CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa wrote:Hahaha kameleon! Hit! No to imie wybrane. Mój syn ostatnio jak go zapytałam jakie imię by chcial dla brata - Alwin (oglądał Alwin i Wiewiórki)
Zanka88 - zainspirowałaś mnie! Też sobie zrobię sesję, a co! Na profesjonalną też mam zamiar się umówić. W poprzedniej ciąży tego nie zrobiłam i bardzo żałuję 🥲
Revolutionary, mój codziennie wysyła cv, tylko problem jest taki że miał stanowisko dyrektorskie. A im wyższe masz stanowisko tym ciężej znaleźć pracę. Poprzednio jak go zwolnili (swoją drogą ludzie mają taką łatwość w zwalnianiu innych że to aż smutne) to szukał pracy prawie rok. Bo jeszcze miał zakaz konkurencji. No nic, Nie mam dobrego nastawienia. Będzie co będzie. Mam nadzieję że mi się uda pracować jak najdłużej.
U nas z tego tytułu są spięcia w domu, ale on też bardzo zaangażował się w prace w domu. Gotuje, sprząta, ogarnia dziecko. No ale ja bym jednak wolała żeby był bałagan a on poszedł do pracy i kasę na życie przyniósł.
Kindziukowa, łącze się w problemie.
Mój też ostatnio był kierownikiem i uwielbiał to, miał wprawdzie ciężką pracę i nie raz pomagał pracownikom czy jeździł do kogoś kto się rozbił na słupie zeby się upewnić co z nim i przejąć jego robotę, ale czuł się potrzebny, wazny. I był zadowolony z kasy.
Teraz to szuka naprawdę już byle czego, tyle że sporo mu odpada bo fizycznie nie może pracować co go też irytuje.
Nie martwmy się, to tylko etap😊 na pewno coś znajdą.. U mnie to byle mąż do czerwca znalazł. Bo problem się pojawi jak mi macierzynski zje kupę kasy z wypłaty. Chyba że wtedy wezmę wersję 100% i 70% zamiast 81..Ale mam nadzieję, że po prostu znajdzie coś.
Teraz w ciazy i tak nie miałam planów na podróże, co 5 min ktoś mi kupuje jakieś ciuchy lub już coś dla Dziecka, mam jeszcze kasę na swoje potrzeby, czy męża, lekarzy, jedzenie, rachunki. Kredyt on załatwił no to dużo nie odłożę chociaż i tu się staram, ale żyjemy na dobrym poziomie.
Niby wiem, że w razie czego nie zostaniemy na lodzie, ale mój Mąż mimo dobrych relacji z rodzicami nie lubi korzystać na wyrost z ich pomocy, woli im jakby pokazać, że sobie radzi i to im coś kupić... lubi czuć się spełniony i widzieć, że są z niego dumni. A i tak tu oni teraz pomogą, tu Mama. Ciężko mu z tym.
Ja nie mam z tym problemu i cieszę się, że wszyscy mają fajna sytuację, ale no też mam inna perspektywę po 1 w ciazy po 2 pracuje na pełen etat więc nie mogę sobie nic sama zarzucać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 07:37
Kindziukowa lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Haha to prawda, teraz już kameleon, ale rok temu jak wracała od lekarza z naklejką dzielnej pacjentki, to dumnie ogłaszała że to dostała naklejkę z kamelełonem 🤣
Teksty Twojej córki są super xD będzie miał już przezwisko domowe - Kameleon xD👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Koktajlowa ja przy erytrocytach poniżej normy i hemoglobinie 12.00 dostałam już tabletkę żelaza raz dziennie. Ale mój lekarz też raczej patrzył profilaktycznie i na to, że przez miesiąc sporo spadła ta hemoglobina. U Ciebie się trzyma czy też poleciała w dół od ostatnich wyników? Pewnie zależy od lekarza czy coś ci da czy nie 🤷♀️
Tanashi Kameleon brzmi super. Jestem za. Moja czterolatka miała kiedyś propozycję imienia Wieniec adwentowy. Już bym wolała Kameleona 🤣🤣🤣
Witam się po mega ciężkiej nocy, z 5 razy wstawałam do młodszej i wstaliśmy wszyscy z katarem. Ból głowy = większe mdłości. Będzie super dzień 👌 -
Tak, dzięki, że pytasz. Wyszło jej sporo alergii pokarmowych, a z wątrobą to lekarze twierdzą, że musiała mieć jakiś wirus, ja to przynajmniej tak zrozumiałam, bo na ten moment jest ok. Wyszły jej dwa jakieś parametry lekko obniżone, ale nie wskazują na nic groźnego wg naszej lekarki i szpitala i w USG też nic ostatecznie groźnego. Mamy obserwować jakby te białe kupy się powtórzyły i te skórne zmiany świadczące o złej pracy wątroby no i kontrole, ale w sumie nic więcej nie wiadomo 🤷♀️ czyli był jakiś problem ale przejściowy, tak podsumowała nasza lekarka 🤷♀️ wiem, że nic nie wiem xd
-
Łącze się dziś z bólem głowy ☹️ czuję że mam ciężki łeb normalnie. Ale też budziłam się po kilka razy, to już standard, niestety kończy się leżenie i spanie na plecach bo czuję już powoli ucisk a im dalej to będzie mi odcinało powietrze bo w pierwszej ciąży też tak miałam.
