CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Ja raczej też kupuję tańsze, drogeryjne szampony 😅🫣
Także ja to celuję raczej w tańsze szampony, bo czy tani czy drogi - muszę myć dzień w dzień. I pewnie bym zbankrutowała -
Mnie się wyświetliło, że 109-139 🤷♀️ Ogólnie miałam kiedyś będąc singielką/studentką fazę na droższe kosmetyki, ale odkąd jestem matką już nie śledzę trendów i raczej używam ciągle tego samego od kilku lat, czyli ulubiony szampon i maska do włosów, krem z filtrem i ulubiona kolorówka. Jedyne szaleństwa to żele pod prysznic o różnych zapach, jak mąż jest na zakupach i ma mi sam kupić, to już w ogóle o jakichś szalonych. Ja generalnie lubię jakieś białe kwiaty, oliwkowe zapachy a on potrafi mi kupić jakąś szaloną malinę 🤣🤣🤣🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:21
Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
U mnie wypryski, plamy i inne wydarzenia na twarzy były związane z przyjmowanym progesteronem.
Odkąd odstawiłam jest cisza i spokój 😏🤞
Ja u kosmetyczki robię jedynie oczyszczanie wodorowe bez użycia ultradźwięków itd. do tego jakieś maski nawilżające i jest git😊
My zakupimy łóżeczko i dostawkę, dostawka w nocy do spania a łóżeczko w ciągu dnia będzie w użyciu bo nie ukrywam że nie chce mi się chodzić 2 piętra po schodach🫣😆
-
Gusia_ wrote:Mnie się wyświetliło, że 109-139 🤷♀️
to samo widziałam ;P2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Też jestem team tańsze, ale nie widzę absolutnie różnicy między drogimi maskami i szamponami a tanimi na moich włosach, i tak muszę myć co 1-2 dni. Aktualnie jestem team Isana 🤣🤣 a z pryszczami to nie mam problemów od kilku lat i szczęśliwie w ciąży nie wróciły, ale u mnie przez pcos też była masakra i cieszę się, że na razie się nie upominają, oby już tak zostało...
Byłam z moją córką dziś pierwszy raz na balu przebierańców 😍. Dowiedziałam się wczoraj, że będzie, więc na szybko kombinowałam jakiekolwiek przebranie, ale panienka zadowolona, więc chyba sukces 🥳.Gusia_, Elza1234, Revolutionary , Margareetka, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Co do włosów to ja tyle lat męczyłam się z olejowaniem i całym włosingiem. Dobre 15 lat modlenia się do włosów i szafy pełne kosmetyków. W końcu skumałam że moje włosy lubią fryzjerską chemię. I koniec. Żadnych naturalnych metod.
Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Jeju, jak fajnie Tanashi. Za co się przebraliście? Moje córki to na pewno by chciały za księżniczki. Ale chwilowo siedzimy w domu z turbo katarami 🤷♀️ najbliższa atrakcja to ich urodziny za kilka tygodni, będą dziadkowie i torty i ciocia z dziećmi, która mieszka blisko Jak nikogo nic znów nie rozłoży, bo na moje urodziny moi rodzice w grudniu nie dojechali, tata miał jakiegoś wirusa…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:24
-
Ja miałam dwa podejścia do Włosingu, nakupowałam wszystkich polecanych szamponów, masek, odżywek z równowaga PEH, wcierki z rozmarynem. I wiecie co? Dupa xd na moje cienkie włosy i tak nic nie działa. Może musiałabym być regularna kilka lat, ale po 2-4 miesiącach odpuszczałam, bo szkoda mi życia na to.
-
Gusia_ wrote:Jeju, jak fajnie Tanashi. Za co się przebraliście? Moje córki to na pewno by chciały za księżniczki. Ale chwilowo siedzimy w domu z turbo katarami 🤷♀️ najbliższa atrakcja to ich urodziny za kilka tygodni, będą dziadkowie i tort i ciocia z dziećmi, która mieszka blisko Jak nikogo nic znów nie rozłoży, bo na moje urodziny moi rodzice w grudniu nie dojechali, tata miał jakiegoś wirusa…
Mamy w domu białą, tiulową spódnicę, więc zrobiłam baletnicę do tego biała bluzka, różowa opaska na głowę, białe rajstopy i różowe skarpetki w formie butów 🤣 Ale pani prowadząca przebrała się za królewnę Śnieżkę, więc córka totalny zachwyt, bo ostatnio ciągle puzzle ze śnieżka układa
Teraz taki słaby sezon na imprezy, więc rozumiem, u nas w rodzinie też co chwilę ktoś chory 😐. Ale już coraz bliżej wiosna!Revolutionary , Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Też jestem team tańsze, ale nie widzę absolutnie różnicy między drogimi maskami i szamponami a tanimi na moich włosach, i tak muszę myć co 1-2 dni. Aktualnie jestem team Isana 🤣🤣 a z pryszczami to nie mam problemów od kilku lat i szczęśliwie w ciąży nie wróciły, ale u mnie przez pcos też była masakra i cieszę się, że na razie się nie upominają, oby już tak zostało...
