CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:Sposób odkryłam przypadkiem w 1szej ciazy. Wieczorem po kąpieli kładę się na plecach całkiem na płasko I przykladam ręce do brzucha ( po obu stronach z boku tak żeby pępek mieć po środku między kciukiem a wskazującym palcem. Zamykam oczy i się skupiam. Dzięki tym dłoniom zazwyczaj lepiej czuje bo jednocześnie od środka i na zewnątrz. Czasem nawet daje rade zaobserwować mini drgania. Moje dzieci zaczynają kopać i się wiercić ( przynajmniej poprzednie i to teraz) od razu jak tak się położę albo prawie od razu. Ważne żeby normalnie chodzić itp i od razu tak się położyć a nie np po jakimś czasie np vzytac książkę w łóżku czy cos. Chyba chodzi o zmianę pozycji z chodzenia na lezenie wtedy się wiercą. Jak już mocno poprzednio córka kopała to też najmocniej na plecach jak leżałam. Aha wazne: nogi na płasko. Przy zgiętych gorzej czuje.
o to ja dokładnie tak właśnie wyczuwam ruchy, musze przyłożyć dłonie żeby poczuć te delikatne puknięcia, tak się na tym nie skupiam i jak chodzę to nie czuję tego :p
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Weronka wrote:No szkoda mi teraz… Zostały mi 3 zjazdy w tym semestrze, a przebrnęłam praktycznie przez wszystkie wcześniejsze z mdłościami i ciulowym samopoczuciem… Porobiłam te wszystkie zadania dot. pracy własnej, ale pomimo nich mamy mieć jeszcze egzaminy na zaliczenia końcowe… 😒 Więc liczę tylko na to, że zaliczę ten semestr i zapomnę. Alee no mózg nie pracuje tak jak zazwyczaj i to jest fakt, potrafię się walnąć na kolejności wykonywania działań, co wydaje się śmieszne. 🤦🏻♀️Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Weronka wrote:No szkoda mi teraz… Zostały mi 3 zjazdy w tym semestrze, a przebrnęłam praktycznie przez wszystkie wcześniejsze z mdłościami i ciulowym samopoczuciem… Porobiłam te wszystkie zadania dot. pracy własnej, ale pomimo nich mamy mieć jeszcze egzaminy na zaliczenia końcowe… 😒 Więc liczę tylko na to, że zaliczę ten semestr i zapomnę. Alee no mózg nie pracuje tak jak zazwyczaj i to jest fakt, potrafię się walnąć na kolejności wykonywania działań, co wydaje się śmieszne. 🤦🏻♀️
Jak już tyle przebrnęłaś to egzaminy też na pewno uda Ci się odhaczyć, jest w końcu parę terminów 😄Weronka lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Też to słyszałam. Jeśli będzie takim Bliźniakiem jakim jestem ja to rzeczywiście spokojne dziecko. Zauważyłam tylko, że wieczorem po kąpieli jak smaruję brzuch to wystawia albo dupkę albo głowę, bo twarde i wystające 😅mój K. mówi, żebym go nie szturchała i dała spokój.
Awokado wszystkiego najlepszego 🥳🥳
Rozczuliło mnie to 🥹
Cel piękne ubranka 😍 Myśmy wczoraj też zrobili małe zamówienie na reserved, ale tam najmniejszy rozmiar 62, najwyżej będzie na troszkę później niż sam początek No i teraz wszędzie królują długie rękawy jednak. Dzisiaj byłam tez na chwilę w pepco i wzięłam taki 3pak białych bodziaków na krótki rękaw, jeeezu jakie to to małe 😶🥹
No i w ogóle powiem Wam że dzisiaj znowu miałam wycieczkę do labu 🤦♀️ rano do mnie zadzwonili że znowu jest coś nie tak z tą próbką z wczoraj i wygenerowali mi nowy kod i znowu musze jechać. Ale już dopytałam w diagnostyce o co chodzi i babeczki tez były w szoku, w każdym razie okazuje się że brakowało albo jakiegoś opisu albo coś w ich systemie w zleceniu, w każdym razie teraz mam nadzieję że już będzie ok, bo już 3 raz krew oddawałam na to 🤦♀️
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Gusia_ wrote:Revolutionary bo najpierw czuć jak leżysz i siedzisz, dopiero później jak stoisz i chodzisz
No jest to logiczne 😜 a jak szybko takie ruchy nabierają na intensywności? W sensie ile Wy po tym jak czułyście delikatnie pukanie na leżąco zaczęłyście czuć normalnie już ruchy chodząc czy stojąc?2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Wronka jak już zaczęłaś to nie przestawaj. Choćbyś miała się tam czołgać i nie wiedzieć ile to 2x2. Skończ co zaczęłaś jak najszybciej. Miej to z głowy.
Awokado najlepszego!
Ktoś tu jeszcze miał mieć urodziny dzisiaj, przyznawać się.
