CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A my mamy dziś fazę na barszcz czerwony taki z torebki i suche kajzerki 😅 cały dzień na takim jedzeniu :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 17:29
Tanashi lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Tanashi moje dziecko w końcu pozwala mi mieć apetyt i jeść ze smakiem, a nie tylko jako element przeżycia😂 nie szaleje bo boje się wzdęć, które u mnie są mega bolesne ale przyjemnie jeść i mieć z tego przyjemność 🙈
Paulinaaa_, PaniLis to ja np z IP na Ujastku tak średnio. Szybko przyjęli bo przyszłam z zakrwawionymi spodniami ale nie zauważyli krwiaka (wg 2 lekarzy na 100% musiał być już widoczny w macicy). No i wyszłam z zaleceniem luteiny dopochwowej przy krwawieniu, więc wszystko ze mnie wypływało ten krwotok naprawdę był potężny a w sumie wykopali mnie w 10min 😅 chciałam tam rodzić bo mają prywatne sale ale to mnie zraziłoTanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Nie mogę przestać dziś myśleć o takich pieczonych ziemniakach z ogniska z solą, kill me. A na co mają ochotę dziś Wasze dzieci? 🤣
Dobra, ja sie teraz zorientowałam, że pytasz o dzieci w brzuchu 🤣
Makaron to dla starszej.
To w brzuchu już nie ma zachciewajek w ogóle.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja dziś robię danie od dietetyka jakiś makaron na płatkach drożdżowych nieaktywnych paprykowo pieczarkowy. Nie wiem jak Pieczarki ale sos dobry wyszedł.
Wczoraj za to pierwszy raz jadłam pycha obiad i co nim było? Klopsy roślinne z IKEi z brokułem i ziemniorem🤣 zgrałam to na 100c w razie czego przed zjedzeniem ale kurde było dobreTanashi lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Ja dziś robię danie od dietetyka jakiś makaron na płatkach drożdżowych nieaktywnych paprykowo pieczarkowy. Nie wiem jak Pieczarki ale sos dobry wyszedł.
Wczoraj za to pierwszy raz jadłam pycha obiad i co nim było? Klopsy roślinne z IKEi z brokułem i ziemniorem🤣 zgrałam to na 100c w razie czego przed zjedzeniem ale kurde było dobre -
Karola3xJ:D wrote:To danie pierwsze brzmi jak abstrakcja😅
Też kiedyś tego używałam na diecie IO -
kasssia wrote:Dobra, ja sie teraz zorientowałam, że pytasz o dzieci w brzuchu 🤣
Makaron to dla starszej.
To w brzuchu już nie ma zachciewajek w ogóle.
Haha starsze też może być, u nas dziś było pieczenie pierników, więc najlepiej jakby na każdy posiłek wjeżdżały pierniki 🤣kasssia lubi tę wiadomość
-
Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
Tanashi, przygodami66, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
Ojeny, zjadłabym taką sałatkę z tortellini. A jutro akurat muszę skoczyć do Empiku odebrać fotokalendarze, a obok jest Lidl...kusi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 17:57
-
My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
Z ciekawostek - miałam badanie zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, chociaż jestem raczej szczuplejsza (45kg aktualnie 🥲), a na wyniki Pappy czekałam kilka godzin, natomiast ostatecznie ich nie otwierałam sama i dobrze, bo bez skorygowania ryzyko trisomii 21 nie było takie niskie
No i pomimo całej serii super ujęć, to niestety dostaliśmy tylko jedną fotkę… Ale za to jaką!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:03
Cel95, Nineq, kasssia, przygodami66, Paulinaaa_, Kkk77, Tanashi, magdalena321, HejAnku🌸, Maj.a, Cinia95, Lauraa, Elza1234, eeemakarena, Moooniii, CelinaJan, Alex_92, Truuskaawka, Malinaaa2024, Nosa, amoze, Klaudek11, Revolutionary , Herbaciana, Pani Lis, Maniaaa., Lola93 lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
Z ciekawostek - miałam badanie zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, chociaż jestem raczej szczuplejsza (45kg aktualnie 🥲), a na wyniki Pappy czekałam kilka godzin, natomiast ostatecznie ich nie otwierałam sama i dobrze, bo bez skorygowania ryzyko trisomii 21 nie było takie niskie
Gratulacje 😊awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Karola3xJ:D wrote:To danie pierwsze brzmi jak abstrakcja😅
A smakuje jak jakiś fastfood, mega dobre wyszło. Pieczarek zjadłam symbolicznie bo tak se przypasowały ale sos mistrzostwo👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Z tych emocji nie umiem już nawet edytować swojego wpisu i przypadkiem sama siebie zacytowałam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:02
przygodami66, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:I ma to jakiś smak? Jest w tym sens?
One mają taki lekko serowo-orzechowy smak, można ich używać zamiennie do sera nie ciągną się jak ser, ale w daniach wegańskich są spoko. Ja je wykorzystuję do robienia "mięsa mielonego" z tofu -
awokado 🥑 wrote:My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
No i pomimo całej serii super ujęć, to niestety dostaliśmy tylko jedną fotkę… Ale za to jaką!
awokado 🥑 lubi tę wiadomość