła też mnie przestają boleć przy zmianie pozycji jak się położę np to już mnie nie boli nic.

Z corka to samo - jak choruje mocno to piątek lub sobota i najczęściej środek nocy...mąż kiedyś nerki- w weekend, ja złamany nos- dzień wolny dlugi weekend itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 16:25

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