Ja po wizycie. Z małą okej,tętno ma bardzo niskie bo 108. Ale nic się z tym nie zrobi. Polożona miednicowo,dlatego tak słabo ruchy czuje. No i ta akcja wolna. Być może zyrtec albo metocard ja zamula. Nie wiadomo. Waży 165 gram,długość nie znana bo była źle ułożona,nogi schowała. Fajnie pomachała ręką do nas. Takie siema zrobila. Mój człowiek ✌️Weronka, Cel95, Tanashi, HejAnku🌸, Alex_92, kasssia, awokado 🥑, Revolutionary , CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa ze względu na napad silnego bólu brzucha jaki miałam wczoraj. Jak mnie zgięło wczoraj w pół, tak dobre pół godziny nie mogła się wyprostować, łzy mi leciały ciurkiem, trochę z bólu ale w większości to jednak pewnie ze stresu. Na szczęście przeszło, więc nie pojechałam do szpitala. Za to zdecydowałam się wybrać dziś do ginekologa, żeby zobaczyć, czy z małym wszystko ok.
Na szczęście z dzidziusiem jest w porządku, w USG wszystko ładnie, więc to najważniejsze. Lekarka wyraziła niezadowolenie z mojego lekarza prowadzącego, że nic mi jeszcze nie przepisał na infekcję, tylko się bawi w wymazy...
I niestety dostałam też L4 i to do końca miesiąca, mimo mojej odmowy w pracy miałam dogadane przedłużenie umowy, żebym miała gdzie wracać po macierzyńskim i miałam iść na L4 dopiero od lutego a teraz to nie wiem co będzie, niby rozmawiałam z szefową i dla niej jest nadal wszystko wiążące, ale wiadomo jak to jest... decyzja zapada trochę wyżej i teraz się martwię czy nie zmienią zdania. Także zamiast wypoczywać na L4 to ja będę się denerwować co dalej z moją pracą -
Cel śliczne ubranka 🥰
Ja właśnie popłynęłam znów i zrobiłam kolejne zamówienia ubranek na vinted nówki znalazłam w dobrych cenach od jednej sprzedającej i na H&M 🙃
Idę w ten 56 rozmiar, bo stwierdziłam że mała może być długa ale szczupła jak wdała się w ojca. Generalnie lepiej podwinąć czy coś niż żeby było za małe. A gdyby faktycznie to był maluszek jakiś to moja mama na szybko coś znajdzie w Pepco lub innym sklepie a później wykorzystamy to co będziemy mieli w domu.
Jak uda mi się kupić tą komodę to w przyszłym tygodniu stary po nią pojedzie, w marcu gdzieś łóżeczko się kupi i wyposażenie łóżeczka ☺️
Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Kurczę te bobasy już takie duże! Ciekawe ile ma już nasz
Karola super, że wszystko ok.
Madzia miłych zakupów! Widzę, że już się wkręciłaś na maksa. Fajnie! Człowiek potem z sentymentem wspomina te kupowanie wyprawki ❤️magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Kurczę te bobasy już takie duże! Ciekawe ile ma już nasz
Karola super, że wszystko ok.
Madzia miłych zakupów! Widzę, że już się wkręciłaś na maksa. Fajnie! Człowiek potem z sentymentem wspomina te kupowanie wyprawki ❤️
Noo wkręciłam się! 😍 po takim czasie, po 9 latach wrócić do tych słodkich małych bodziaków to jest coś pięknego 🥹❤️ -
Ja dziś otworzyłam nasze wielkie łóżko i zrobilam przegląd rzeczy po córce, miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że mam jeszcze 3 wielkie opakowania wkładek laktacyjnych, poduszkę antywstrząsową do wózka (nie wiem jak ją przegapiłam wczesniej xDD), z ubranek body, spodnie, śpiochy 62 mam wszystko, muszę tylko dokupić jeszcze krótkie 62, bo ostatnio wzięłam 56 na wypadek gdyby się jednak trafił hipotrofik. No i nie wiem, czy noworodzie na noc latem ubiera się w długie śpioszki czy w krótkie? Z zimowym dzieckiem było łatwo, opatulona w merino i do widzenia, teraz mam dylemat xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:09
-
Margareetka wrote:Byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa ze względu na napad silnego bólu brzucha jaki miałam wczoraj. Jak mnie zgięło wczoraj w pół, tak dobre pół godziny nie mogła się wyprostować, łzy mi leciały ciurkiem, trochę z bólu ale w większości to jednak pewnie ze stresu. Na szczęście przeszło, więc nie pojechałam do szpitala. Za to zdecydowałam się wybrać dziś do ginekologa, żeby zobaczyć, czy z małym wszystko ok.
Na szczęście z dzidziusiem jest w porządku, w USG wszystko ładnie, więc to najważniejsze. Lekarka wyraziła niezadowolenie z mojego lekarza prowadzącego, że nic mi jeszcze nie przepisał na infekcję, tylko się bawi w wymazy...