To będzie dziś ciężki dzień 😳 -
Koktajlowa, ja miałam hemoglobinę 2 tygodnie temu 11,2, ale ferrytyna dalej była w porządku - 64. Wprowadziłam sporo produktów bogatych w żelazo do diety. Teraz hemoglobina jest 11,7 Na razie nie suplementuję, zobaczę, co za kolejne 2 tygodnie🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
🧬 5.02.2025
🩺 5.02.2025
-
Dziewczyny wjechałam w 21 tydzień i co wjechało ze mną? Prawdopodobnie ostuda ciążowa. Pojawiło mi się dużo brązowych plamek na czole i policzkach… 🫠 Wygląda to no słabo, bo na codzień mam w mojej ocenie bardzo gładką i ładną cerę i nie robię za bardzo makijażu.
Czytam, że sposobów na to za bardzo nie ma, ale czy któraś z Was we wcześniejszych ciążach miała? Faktycznie przebarwienia po ciąży znikają?👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Dziewczyny wjechałam w 21 tydzień i co wjechało ze mną? Prawdopodobnie ostuda ciążowa. Pojawiło mi się dużo brązowych plamek na czole i policzkach… 🫠 Wygląda to no słabo, bo na codzień mam w mojej ocenie bardzo gładką i ładną cerę i nie robię za bardzo makijażu.
Czytam, że sposobów na to za bardzo nie ma, ale czy któraś z Was we wcześniejszych ciążach miała? Faktycznie przebarwienia po ciąży znikają?
Weronka, a stosujesz filtr uv?
Ja mam lekki podkład, niewiele go daje no i filtr 50+👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Weronka, a stosujesz filtr uv?
Ja mam lekki podkład, niewiele go daje no i filtr 50+
Jak wychodzę z domu to tak. Jak jestem w domu to nie, wtedy nie robię makijażu i idę bardziej w kremy mocno nawilżające, bo mam tendencje do przesuszeń skóry.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Dziewczyny wjechałam w 21 tydzień i co wjechało ze mną? Prawdopodobnie ostuda ciążowa. Pojawiło mi się dużo brązowych plamek na czole i policzkach… 🫠 Wygląda to no słabo, bo na codzień mam w mojej ocenie bardzo gładką i ładną cerę i nie robię za bardzo makijażu.
Czytam, że sposobów na to za bardzo nie ma, ale czy któraś z Was we wcześniejszych ciążach miała? Faktycznie przebarwienia po ciąży znikają? -
Hej Dziewczyny
Jeden dzień mnie nie było i tu pół godziny czytania
Nad imieniem ciągle debatujemy, jakoś na ten moment żadne do mnie nie przemawia i póki co jestem z każdą propozycją na nie
Zanka88 – możesz jeszcze raz wrzucić zdjęcie? Pokazuje mi, że nie ma takiego pliku jak wchodzę, a tak bardzo chciałam zobaczyć Też planuję profesjonalną sesję ale tak bliżej maja, wymarzyłam sobie zdjęcia w kwitnącym sadzie, mam nadzieję że uda się to spełnić
Co do ruchów to raczej już codziennie czuję, jak się położe na wieczór do łóżka, czy usiąde po dłuższej chwili aktywności to zdecydowanie mały się odpala. Nie wiem czy to moje dziecko ma już tyle siły, czy to że jestem bardzo szczupła i nigdy nie miałam za wiele tłuszczyku na brzuchu
Pragnienie mam ogromne, wcześniej picie wody średnio mi wychodziło, za to teraz wypiję całą szklankę na raz i już lecę po następną
No i dziś wizyta u mojego prowadzącego, nie mogę się doczekać, a to dopiero po 16
Werzol, Revolutionary , Alex_92, amoze, KasiaGosiaWerka, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Weronka mnie się w tej ciąży też zrobiły te przebarwienia na policzkach. Ja stosuję codzień krem z filtrem 50 i to nic nie daje Cel, w ciąży skóra może żyć swoim życiem 😅 liczę na to, że to zniknie po ciąży. Linea Negra mi zawsze ładnie znikała, więc jakoś na luziku podchodzę do tych plamek na policzkach, choć na codzień raczej daje tylko krem tonujący nie podkład, to mi aż tak nie przeszkadzają
Margaretka kciuki za dobre wieści na wizycie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 09:23
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Weronka mnie się w tej ciąży też zrobiły te przebarwienia na policzkach. Ja stosuję codzień krem z filtrem 50 i to nic nie daje Cel, w ciąży skóra może żyć swoim życiem 😅 liczę na to, że to zniknie po ciąży. Linea Negra mi zawsze ładnie znikała, więc jakoś na luziku podchodzę do tych plamek na policzkach, choć na codzień raczej daje tylko krem tonujący nie podkład, to mi aż tak nie przeszkadzają
Margaretka kciuki za dobre wieści na wizycie ❤️
No ja stosuje tylko krem typu CC, żadnych podkładów. 😁
Może to dobry znak i Julek będzie trochę ciemniejszy niż ja, bo ja to raczej z tych mączniastych… 😂 Mój mąż ma troszkę ciemniejszą karnację.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja nie miałam w pierwszej ciąży, teraz póki co też nie mam tych przebarwień. Za to mam wrażenie że robią mi się pieprzyki małe ale robią gdzieniegdzie. No i non stop jakieś syfki na buzi. Ledwo wygoiłam plecy dekolt i buzię to znowu się zaczyna. Jestem tak brzydka jak noc w tej ciąży, z córką też tak było ☹️ załamana tym byłam. Jedyny plus że chociaż w tej ciąży nie wyglądam jak słonica, nadal nic nie przytyłam.