Byłam z moją córką dziś pierwszy raz na balu przebierańców 😍. Dowiedziałam się wczoraj, że będzie, więc na szybko kombinowałam jakiekolwiek przebranie, ale panienka zadowolona, więc chyba sukces 🥳.
za co ją przebrałaś?
Dobra doczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:34
Tanashi lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Jak mieszkacie w mieście to sucha skóra może być po wodzie. Ja tak mam odkąd mieszkam w bloku. Przychodzi jesień/zima skóra staje się od razu przesuszona, mam czerwone plamy po kąpieli i ogólnie takie napięcie. Dodają różne dziwne rzeczy do kranówki to i skóra cierpi 🙄 ale są balsamy, kremy/oliwki i to mnie ratuje. Co do szamponów też jestem team tańsze, ale np Garnier powoduje u mnie uczulenie.start: 06.2021
10/11/12.2022 clo+ovi❌
05.2023 7/9tc💔
11.2023 6/7tc 💔 cp P
05.2024 💔 cb
MTHFR hetero, PAI hetero
Niskie APTT
PCOS, IO
Niedrożny lewy jajowód
❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
11.10 FET 5aa
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
08.11 CRL 0,64cm FHR+😔
15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️🩸
22.11 8+5 CRL 2,12cm
06.12 10+5 ❤️🩸
14.12 11+6 CRL 5,71cm, FHR 173/min❤️🩸
18.12 12+3 niskie ryzyka❤️ wysokie ryzyko preeklampsji
15.01 16+3 150g
-
xSmerfetkax wrote:A tak zmieniając temat, co myślicie o koszu Mojżesza? Myślałam żeby robił u nas za dostawkę w pierwszym miesiącu i mobilne łóżeczko w trakcie dnia 😁
Ja miałam dla córki kosz Mojżesza ze stelażem kołyski pożyczony od rodziny i na pierwsze dwa miesiące fajnie się sprawdzał jak młoda nie chciała leżeć w łóżeczku, ale chodziła spać po 23 na noc i wtedy my oglądaliśmy cicho filmy koło 20, a ona sobie drzemała w tym koszu obok i lekko ją bujalam. Ale teraz odpuszczam, bo jednak ze stelażem wychodzi spora kwota. Wezmę dostawkę na kółkach i najwyżej będziemy jeździć do drugiego pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:10
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Zanka88- super brzuszek, będzie piękna pamiątka 😍
Blackapple- miałam dokładnie to samo podejście do wszelkich maści na pryszcze, dostałam receptę i nawet je wykupiłam ale jak zaczęłam czytać ulotkę to stwierdziłam że odpuszczam. Jeszcze przyjdzie czas na ogarnięcie cery, to nie jest teraz najważniejsze 🙂 ja zostałam przy mikrodermabrazji, delikatnie rusza przebarwienia, widać że skóra jest odświeżona i w stosunku do innych zabiegów jest stosunkowo tania 😃Blackapple lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak jest z monitorem oddechu w dostawce? Wystarczy go prawidłowo ustawić żeby nie łapał oddechu rodziców i będzie ok?
Nastawialiśmy się na dostawkę bo chyba wygodniej będzie odłożyć małą po karmieniu w nocy, ale teraz to już sama nie wiem -
@Karola jeszcze nigdy w życiu nie robiłam pillingu skóry głowy, nawet nie pomyślałam o tym i nie miałam pojęcia, że mogą być jakieś specjalne kosmetyki do tego.
A Ty robiłaś coś takiego?👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:@Karola jeszcze nigdy w życiu nie robiłam pillingu skóry głowy, nawet nie pomyślałam o tym i nie miałam pojęcia, że mogą być jakieś specjalne kosmetyki do tego.
A Ty robiłaś coś takiego?amoze lubi tę wiadomość