I niestety dostałam też L4 i to do końca miesiąca, mimo mojej odmowy w pracy miałam dogadane przedłużenie umowy, żebym miała gdzie wracać po macierzyńskim i miałam iść na L4 dopiero od lutego a teraz to nie wiem co będzie, niby rozmawiałam z szefową i dla niej jest nadal wszystko wiążące, ale wiadomo jak to jest... decyzja zapada trochę wyżej i teraz się martwię czy nie zmienią zdania. Także zamiast wypoczywać na L4 to ja będę się denerwować co dalej z moją pracą
Kochana to tylko miesiąc. Jak nie przedłuża przez 1msc to i tak by Cię wyrolowali. Naprawdę. Góry też miesiąc nie zbawi.
A nie ma opcji pracy zdalnej?
Odpoczywaj i dobrze ze z dzieckiem wszystko okMargareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Karola3xJ:D wrote:Wronka jak już zaczęłaś to nie przestawaj. Choćbyś miała się tam czołgać i nie wiedzieć ile to 2x2. Skończ co zaczęłaś jak najszybciej. Miej to z głowy.
Awokado najlepszego!
Ja po wizycie. Z małą okej,tętno ma bardzo niskie bo 108. Ale nic się z tym nie zrobi. Polożona miednicowo,dlatego tak słabo ruchy czuje. No i ta akcja wolna. Być może zyrtec albo metocard ja zamula. Nie wiadomo. Waży 165 gram,długość nie znana bo była źle ułożona,nogi schowała. Fajnie pomachała ręką do nas. Takie siema zrobila. Mój człowiek ✌️
Karola ja jak wezmę zyrtec, to zdecydowanie mniej maluch się rusza. Już to parę razy sobie sprawdziłam. -
kasssia wrote:mi też sie napina i jakoś mnie to nie stresuje. ale zapytam na wizycie na wszelki wypadek.
Jak zapytasz to daj znać - u mnie dzisiaj spokój w brzuchu. Chyba codziennie bym musiała chodzić do giną i pytać bo ciężko to przewidzieć 😂kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Wronka jak już zaczęłaś to nie przestawaj. Choćbyś miała się tam czołgać i nie wiedzieć ile to 2x2. Skończ co zaczęłaś jak najszybciej. Miej to z głowy.
Awokado najlepszego!
Ja po wizycie. Z małą okej,tętno ma bardzo niskie bo 108. Ale nic się z tym nie zrobi. Polożona miednicowo,dlatego tak słabo ruchy czuje. No i ta akcja wolna. Być może zyrtec albo metocard ja zamula. Nie wiadomo. Waży 165 gram,długość nie znana bo była źle ułożona,nogi schowała. Fajnie pomachała ręką do nas. Takie siema zrobila. Mój człowiek ✌️
Też podzielam Twoje zdanie i Weronka już to skończ i miej z głowy:P
Dobrze ze ok na usg, co do akcji serca norma jest od 110 więc niewiele poniżej. A do tej pory ile było?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tanashi w upał to ja bym zakładała jakiś rampers ewentualnie okryła otulaczem, no ale mam sypialnie na poddaszu i mamy gorąco. Nie wiem jak u Ciebie w mieszkaniu…
-
Tanashi wrote:Ja dziś otworzyłam nasze wielkie łóżko i zrobilam przegląd rzeczy po córce, miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że mam jeszcze 3 wielkie opakowania wkładek laktacyjnych, poduszkę antywstrząsową do wózka (nie wiem jak ją przegapiłam wczesniej xDD), z ubranek body, spodnie, śpiochy 62 mam wszystko, muszę tylko dokupić jeszcze krótkie 62, bo ostatnio wzięłam 56 na wypadek gdyby się jednak trafił hipotrofik. No i nie wiem, czy noworodzie na noc latem ubiera się w długie śpioszki czy w krótkie? Z zimowym dzieckiem było łatwo, opatulona w merino i do widzenia, teraz mam dylemat xD
Ja też nie wiem jak w lato ubierać, ja biorę śpiochy w długi rękaw takie cienkie a bodziaki to kilka w krótki i komplety to długi rękaw + spodenkośpioszki ze stopkami albo same spodenki do kostki. Przynajmniej póki co takie zamówiłam 😂 i cienkie skarpeteczki -
Gusia_ wrote:Tanashi w upał to ja bym zakładała jakiś rampers ewentualnie okryła otulaczem, no ale mam sypialnie na poddaszu i mamy gorąco. Nie wiem jak u Ciebie w mieszkaniu…
No u teściów mamy bardzo ciepło, bo raz że blachodachówka, a dwa że mamy w sypialni okno dachowe i ono nagrzewa na maksa, w upały tu mamy po 30 stopni... Ale po przeprowadzce powinna być niższa temperatura. No ale dobra, wezmę jakieś krótkie rampersy, a śpiochy najwyżej awaryjnie jakieś 1-2 mniejsze też dokupię