Moja lekarka za tydzień będzie się główkowała czemu, kazała zrobić tsh w związku z tą wagą.
Jutro albo w piątek idę zrobić morfologię, ciekawe co tam za kwiatki mi wyjdą bo spodziewam się że jak było dobrze przez połowę tak teraz coś będzie w wynikach leciało na łeb na szyję 🧐 -
Lauraa wrote:
A co do faceta, mój rzeczywiście jak zaczęłam np chodzić w nocy na siku to zdarzało mu się też wstawać nawet przede mną 🤪 gdzie nigdy tak nie bylo. I jakiś nerwowy się zrobił, ale ogólnie dba i jak widzi, że w pracy mnie zajeżdżają to od razu przybiega dać mi jedzenie. Także miło, że troska się załącza. Wczoraj się położył na brzuchu, bo chciał posłuchać co u bobasa 👶 miłe te momenty
mój tak samo wczoraj mówi do mnie że nie wie co się porobiło, bo on nigdy w nocy nie wstawał a ostatnio co noc się budzi bo chce mu się siku tak jak mi 🤣 tylko że za leniwy jest i i tak nie chodzi 🤣Lauraa lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Madzia to kciuki, żebyś miała dobre wyniki. A co do samopoczucia i wyglądu… ja się w poprzednich dwóch ciążach czułam kwitnąco i pięknie, w tej jak patrzę w lustro, to się sobie nie podobam 🤣 także trochę Cię rozumiem Mąż i znajomi i siostra mówią, że wyglądam normalnie, z cerą miałam jakieś problemy na samym początku, teraz już ok, no ale ja i tak jakoś nie jestem zadowolona z tego co widzę w lustrze. Oby do czerwca i przeżyć połóg i niech to już wraca do normy 🤣
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja nie miałam w pierwszej ciąży, teraz póki co też nie mam tych przebarwień. Za to mam wrażenie że robią mi się pieprzyki małe ale robią gdzieniegdzie. No i non stop jakieś syfki na buzi. Ledwo wygoiłam plecy dekolt i buzię to znowu się zaczyna. Jestem tak brzydka jak noc w tej ciąży, z córką też tak było ☹️ załamana tym byłam. Jedyny plus że chociaż w tej ciąży nie wyglądam jak słonica, nadal nic nie przytyłam.
Moja lekarka za tydzień będzie się główkowała czemu, kazała zrobić tsh w związku z tą wagą.
Jutro albo w piątek idę zrobić morfologię, ciekawe co tam za kwiatki mi wyjdą bo spodziewam się że jak było dobrze przez połowę tak teraz coś będzie w wynikach leciało na łeb na szyję 🧐
Z tą cerą to mam to samo... co chwilę mi coś wychodzi, już mi się wydaje, że ładnie udało się wszystko zagoić, a tu w kolejnym dniu jakiś nowy syf szczególnie na brodzie mi wychodzą. -
Gusia, a w tej ciąży widzisz już u siebie linea negre? Ja u siebie widzę delikatną linię, ale ogólnie mam skłonność do przebarwień, mam nadzieję, że po ciąży szybko zniknie
Zanka88- ja też nie załapałam się na zdjęcie, chętnie zobaczę i może się zainspiruję 😜 mąż kupił w grudniu aparat, dopiero zaczyna zabawę, ale liczę na sesję 😀 -
Gusia_ wrote:Madzia to kciuki, żebyś miała dobre wyniki. A co do samopoczucia i wyglądu… ja się w poprzednich dwóch ciążach czułam kwitnąco i pięknie, w tej jak patrzę w lustro, to się sobie nie podobam 🤣 także trochę Cię rozumiem Mąż i znajomi i siostra mówią, że wyglądam normalnie, z cerą miałam jakieś problemy na samym początku, teraz już ok, no ale ja i tak jakoś nie jestem zadowolona z tego co widzę w lustrze. Oby do czerwca i przeżyć połóg i niech to już wraca do normy 🤣
Dokładnie o tym samym marzę 😝 byle do czerwca przetrwać połóg i podobno najtrudniejsze 3 miesiące karmienia i później wracać do normalności powolutku 😀😀