CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Z tą cerą to mam to samo... co chwilę mi coś wychodzi, już mi się wydaje, że ładnie udało się wszystko zagoić, a tu w kolejnym dniu jakiś nowy syf szczególnie na brodzie mi wychodzą.
Mi to ogólnie na brodzie na żuchwie policzku nosie no istne jaja 😳 a ja jeszcze mam tendencję do maltretowania tego jak coś mi gdzieś wyskoczy, muszę się oduczyć tego bo będę zaraz wyglądała jak trędowata 😆😆 -
Tanashi Twoja córka wygrała wnioskuję o dopisanie tego "imienia" do twojego nicku w pierwszym poście 🤣🤣
Kindziukowa ah rozumiem... Współczuję bardzo sytuacji, domyślam się jaki to musi być stres. 🫂 Mam nadzieję, że szybko uda mu się znaleźć coś fajnego 🤞
co do kopniaków to u mnie nie ma tak, ja dostaję zazwyczaj gdzieś w okolicy pępka lub obok niego No robi się wesoło a to dopiero połowa 🙈
koktajlowa ja niestety się totalnie nie znam na wynikach... A kiedy masz lekarza? Jeśli pisałaś to przepraszam 🙈 a jak się czujesz?
Weronka o kurcze pierwszy raz spotykam się z tą nazwą w ogóle 😶 ja tego nie mam póki co chociaż czytam że to może występować też na sutkach i faktycznie, pojawiło mi się kilka ciemnych plamek, jakby pieprzyków/piegów na sutkach, nawet miałam pytać Was czy któraś tak ma i zapomniałam 🙈
Margareetka powodzenia na wizycie! Jeśli ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje to tez kciuki 🤞
Tanashi lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Mnie niby wszyscy mówią jak ja to kwitnąca wyglądam - ale jak patrzę na siebie w lustrze to widzę głownie ten trądzik na buzi i dekolcie, co mi się zagoi to wyskakuje coś od nowa
Przeziębienie codziennie wchodzi w inną fazę, dzisiaj obudziłam się z kaszlem - mam wrażenie że wszystko z nosa mi spłynęło przez noc. Ale i tak jestem w szoku że bez leków tak to płynnie i zgrabnie wszystko przechodzi -
Ja w sumie dobrze wyglądam w ciąży, poza plecami które miałam jak z reklamy zawsze i lubiłam nosić sukienki bez pleców bardzo. A teraz twarz ładna, ale też chodzę do kosmetyczki, a plecy takie średnie w kwestii wyprysków... może do cieplejszych dni się poprawia
Przebarwień u mnie brak, za to powiem Wam, że kiedyś oparzyłam się wrzatkiem, ładnie się mi to wygoiło wszystko tak że zniknęło (jak ktoś będzie miał ciężkie oparzenia polecam Małopolskie Centrum Oparzeniowo Plastyczne - drugi najlepszy ośrodek w PL i na szczęście w Krakowie).
A teraz lekko bardziej widzę te ślady po oparzeniu także ciekawe zjawisko xD
Ale może to nawet dobrze bo wiem gdzie igly nie wbijać
Weronka, można sobie różne zabiegi kosmetyczne zrobić gdyby po ciąży przebarwienia nie uciekły same, na pewno z nimi na wieki nie zostaniesz👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Proszę bardzo wrzucam jeszcze raz 😙
https://ibb.co/FkS5W7THWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:14
Margareetka, Werzol, Klaudek11, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
-
Z tymi przebarwieniami to na dwoje babka wróżyła, mogą zniknąć a mogą zostać. Dobrze żeby teraz sumiennie stosować filtr żeby się nic nie utrwaliło 🤨 hormony rządzą sie swoimi prawami niestety
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja byłam w poniedziałek u dermatologa bo zrobiły mi się nowe pieprzyki - ale też właśnie lekarka powiedziała, że w ciąży to dość powszechne, warto się oglądać dokładnie raz na miesiąc no i filtr koniecznie i zero opalania
-
Elza1234 wrote:Ja byłam w poniedziałek u dermatologa bo zrobiły mi się nowe pieprzyki - ale też właśnie lekarka powiedziała, że w ciąży to dość powszechne, warto się oglądać dokładnie raz na miesiąc no i filtr koniecznie i zero opalania
O jesuuu a ja tak kocham opalanie 🫣 tzn w wiosnę/lato na pewno będę siedziała na słońcu, nie w tym takim najmocniejszym jak zawsze ale będę bo lubię być muśniętą słońcem, oczywiście brzuch będę zakrywać. Tu w górach u mnie to już w wiosnę da się opalić bo te słońce jest ostre a ja jestem podatna na opalanie i od razu mnie na brąz trzaska. W lato to jestem jakbym wróciła z Egiptu a nigdy w nim nie byłam 😆😅 -
Mnie się w pewnym momencie zrobiły pryszcze jakbym miała znowu 13 lat (a generalnie w dorosłym życiu nigdy nie miałam), ale byłam u dermatologa i zapisała mi jakaś jedyną maść, która niby mogła mi dać i ona była z antybiotykiem, więc stwierdziłam, że nie kupuje (nie pamiętam kiedy coś z antybiotykiem stosowałam, chyba dawno i raczej unikam), zadbałam tylko o porzadniejszą pielęgnację i w drugim trymestrze trochę przeszło.
