CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa_ wrote:Dziewczyny, u mnie masakra jakaś.. wizyta kontrolna u ginekolog, szyjka macicy nagle 5mm (z 3cm). Od razu do szpitala i teraz czekam co dalej. Trzymajcie proszę kciuki
-
Cel95 wrote:Ja dodam prośbę o zapewnienie, że kosmetyczka przeprowadzająca zabieg nie ma objawów grypy itp
Moja ukochana kosmetyczka ostatnio odwołała mi wizytę bo właśnie dzieci ma chore na rsv, grypę. Dlatego do niej chodzę bo czuje się z nią bezpiecznie, a myślę, że jak się powie o ciąży to ogółem będą uważać
No jasne, ja od razu zapytałam w ogóle jakie zabiegi proponuje w ciąży i jakie są bezpieczne, to wymieniła mi je i poprosiłam o zapisanie także wie o ciąży, generalnie to taka rodzinna nasza kosmetyczka także wiem że nie naraziłaby mnie na nic. -
Gusia_ wrote:Paulina trzymaj się. Przy takiej szyjce to pewnie będą chcieli założyć szew. Dawaj znać i trzymamy kciuki! A masz skurcze?
Dzięki dziewczyny. Wymiary szyjki w szpitalu niestety identyczne, przyjęli mnie na oddział. Dzisiaj wychodzi na to, że tylko wymazy i badania będą, bez wymazów lekarze nie są w stanie nic powiedzieć.
Więc jutro rano dopiero coś będę wiedzieć, mają wtedy powiedzieć czy będzie dało się coś zrobić. Mam się przygotować na najgorsze, ale nie tracić nadziei..
Szczerze mówiąc jestem oszołomiona, wszystko było ok cały czas..
-
Paulina, trzymam kciuki, żeby szybko naprawili sytuację z szyjką w szpitalu.🙍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🧬 07.03.2025
-
No tak, bo zakładają szew ratunkowy jak w wymazach jest czysto, jak jakaś bakteria, to nikt nie będzie ryzykował… No z tymi szyjkami to tak jest, że się szybko zmienia właśnie. Trzymaj sie Paulina! Mam nadzieję, że masz wsparcie i jesteś w dobrym szpitalu ❤️
-
Paulinaaa_ wrote:Dzięki dziewczyny. Wymiary szyjki w szpitalu niestety identyczne, przyjęli mnie na oddział. Dzisiaj wychodzi na to, że tylko wymazy i badania będą, bez wymazów lekarze nie są w stanie nic powiedzieć.
Więc jutro rano dopiero coś będę wiedzieć, mają wtedy powiedzieć czy będzie dało się coś zrobić. Mam się przygotować na najgorsze, ale nie tracić nadziei..
O kurcze
Oby wymazy wyszły czyste i udało im się założyć szew czy coś 🙏
A jak się czujesz? Miałaś jakieś bóle czy coś niepokojącego?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Paulinaaa_ wrote:Dzięki dziewczyny. Wymiary szyjki w szpitalu niestety identyczne, przyjęli mnie na oddział. Dzisiaj wychodzi na to, że tylko wymazy i badania będą, bez wymazów lekarze nie są w stanie nic powiedzieć.
Lez jak kłoda,nigdzie nie chodź -
Trzymam za was mocno kciuki -
Paulina, wszystkie modlitwy, myśli i kciuki z Tobą. Wszystko książkowo, nie masz żadnych dziwnych objawów, oby było dobrze i dowalili jakiś szew na cito.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Lola93 wrote:Paulina kciuki mocne! Kurde teraz tak myślę że tak rzadko są jednak te wizyty na monitoring właśnie Szyjki no
Mojej koleżance na usg z 2.4 cm zrobiło się 1.3 cm, bo lekarz pobudził macice, dostała skurcz i szyjka w sekundę się zrobiła lejkowata i krótsza o cm
Nie ma co popadać w paranoję, niestety takie sytuacje się zdarzają i nawet wizyty co tydzień nas nie uspokoją -
Niestety prawda, Elza. Wiadomo, że takie sytuacje na wątku wywołują natłok myśli, ale głęboki oddech, laseczki. Damy radę i większość z nas dotrwa do ciąży donoszonej bez przygód
Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Mysle ze takie wiadomości u większości z nas wywoluja natłok myśli i ścisk w żołądku…
Paulina jestem myślami z Tobą, trzymam mocno kciuki
Każdą tragedia na tej grupie powoduje u mnie smutek i dodatkowy lęk, tylko ja się staram tych lęków nie pielęgnowaćRevolutionary lubi tę wiadomość
-
Gdyby któraś z was zastanawiała się nad szlafrokiem, takim też do szpitala, to myślę że ten z ikei jest super, właśnie mi przyszedł i jestem w szoku jaki jest fajny, lekki, miękki i porządnie uszyty a kosztował 80 zł
Plus te ręczniki kąpielowe z kapturem też mega - a było po 30 zł -
Elza1234 wrote:No powodują, ale z drugiej strony nie spowoduje to że nagle zmienię termin wizyty albo zacznę się umawiać 2 x w tygodniu. A nie będę siedzieć i ciągle o tym myśleć bo się tylko będę stresować
Każdą tragedia na tej grupie powoduje u mnie smutek i dodatkowy lęk, tylko ja się staram tych lęków nie pielęgnować
Dokładnie! Nie ma co się nakręcać bo niestety na wiele rzeczy nie mamy wpływuElza1234 lubi tę wiadomość