CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
asiun wrote:Wyraziłas zgodę na te przypadkowe odkrycia w Nifty ? Bo właśnie idę w poniedziałek na pobranie i zastanawiam się czy zaznaczać to czy nie.
Ja wyraziłam zgodę, na wypadek gdyby dzięki temu moglibyśmy się dowiedzieć o czymś, co da się leczyć jeszcze w trakcie ciąży. Ostatecznie na szczęście żadnej informacji o przypadkowych odkryciach nie dostaliśmy:)
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Avocado to mamy w ten sam dzień 👌awokado 🥑 wrote:Coś mnie naszło i przedzwonilam do tej kliniki gdzie robię prenatalne, żeby zapytać się czy jest jakiś wcześniejszy termin i okazało się że jest masa terminów 😅 jak się umawiałam kilka tygodni temu to podobno był dramat, dlatego pani mnie wcisnęła tak późno, a dzisiaj kompletny luz w kalendarzu, więc przesunęłam badanie na 4.12 (12+5) i bardzo się cieszę, bo 6.12 jedziemy na weekend do naszych przyjaciół i chcemy im powiedzieć, a świeżo po badaniu będziemy mieć przynajmniej pewność, że wszystko jest ok!
Ja też 04.12 prenatalne.
12+1 będzie, ale ledwo się załapałam na jakieś wolne miejsce bo lekarz na urlop idzie. -
My robimy z zalecenia lekarza. Mówiła, że lepiej zrobić przy naszych stratach i długich staraniach. 4.12 mam wizytę i wtedy też będziemy pobierać krew do Nifty. A 17.12 prenatalne to mam nadzieję, że wyniki z Nifty już będąCel95 wrote:Każda z Was robi nifty?

👱🏼♀️🧔🏻♂️ - rocznik 95
4 Aniołki 👼🏻
- maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
- listopad 22 - ciąża biochemiczna
- listopad 23 - ciąża biochemiczna
- luty 24 - poronienie 6tc
- accofil, acard, encorton
17.10 ⏸️ - beta 206
5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
7.01 - wizyta
28.06.25 👶🏻💙 -
Revolutionary wrote:cały czas trzymam mocno kciuki, żeby Wasze krwiaki poszły w chole.rę 🙏
Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
Asiun co do tych przypadkowych wyników - ja zaznaczyłam „nie”, bo Pani mojemu wytłumaczyła, że to nie są do końca pewne rzeczy i wolę się nie nakręcać dodatkowo.
asiun, Nineq, Cinia95, Revolutionary lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Maj.a wrote:Ja też 04.12 prenatalne.
12+1 będzie, ale ledwo się załapałam na jakieś wolne miejsce bo lekarz na urlop idzie.
12+1 to chyba ok? Trzeba pomiędzy 11 a 13, u mnie będzie równe 12, ale to klinika tak mi umówiła więc stawiam, że Dobrze23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
No właśnie ją we formularzu online zaznaczyłam "tak", ale później czytałam, że często to się okazuje pomyłką.HejAnku🌸 wrote:Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
Asiun co do tych przypadkowych wyników - ja zaznaczyłam „nie”, bo Pani mojemu wytłumaczyła, że to nie są do końca pewne rzeczy i wolę się nie nakręcać dodatkowo.
Będzie dobrze, 🙂🙂🙂
10.12 to ładna data 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 14:54
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ja właśnie zastanawiam się czy ostatecznie w laboratorium to zaznaczyć czy nie 🙈 znając moje kulawe szczęście to może coś wyjść co okaże się pomyłką🤣Pani Lis wrote:Ja wyraziłam zgodę, na wypadek gdyby dzięki temu moglibyśmy się dowiedzieć o czymś, co da się leczyć jeszcze w trakcie ciąży. Ostatecznie na szczęście żadnej informacji o przypadkowych odkryciach nie dostaliśmy:)⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Wszystko na usg dobrze
Bobo ma już 3.14 cm
20.12 mam prenatalne, kupiłam wlasnie nifty pro tez z tej strony co wy, w końcu black week 😅 czekam aż się odezwie pielęgniarka kiedy może przyjechać
Nineq, Truuskaawka, Cel95, eeemakarena, przygodami66, awokado 🥑, HejAnku🌸, amoze, Cinia95, KarolaKinga, Gusia_, Kindziukowa, nick nieaktualny, inka97, Lauraa, Biedronka@, CelinaJan, Lola93, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Dobry skład na 10.12 mamy 😂to na pewno nie przypadek.HejAnku🌸 wrote:Chciałbym zauważyć, że wszystkie „krwiakowe dziewczyny” mają wizytę 10.12 (a na pewno Nineq, Asiu i ja) - to nie może być przypadek 😂 Wróżę nam sukces - no sobie realnie połowiczny bo to chyba biologicznie niemożliwe, żeby Pan krwiak zniknął całkiem 😂
asiun, HejAnku🌸, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiecie które olejki eteryczne można w ciąży a które nie? Bo już zgłupiałam. Także nie wiem czy zapach w perfumach np bergamotka jest ok czy nie? Różnie piszą.. od tych " ladnych" zapachów mnie nie mdli to bym korzystała...chyba w perfumach to jest małe stężenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:04
-
Luna30 wrote:Dziewczyny, wiecie które olejki eteryczne można w ciąży a które nie? Bo już zgłupiałam. Także nie wiem czy zapach w perfumach np bergamotka jest ok czy nie? Różnie piszą.. od tych " ladnych" zapachów mnie nie mdli to bym korzystała...chyba w perfumach to jest małe stężenie?
