X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena Tobie też strasznie współczuję :( masz możliwość zadzwonić, umówić się do swojego lekarza? Ja dopiero jak zrobiłam awanturę na pól oddziału i zagroziłam skargą to mi zrobili USG ale NAJLEPSZE - byłam wtedy 4dni i mam w IKP wpisane 8 USG razem z badaniem przez lekarza + pełną konsultacje hematologiczną 😂 badali mnie 3 razy. Dno i kilometr mułu, że o wszystko trzeba walczyć.

Wzięłam prysznic, sporo mam w sobie skrzepów (raczej małych) więc już sama nie wiem o co chodzi - pozostaje czekać. Jak poczułam o tej 5, że coś ze mnie poleciało, poszłam do łazienki, jeszcze trochę się wylało to zaczęłam odczuwać chyba skurcze? Leżałam na lewym boku i czułam takie dziwne napięcie w dole brzucha, które aż parło na pochwę ale bez żadnego bólu.

No i wciąż mam wrażenie jakby w pochwie mi się coś podniosło jeszcze mi brakuje skracającej się szyjki do kompletu… chociaż w Google piszą, że nie da się tego samemu wyczuć więc się nie nakręcam

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Madzia nie wiem co można w ciąży na alergię, na pewno coś można, ale u mnie w ciąży każdy katar trwa dłużej niż 2 tygodnie, więc to wcale też nie musi być to 😅

Powodzenia na wizytach w tym tygodniu dziewczyny! Ja idę do swojego prowadzącego ciążę w przyszłym :)

Ja się wykończę chyba 🤯 martwię się tylko żeby to nie miało jakichś negatywnych wpływów na dziecko ten katar czy to alergiczny czy jakiś wirusowy

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar nie ma wpływu na dziecko, tylko wysoka gorączka w chorobie. Gorączka jest niebezpieczna dla dzieci :) Tak, jak Elza napisała, w ciąży Katar może się ciągnąć…

HejAnku potwierdzam, dwie ciąże z do dupy szyjką i tego się nie da samemu wyczuć…

Co do szpitali, współczuję przejść dziewczyny :/ Ja chyba dobrze trafiałam, bo poza szpitalem, gdzie trafiłam po poronieniu, czułam się zawsze zaopiekowana. No ale też byłam pod koniec ciąży zawsze, było kilka razy ktg, USG, badanie na fotelu niemal codziennie żeby monitorować sytuację. Na takim wczesnym etapie to nie leżałam… Ale bez jaj, usg przy przyjęciu powinni zrobić 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:17

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, co za cholerstwo okropne 😐 zamiast chlustac krwią wchłonąłby się dziad!

eeemakarena najgorszy jest pobyt w szpitalu w długi weekend 😒 to czysta strata czasu, współczuję Ci.

Ciekawy temat poruszylyscie z tymi dziadkami i aktywnym rodzicem. Moi rodzice mają po 65 w tym roku i może będą w stanie czasem doglądać, ale na pewno nie maleństwo, będę ich miała dość blisko. Teściowie są odrobinę młodsi, ale wątpię że z nimi zostawię, a w każdym razie nie przez kilka lat. Tesc był dość surowym ojcem, już widzę, że jaki dziadek chce być inny, ale mamy po prostu inne spojrzenie na życie.

Mam dzisiaj wizytę w Luxmedzie żeby podejrzeć co tam się dzieje w brzuszku, czuję, że mi tak lekko odstaje w dolnej części. Wieczorem to jak w 5 miesiacy brzuch 😆 moje pierwsze getry ciazowe z formommy super 🙂 póki co, brzucha nie widać, bo ciągle jest w obrzeżach moich fałdek, ale ja czuje 😁

A na alergie można między innymi Zyrtec, sama czasem biorę.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak coś czułam, dzięki Gusia, już nie będę tam grzebała i szukała problemów 😂

No cóż, leżę i czekam 🤷🏼‍♀️

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyjęciu zrobili USG - było wszystko ok
    Miała być pobrana krew żeby zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego -było ok
    I teraz leżę 2 dni w sumie nie wiem po co
    Ani więcej badań, ani dziś ani wczoraj nie sprawdzili czy z dzieckiem wszystko ok
    On mi zleca kolejną krew na jutro -to nagle mi się stan zapalny pojawi ? Nie może badań zrobić dziś ?

