CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle
Tanashi, ja od wieczora wczoraj mam dokładnie to samo, też ciągły ból co prawda nie jaki super silny, co jakiś czas zakłuje po którejś stronie, ale też martwi mnie ten ciagu ból i zastanawiam się czy jechać na izbę czy nie panikować, poza tym ciągle mnie mdli i jakby bolał mnie żołądek, ale to akurat nie nowy objaw, tylko zastanawiam się czy to może od żołądka promieniuje….
Sama też nie wiem co zrobić, leków żadnych nie brałam bo niestety nie mogę
Na początku myślałam, że wina zaparć ale udało mi się załatwić po suszonych śliwkach, więc teraz już nie wiem co to może być…
-
Tanashi wrote:Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle -
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle
Może faktycznie warto to sprawdzić 🤷 -
Ja bym pojechała na IP jakby w ogóle brzuch na tyle bolał żeby leki były konieczne👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Nie, zupełnie nie. Bardziej właśnie z takim ciągłym bólem skurczowym, tyle, że nie jest skurczowy
-
Tanashi, ja czegoś takiego nie przeszłam, ale pewnie dla spokoju psychicznego pojechałabym na izbę, jeśli ból jest silny i tak długo się utrzymuje, bo na pewno stres z niewiedzy też w tej sytuacji nie pomaga. Cokolwiek zdecydujesz - trzymam kciuki żeby ten ból jak najszybciej dał Ci spokój!
-
Ja pęcherza nie obstawiam, bo miewam dużo zapaleń, ale to raz że boli w innym miejscu, a dwa że u mnie każde zapalenie objawia się dużym parciem na mocz i/lub bólem cewki moczowej. A tu mnie boli tak brzuch od dołu w górę, wlaśnie jak na skurczu, więc trochę zgłupiałam. Więzadła tak wysoko chyba aż nie idą?
-
Tanashi wrote:Ja pęcherza nie obstawiam, bo miewam dużo zapaleń, ale to raz że boli w innym miejscu, a dwa że u mnie każde zapalenie objawia się dużym parciem na mocz i/lub bólem cewki moczowej. A tu mnie boli tak brzuch od dołu w górę, wlaśnie jak na skurczu, więc trochę zgłupiałam. Więzadła tak wysoko chyba aż nie idą?
Wiem, że uparłam się na ten pęcherz ale ja w ciąży odczuwam to inaczej niż kiedy w ciąży nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:46
-
Tanashi a ja dodam od siebie, żebyś zaufała swojej intuicji. Jesli czujesz, że na izbę, to jedź. Jesli, ze to nic groźnego, to jeszcze poczekaj. Myślę, że kobiety naprawdę „czują” kiedy jest ten moment, że już naprawdę potrzeba konsultacji z lekarzem. Tylko kurde, czemu takie rzeczy dzieją się najczęściej w piątki? 🤯
Mnie żaden ciągły, długotrwały ból w ciąży się nigdy nie zdarzył, więc nic nie podpowiem… -
asiun wrote:A w poprzedniej ciąży miewalas problemy z pęcherzem ?
Wiesz że uparłam się na ten pęcherz ale ja w ciąży odczuwam to inaczej niż kiedy w ciąży nie jestem
Tak, ale no to właśnie zawsze parcie na pęcherz mam i biegam do łazienki co dwie minuty -
Gusia_ wrote:Tanashi a ja dodam od siebie, żebyś zaufała swojej intuicji. Jesli czujesz, że na izbę, to jedź. Jesli, ze to nic groźnego, to jeszcze poczekaj. Myślę, że kobiety naprawdę „czują” kiedy jest ten moment, że już naprawdę potrzeba konsultacji z lekarzem. Tylko kurde, czemu takie rzeczy dzieją się najczęściej w piątki? 🤯
Mnie żaden ciągły, długotrwały ból w ciąży się nigdy nie zdarzył, więc nic nie podpowiem…
Pękło mi naczynko w szyjce i krew - piątek po południu, krwiak zaczął się oczyszczać - sobota. Ironia losu.
Ja bym pojechała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:49
-
Tanashi wrote:Tak, ale no to właśnie zawsze parcie na pęcherz mam i biegam do łazienki co dwie minuty
-
Cześć dziewczyny
Ja też dzisiaj po wizycie w LX. Maly czlowiek ma już 4,39 cm, serducho bije jak dzwon . Mialam pobierana dzisiaj cytologie i od badania z wziernikiem krwawie. Teraz już bardziej plamie.
Czy szczepiłyście się już na grype? Wydaje mi się, że była już ta dyskusja, coś mi mignęło, ale za dużo stron do cofania .eeemakarena, KarolaKinga, przygodami66, koktajlowa, Truuskaawka, Cinia95, amoze, CelinaJan lubią tę wiadomość
♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
AgnieszkaW wrote:Cześć dziewczyny
Ja też dzisiaj po wizycie w LX. Maly czlowiek ma już 4,39 cm, serducho bije jak dzwon . Mialam pobierana dzisiaj cytologie i od badania z wziernikiem krwawie. Teraz już bardziej plamie.
Czy szczepiłyście się już na grype? Wydaje mi się, że była już ta dyskusja, coś mi mignęło, ale za dużo stron do cofania . -
Więzadła jak mnie bolą to raczej po bokach. I to jest krótki ostry ból jak naciągnięty mięsień. Wie ten co opisujesz to nie wydaje mi się...przynajmniej ja nie mam...więzadła też mnie przestają boleć przy zmianie pozycji jak się położę np to już mnie nie boli nic.
Z corka to samo - jak choruje mocno to piątek lub sobota i najczęściej środek nocy...mąż kiedyś nerki- w weekend, ja złamany nos- dzień wolny dlugi weekend itpWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 16:25