Perfumy ogółem mają różne średnie substancje, są zakazane np w klinikach in vitro
ale w necie czytam, że można się psikac
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 15:24
-
A to właśnie mi się zawsze wydawało, że więcej rodzi się dziewczynek, ale pewnie mam zaburzony obraz przez to, że w każdej klasie szkolnej miałam 20 parę dziewczyn i tylko kilku chłopców, bo wg statystyk rzeczywiście na świecie rodzi się więcej chłopcówNineq wrote:Jestem ciekawa ile finalnie będzie chłopów, a ile dziewczynek. Na ten moment mamy 2:3. Nie jest zazwyczaj więcej urodzeń chłopców?🤔
Gusia, Maj.a - no to będziemy się razem stresować w środę 😅
Ja też nie planuję robić nifty, chyba że w prenatalnych wyjdzie coś nie tak, wtedy rzeczywiście będziemy się decydować
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Wszystko na usg dobrze
Bobo ma już 3.14 cm
20.12 mam prenatalne, kupiłam wlasnie nifty pro tez z tej strony co wy, w końcu black week 😅 czekam aż się odezwie pielęgniarka kiedy może przyjechać
Robaczek rośnie❤️
Kiedyś na black week rozwalałam kasę na głupoty, teraz na testy genetyczne 😂😂
amoze, Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:Robaczek rośnie❤️
Kiedyś na black week rozwalałam kasę na głupoty, teraz na testy genetyczne 😂😂
Hahah mam to samo 😅😅
Ale nie mogłam się dzis powstrzymać przed zakupami w CCC
Kupiłam buty, dla chłopa wzięłam tradycyjnie skarpetki i miałam prawie 70zł rabatu, bo przy zakupach za min. 200zł jest -30% więc jeśli chcecie mieć wygodne laczki lub ładną torebkę, no ewentualnie skety dla starego to polecam ❤️
Lauraa lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Tanashi wrote:Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Nie wiem jak określić ten ból, trochę jak lekki skurcz na początku porodu, tyle, że nie czuję go skurczowo, a właśnie tak ciągle
Tanashi, ja od wieczora wczoraj mam dokładnie to samo, też ciągły ból co prawda nie jaki super silny, co jakiś czas zakłuje po którejś stronie, ale też martwi mnie ten ciagu ból i zastanawiam się czy jechać na izbę czy nie panikować, poza tym ciągle mnie mdli i jakby bolał mnie żołądek, ale to akurat nie nowy objaw, tylko zastanawiam się czy to może od żołądka promieniuje….
Sama też nie wiem co zrobić, leków żadnych nie brałam bo niestety nie mogę
Na początku myślałam, że wina zaparć ale udało mi się załatwić po suszonych śliwkach, więc teraz już nie wiem co to może być…
-
A nie kojarzy Ci się z bólem pęcherza?Tanashi wrote:Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
-
Kurczę przyczyn może być wiele, od jelit przez pęcherz aż po macicę itd...Tanashi wrote:Dziewczyny, a czy którejś z Was przydarzył się taki dość silny, ciągły ból brzucha? U mnie już trwa prawie dobę... nie mam żadnych innych objawów, krwawienia, plamienia, nic, tylko ten ból 😣 Brałam i apap i espumisan w razie gdyby to były jakieś duże wzdęcia, ale nie pomaga. Mąż mnie namawia, żeby jechać na izbę, ale czuję że to się skończy na zrobieniu jednego usg i podaniu nospy i zamknięciu na weekend w szpitalu, więc zwlekam. 🙄 Myślicie że więzadła mogą boleć w takim ciągłym bólu? W pierwszej ciąży tak nie miałam, więc już sama nie wiem 😶
Może faktycznie warto to sprawdzić 🤷⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