Werzol lubi tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Z tymi przebarwieniami to na dwoje babka wróżyła, mogą zniknąć a mogą zostać. Dobrze żeby teraz sumiennie stosować filtr żeby się nic nie utrwaliło 🤨 hormony rządzą sie swoimi prawami niestety
Poszłam wczoraj na super spacer, 45minut jak już dawno już byłam, i po powrocie zamiast tony energii to mnie zmulilo na spanie, na siedząco normalnie.
Dziewczyny, świetne pomysły maja Wasze dzieciaczki na imiona, na szczęście, decyzja zawsze bedzie należeć do Was 😃 u nas Witek jakoś zebrał same pochwały (za pomysl), chociaż matki jak to matki, zawsze próbują jeszcze cos kombinować i proponowac. Wysłucham, ale moje dziecko - mój wybór 🙂
Popielata - myślę o Tobie i przesyłam uściski. Rozmawiaj z nami jesli masz potrzebę, nie bądź z tym sama. Moja poprzednia ciąża zakończyła się na początku 13tyg właśnie przez trisomię. Rozumiem jak trudne to były informacje. Czasem grupa da większą siłę niż można sobie wyobrazić.🫂
Dziewczynom, które są po polowkowych, gratuluję dobrych wieści ❤️ -
Dziewczyny, które decydują się na dostawkę Chicco Next2Me - czy oprócz tego normalnie będziecie miały łóżeczko? Nie pamiętam czy tak pisałyście.
-
Od 10 do ok. 14 tc miałam taki wysyp pryszczy i tłuste włosy, że masakra. Od tamtej pory jest spokój, wiadomo że coś się na ryjku pojawi. Włosów nigdy nie miałam lepszych 😅ale za to mam mnóstwo włókniaków mini na szyi. Przebarwień nowych nie mam, ale ja od trądziku mam na brodzie. Jedyną rzeczą, która- niestety delikatnie - pomogła to krem na przebarwienia z Nivea.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:29
-
Nosa wrote:Dziewczyny, które decydują się na dostawkę Chicco Next2Me - czy oprócz tego normalnie będziecie miały łóżeczko? Nie pamiętam czy tak pisałyście.
Będę miała normalne, ale nie będę go kupować od razu, tylko jak dziecko zacznie wyrastać z dostawką, bo nie mam gdzie trzymać, a i tak planuje takie z Ikei, wiec to nie będzie dla mnie problem podejchać i kupić jak będzie potrzeba -
Ja pewnie będę miała łóżeczko drewniane do salonu na drzemki jak wyrośnie z dostawki (na razie mam dwie chicco, jedna to była prezent niespodziewany). Ale to już też własnie jak wyrośnie z dostawki coś zamówię
-
Nosa wrote:Dziewczyny, które decydują się na dostawkę Chicco Next2Me - czy oprócz tego normalnie będziecie miały łóżeczko? Nie pamiętam czy tak pisałyście.
Tak ja będę miała dostawkę jeszcze nie wiem którą ale będzie na dole, a normalne łóżeczko drewniane w sypialni ☺️ -
Ja na start planuję sama dostawkę, a gdy zacznie wyrastać to wtedy zamienię na normalne łóżeczko.
Myślałam, czy nie mieć obu na raz, ale obawiam się, że wtedy już całkowicie zagracimy sobie sypialnie, a i tak jest naprawdę mało miejsca 😒 nie mam nawet opcji wstawienia komody do sypialni, więc będę musiała upchać w innym pokoju niestety. -
Dla mnie noc była dziś ciężka, budziłam się dosłownie do godzinę, każda pozycja do spania to męczarnia, nawet poofi nie pomogła.
Ale mimo tego mam strasznie dużo energii od rana, dom cały odkurzony, dywany się piorą w pralce, kurze pościerane... no jak nigdy 😎
U mnie pojawia się bardzo delikatna linea negra, zaczyna się na podbrzuszu, kończy przed pępkiem. Co do trądziku to pojawia mi się na skroniach, przed nie miałam problememu.
Skóra jest ogólnie bardzo sucha, ale używam oleju ze słodkich migdałów i jest ok, na twarz kremu barierowego z bioliq i serum z witaminą C.
Włosy to istna maskara, wystarczy, że umyje i za max dwie godziny mogłabym robić to samo.
Tak, jak któraś z Was wspomniała, że nie czuje się kwitnąco w ciąży to i ja mogę stwierdzić to samo, szczególnie przez to, że cały czas ta woda mi się zatrzymuje, czuję się ocieżale i niestety musiałam schować buty zimowe i wskoczyć w adidasy szmaciane, które są stosunkowo luźniejsze (ale i tak czuję ścisk).
Pije tą pokrzywę, piję dużo wody z cytryną, ale cóż... ile ciąż tyle objawów.
Najbardziej boję i stresuje się tym, co będzie przed samym porodem, czy mi te ciało nie wybuchnie po prostu 😅
Miłego i słonecznego dnia 🌻👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️