Jak mi przechodzi ból brzucha
    Bez sensu

Jestem taaaaaaaaaak wscieklaaaaaaa

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie... Bez wątpienia będzie chłopak 💙długie nogi chyba po mnie 😎
    I mam schodzić z luteiny stopniowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:25

magdalena321, Elza1234, przygodami66, Nosa, eeemakarena, Tanashi, koktajlowa, KarolaKinga, Cel95, Lola93, amoze, Maj.a, Weronka, Revolutionary , Malinaaa2024, awokado 🥑, Lauraa, asiun, CelinaJan, Klaudek11, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena ale jak zrobili Ci USG na przyjęciu no to nie będą już robić więcej razy 🫣 to tak nie działa w szpitalach, że codzień jest USG. Ja kiedyś leżałam prawie 2 tygodnie i miałam USG tylko na przyjęciu ;)

Nineq gratuluje synka! My w końcu wybraliśmy ostatnio imię dla chłopca, jakby jednak się okazało, że to mały mężczyzna :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Katar nie ma wpływu na dziecko, tylko wysoka gorączka w chorobie. Gorączka jest niebezpieczna dla dzieci :) Tak, jak Elza napisała, w ciąży Katar może się ciągnąć…

HejAnku potwierdzam, dwie ciąże z do dupy szyjką i tego się nie da samemu wyczuć…

Co do szpitali, współczuję przejść dziewczyny :/ Ja chyba dobrze trafiałam, bo poza szpitalem, gdzie trafiłam po poronieniu, czułam się zawsze zaopiekowana. No ale też byłam pod koniec ciąży zawsze, było kilka razy ktg, USG, badanie na fotelu niemal codziennie żeby monitorować sytuację. Na takim wczesnym etapie to nie leżałam… Ale bez jaj, usg przy przyjęciu powinni zrobić 🫣

To dobrze, trochę mnie uspokoilas 🥹
    Na szczęście gorączki nie miałam ani żadnych innych dolegliwości

Gusia_ lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gusia, właśnie wiem, cholera spóźnili się z tym aktywnym rodzicem o rok to bym też korzystała dla starszej córki 😅😅

Anku, przykro mi bardzo się musisz tak się stresować 😕 oby o 19 były jakieś dobre wieści nareszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:49

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja dziś miałam ciężką noc.. Nie dość że zasnąć nie mogłam do 23, oglądałam tv, później córka przyszła do mnie spać do łóżka do sypialni a ja jej tłumacze od kilku dni że nie może już przychodzić do mnie do łóżka bo jest ciasno, bo mnie przypadkiem kopnie, bo będzie mnie bolał brzuch itd. No i chwilę poleżała przysnęła, obudziła sie o 1.00 i stwierdziła że idzie do swojego łóżka, gdzie nie spała do 2.30 bo a to siku, a to napić wody, a to coś tam… 😳
    Jestem wypluta z życia dziś, nie wiem ile spałam ale może z 3h. Chyba jak pójdzie do szkoły to zasnę jak dziecko na kanapie 😟
    Witaj w klubie zarwanej nocy. Młody zasnął o 20 a on 21 już wstał i nie spał do 1... Rano wstać do przedszkola był dramat.
    Ja na alergie biorę wszystko z Cetyryzyną. Kaszlałam już krwia,miałam ciągle katar wzięłam zyrtec i przeszło. Dwa dni nie wezmę i się dusze i smarkam..

HejAnku już po świętach to co Ty odwalasz?

Eeemakarena pewnie jutro rano pobiorą Ci krew,zrobią usg i wykopią do domu

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja się wykończę chyba 🤯 martwię się tylko żeby to nie miało jakichś negatywnych wpływów na dziecko ten katar czy to alergiczny czy jakiś wirusowy

Można na alergię zyrtec na pewno. Biorę, niestety nie dam rady bez. Wcześniej brałam contrahist niby nie wolno, ale brałam chyba do 2 miesiąca i wszystko jest ok. Minus zyrtecu u mnie to senność, chociaż czy ja wiem czy minus.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Można na alergię zyrtec na pewno. Biorę, niestety nie dam rady bez. Wcześniej brałam contrahist niby nie wolno, ale brałam chyba do 2 miesiąca i wszystko jest ok. Minus zyrtecu u mnie to senność, chociaż czy ja wiem czy minus.

