CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj rozmawiałam z babeczka z niftytest i mnie zapisała na poniedziałek, też zaznaczyłam te przypadkowe odkrycia. Mam nadzieję, że mnie tym nie zestresują 🫣
U mnie dzisiaj totalnie nowy objaw, bóle pleców, ale takie mocne ciągnięcia po lewej i prawej. Obstawiam, że to właśnie te więzadła 🤞🏻
@Tanashi jesteśmy z Tobą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 17:30
-
Siedzę na izbie, niestety miałam pecha trafić w złą godzinę, bo trzy babki zbadali, a teraz przyjechało jedzenie na wynos, więc sobie poczekam 🥲. Mogli mówić że będą zamawiać, bo ja tu na głodniaka przyjechałam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 17:27
-
Może jedzą jak większość czyli na szybkoTanashi wrote:Siedzę na izbie, niestety miałam pecha trafić w złą godzinę, bo trzy babki zbadali, a teraz przyjechało jedzenie na wynos, więc sobie poczekam 🥲. Mogli mówić że będą zamawiać, bo ja tu na głodniaka przyjechałam 🤣
-
Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
Cel95, kasssia, przygodami66, Kindziukowa, eeemakarena, Truuskaawka, Malinaaa2024, asiun, Nineq, Klaudiaaa93, KarolaKinga, Lauraa, amoze, awokado 🥑, Cinia95, inka97, CelinaJan, koktajlowa, Klaudek11, Lola93, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
Dobrze widzieć dobre wiadomości:)
Tanashi lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Uffff, to super, trzymamy kciuki, żeby to od rośnięciaTanashi wrote:Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
-
Tanashi przy okazji płeć poznałaś 😄 nieźle 😝 najważniejsze ze nic się nie dzieje ale faktycznie trzeba dla świętego spokoju jechać i sprawdzić, nie ma co się w weekend denerwować
Cel95, Tanashi lubią tę wiadomość

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
To raz dwa Cie załatwiliTanashi wrote:Właśnie wyszłam z badania, wszystko oki, bobas żyje, mówi że albo macica tak rośnie że mocno mnie uciska albo zaczyna się jakaś infekcja. Z badania moczu nic nie wyszło, ale mam sobie ponowić w tygodniu żeby zobaczyć. Powiedziała też że na ten moment wygląda jej na chłopaka, ale mam się nie przywiązywać, bo równie dobrze mogą to być spuchnięte wargi sromowe 😅. Najważniejsze że żyje 🥰
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja tak miałam ale po badaniueeemakarena wrote:Myślicie że taki mocny ból trochę jakby przy wejściu do pochwy z jednej strony to to normalne?
Bo nie dość, że dzisiaj czuję trochę podbrzusze to jeszcze mnie tam w kroku boli, tak ciągnie mocno, kłuje co jakiś czas. -
Hej dziewczyny ja wczoraj po wizycie popłynęłam że zmęczenia . Na szczęście wszystko jest okej dzidzia według badania tydzień starsza niż bo c powinna więc okej. Mam tylko niewielkiego polipa ale mam nadzieję że nie będzie on uciążliwy. Mój krwiaczek jest jeszcze ale już maleńki i mam nadzieję że już na dobre o mnie zapomi i się wchłonie.
A mam pytanie jaki puls mają wasze dzieciaki? U mnie było 160 uderzeń
I moje kolejne wizyty to 11 grudnia i 27 grudnia🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 19:04
przygodami66, Cinia95, amoze, Tanashi, KarolaKinga, eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Hej hej 🙂
Ja już u rodziców, zostaje do niedzieli popołudniu. Zjadłam śledzie w buraczkach z świeżutkim chlebkiem. Jeszcze w lodówce mam kulki rybne ale zostawiam na śniadanie, wieczorem skubnę pewnie mandarynkę albo kefir 😅
Przychodzę z pytaniem, czy któraś z Was miała tą poduszkę do spania w ciąży? Ten taki rogal czy jakkolwiek to nazwać 😝 wyskakuje mi gdzieś na fb w reklamach i zastanawiam się co to daje?Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Ja mam poduszkę poofi i uwielbiam ją. Dla mnie bardzo odciąża kręgosłup w ciąży i można się tak ułożyć, że nie boli brzuch. Spałam na niej w każdej ciąży i polecam. Teraz jeszcze nie wyciągnęłam, ale na pewno też przyniose jak będzie mi ciężko znaleźć wygodną pozycję. (Już to pisałam 🫣 wiem)
Lauraa, magdalena321 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Ja mam poduszkę poofi i uwielbiam ją. Dla mnie bardzo odciąża kręgosłup w ciąży i można się tak ułożyć, że nie boli brzuch. Spałam na niej w każdej ciąży i polecam. Teraz jeszcze nie wyciągnęłam, ale na pewno też przyniose jak będzie mi ciężko znaleźć wygodną pozycję. (Już to pisałam 🫣 wiem)
O właśnie o nią mi chodziło (wygooglowałam) 😀😀
Wygląda fajnie. Kurczę nie przypominam sobie jak w tamtej ciąży było, wiem na pewno że nie mogłam spać na plecach a na boku nie pamiętam jak było ale jakoś sypiałam. Pomyślę nad nią też później 🙂Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