CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi moje dziecko w końcu pozwala mi mieć apetyt i jeść ze smakiem, a nie tylko jako element przeżycia😂 nie szaleje bo boje się wzdęć, które u mnie są mega bolesne ale przyjemnie jeść i mieć z tego przyjemność 🙈
Paulinaaa_, PaniLis to ja np z IP na Ujastku tak średnio. Szybko przyjęli bo przyszłam z zakrwawionymi spodniami ale nie zauważyli krwiaka (wg 2 lekarzy na 100% musiał być już widoczny w macicy). No i wyszłam z zaleceniem luteiny dopochwowej przy krwawieniu, więc wszystko ze mnie wypływałoten krwotok naprawdę był potężny a w sumie wykopali mnie w 10min 😅 chciałam tam rodzić bo mają prywatne sale ale to mnie zraziło
Tanashi lubi tę wiadomość
💔 Marcysia 21t 👼 -
Tanashi wrote:Nie mogę przestać dziś myśleć o takich pieczonych ziemniakach z ogniska z solą, kill me. A na co mają ochotę dziś Wasze dzieci? 🤣
Dobra, ja sie teraz zorientowałam, że pytasz o dzieci w brzuchu 🤣
Makaron to dla starszej.
To w brzuchu już nie ma zachciewajek w ogóle.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja dziś robię danie od dietetyka jakiś makaron na płatkach drożdżowych nieaktywnych paprykowo pieczarkowy. Nie wiem jak Pieczarki ale sos dobry wyszedł.
Wczoraj za to pierwszy raz jadłam pycha obiad i co nim było? Klopsy roślinne z IKEi z brokułem i ziemniorem🤣 zgrałam to na 100c w razie czego przed zjedzeniem ale kurde było dobreTanashi lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Ja dziś robię danie od dietetyka jakiś makaron na płatkach drożdżowych nieaktywnych paprykowo pieczarkowy. Nie wiem jak Pieczarki ale sos dobry wyszedł.
Wczoraj za to pierwszy raz jadłam pycha obiad i co nim było? Klopsy roślinne z IKEi z brokułem i ziemniorem🤣 zgrałam to na 100c w razie czego przed zjedzeniem ale kurde było dobre -
Karola3xJ:D wrote:To danie pierwsze brzmi jak abstrakcja😅
Też kiedyś tego używałam na diecie IO -
kasssia wrote:Dobra, ja sie teraz zorientowałam, że pytasz o dzieci w brzuchu 🤣
Makaron to dla starszej.
To w brzuchu już nie ma zachciewajek w ogóle.
Haha starsze też może być, u nas dziś było pieczenie pierników, więc najlepiej jakby na każdy posiłek wjeżdżały pierniki 🤣kasssia lubi tę wiadomość
-
Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
Tanashi, przygodami66, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
Ojeny, zjadłabym taką sałatkę z tortellini. A jutro akurat muszę skoczyć do Empiku odebrać fotokalendarze, a obok jest Lidl...kusi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 17:57
-
My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
Z ciekawostek - miałam badanie zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, chociaż jestem raczej szczuplejsza (45kg aktualnie 🥲), a na wyniki Pappy czekałam kilka godzin, natomiast ostatecznie ich nie otwierałam sama i dobrze, bo bez skorygowania ryzyko trisomii 21 nie było takie niskie
No i pomimo całej serii super ujęć, to niestety dostaliśmy tylko jedną fotkę… Ale za to jaką!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 18:03
Cel95, Nineq, kasssia, przygodami66, Paulinaaa_, Kkk77, Tanashi, magdalena321, HejAnku🌸, Maj.a, Cinia95, Lauraa, Elza1234, eeemakarena, Moooniii, CelinaJan, Alex_92, Truuskaawka, Malinaaa2024, Nosa, amoze, Klaudek11, Revolutionary , Herbaciana, Pani Lis, Maniaaa., Lola93 lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
Z ciekawostek - miałam badanie zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, chociaż jestem raczej szczuplejsza (45kg aktualnie 🥲), a na wyniki Pappy czekałam kilka godzin, natomiast ostatecznie ich nie otwierałam sama i dobrze, bo bez skorygowania ryzyko trisomii 21 nie było takie niskie
Gratulacje 😊awokado 🥑 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:To danie pierwsze brzmi jak abstrakcja😅
A smakuje jak jakiś fastfood, mega dobre wyszło. Pieczarek zjadłam symbolicznie bo tak se przypasowały ale sos mistrzostwo23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
magdalena321 wrote:Ja nadal team śledzie ryby pomidory ogórki papryka mandarynki kiwi. Moje menu się nie zmieniło, jedynie co doszło ostatnio to zrobiłam miskę sałatki z tortellini i wpieprzam ją na okrągło teraz ale zaraz się skończy 😃
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:I ma to jakiś smak? Jest w tym sens?
One mają taki lekko serowo-orzechowy smak, można ich używać zamiennie do seranie ciągną się jak ser, ale w daniach wegańskich są spoko. Ja je wykorzystuję do robienia "mięsa mielonego" z tofu
-
awokado 🥑 wrote:My już po wizycie- żyjemy! Mam 6,59 cm, wszystkie organy dobrze rozwinięte, niskie ryzyka i siedzę po turecku, więc nie widać co mam między nogami. Za to widać, że lubię ssać kciuka i robić facepalma gdy matka rzuci głupim żartem podczas badania 🥹
No i pomimo całej serii super ujęć, to niestety dostaliśmy tylko jedną fotkę… Ale za to jaką!
awokado 🥑 lubi tę wiadomość