W temacie contrahistu ginekolog nie widzial przeciwskazań za to alergolog już tak. Miałam wrażenie że babka bardzo się asekurowala i nie bardzo miała wiedzę, jak leczenie astmy w mojej sytuacji prowadzić.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Witaj w klubie zarwanej nocy. Młody zasnął o 20 a on 21 już wstał i nie spał do 1... Rano wstać do przedszkola był dramat.
    Ja na alergie biorę wszystko z Cetyryzyną. Kaszlałam już krwia,miałam ciągle katar wzięłam zyrtec i przeszło. Dwa dni nie wezmę i się dusze i smarkam..

HejAnku już po świętach to co Ty odwalasz?

Eeemakarena pewnie jutro rano pobiorą Ci krew,zrobią usg i wykopią do domu

Karola, witaj w klubie. Ja co prawda ten zyrtec od czasu do czasu teraz biorę, ale bez nie widzę życia. Mam po kontakcie z alergenem napad astmy kaszlowej.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Eeemakarena ale jak zrobili Ci USG na przyjęciu no to nie będą już robić więcej razy 🫣 to tak nie działa w szpitalach, że codzień jest USG. Ja kiedyś leżałam prawie 2 tygodnie i miałam USG tylko na przyjęciu ;)

Nineq gratuluje synka! My w końcu wybraliśmy ostatnio imię dla chłopca, jakby jednak się okazało, że to mały mężczyzna :)

Kurczę to może ja też wprowadziłam Cię w błąd eeemakarena, mi robili to USG bo w sumie inaczej nie byli w stanie stwierdzić co ten mój krwiak odpitala. Ale no chyba zależy z jakiego powodu trafiasz na oddział 🤷🏼‍♀️ co nie zmienia faktu że w IKP mam wpisaną opiekę jak prywatną, a w rzeczywistości było trochę inaczej 😂

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    HejAnku trzymam kciuki żeby było wsjo ok ❤️ ile Ty się namęczysz z tym krwiakiem :(

Powiem Wam, że dzisiaj chyba podziękuję szpitalowi za opiekę i wyjdę na własne żądanie.
    No już tak mnie szlag trafił.
    Przedwczoraj mocz do powtórzenia, nikt nie powtórzył,
    Wczoraj mnie olali, żadnego badania nie zrobili
    Mówili że USG jamy brzusznej, wiadomo nikt nawet nie planuje mi zrobić usg

Dzisiaj przyszedł lekarz - wiadomo znowu inny znowu mówi co innego - że poczekamy do jutra zrobimy krew jak nic nie wyjdzie to do domu

Wczoraj poszłam do położnych i poprosiłam czy możemy chociaż posłuchać czy serduszko bije , bo nie byłam w ogóle badana
    Wyśmiały mnie, że KTG się robi po 24 tygodniu -mówię że nie chodzi mi o ktg tylko ten taki doppler przenośny co położna miała na SOR
    A nie, to na oddziale nie mają takich rzeczy -.-

Może faktycznie to najlepsze rozwiązanie. Ja osobiście starałabym się umówić do swojego prowadzącego i w tym czasie się wypisała. A masz jeszcze jakieś dolegliwości?

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera ja już nie wiem od czego ten Katar i nos zatkany i kichanie też non stop co tylko zaswędzi w nosie. No jak alergia tak się czuje, oprócz tego nic. Chyba że to faktycznie ten „ciążowy nieżyt nosa” ale coś wcześnie mi się wydaje. Żebym teraz przez następne 20 tygodni nie żyła z zatkanym nosem bo chyba zejdę 🤯😳

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Cholera ja już nie wiem od czego ten Katar i nos zatkany i kichanie też non stop co tylko zaswędzi w nosie. No jak alergia tak się czuje, oprócz tego nic. Chyba że to faktycznie ten „ciążowy nieżyt nosa” ale coś wcześnie mi się wydaje. Żebym teraz przez następne 20 tygodni nie żyła z zatkanym nosem bo chyba zejdę 🤯😳
    Ja bym wzięła zyrtec i zobaczyła czy przejdzie.

• Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Bierz zyrtec wieczorem to ten jego najgorszy szczyt senności przypadnie z dużym prawdopodobieństwem na noc

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, Zyrtec najlepiej na noc to nie będziesz taka ospała Madzia :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