CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Nieeeeee,serio się Wam tak trafiło?!Zazdro!
-
awokado 🥑 wrote:Noo sami jesteśmy w szoku, nie są to idealne meble, bo są powystawowe, no i musieliśmy je wziąć w całości bez kartonu, ale w czwartek odbieramy klucze do mieszkania, więc pozwoliliśmy sobie już na taki zakup. Na pewno dużym minusem jest brak wysokiego frontu w łóżeczku, ale to kwestia dorobienia deski ze szczebelkami, sami to ogarniemy. Używki chodzą po tyle, albo i więcej, ale trudno je dorwać, więc chyba ostatecznie to całkiem dobry deal
-
Koktajlowa, myślę, że to zależy od relacji i tego jak ma się dom zbudowany. My może będziemy w przyszłości mieszkać u mnie w domu, choć remont pod nasz gust to też masa wydatków, no ale moja Mama rozważa mieszkanie pół czasu w innym mieście pół w naszym ze względu na własne plany życiowe. Wtedy by miała też na pewno na dole mieszkanie zrobione.
Mężowi od początku zależało na czymś swoim mimo dobrych relacji, w sumie zgodziłam się że jak tylko jest opcja to to dobry pomysł i jest bardzo zadowolony, ale też kupił nam mieszkanie jak ceny były nieco normalniejsze. Także rozumiem, że Twojemu mężowi na tym zależy, ale też rozumiem, że to wygodne i oszczędne mieszkać z rodziną.
A pokłóciliście się o to mieszkanie z rodziną? Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie😊
Oj takie pierdolowate niby małe ranki na palcach to najbardziej szczypią znam to.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja w sumie mam dziś udany dzień, widziałam się z dwoma najbliższymi przyjaciółkami. Uwielbiam spotkania z nimi, będą super ciociami odwiedziłam w końcu rynek i byłam na kawałku włoskiej pizzy i mojej ulubionej czekoladzie
Potem stwierdziłam, że fajnie by było poczuć trochę ruchów w domu, jako eksperyment mąż pogadał z córką przez brzuch i chyba ją tym obudził bo dała ładny popis ruchów:D ciekawi mnie jak to będzie odczuwalne na późniejszych etapach kiedy jednak te ruchy są podobno mocniejsze i już konkretnie regularne 😃 rozczulające, że tak rozmowa z brzuszkiem zadziałała
Także spacery, jedzenie, słoneczko i przyjaciele. Fajnie. Lubię takie dni. Jutro też ma być nawet jeszcze więcej słońca więc się wybierzemy obok do Mamy i weźmiemy mojego psa na spacer, będzie też dobry obiad. Lubię takie weekendy 😊Margareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Awokado, Wow jaki fuks z tymi mebelkami! Też ostatnio oglądałam parę w Ikei i były fajne komody tylko co fajniejsze to droższe więc super, że się tak udało
Na razie online patrzyłam to może się przejdziemy i zerkniemyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:27
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Koktajlowa współczuję tej kłótni, musicie na spokojnie przegadać co będzie dla Was najlepszym rozwiązaniem. Albo ustalić, że musicie się przemęczyć w obecnej sytuacji, żeby w przyszłości się wyprowadzić. My co prawda mamy z teściami tylko wspólne podwórko, ale siedzimy w klicie z jednym pokojem. Za to pod koniec roku odbieramy mieszkanie i wiemy, że na wynajmie poszłoby nam gorzej z odkładaniem. Mieliśmy kilka słabych sytuacji, ale ostatecznie doceniam, że mieliśmy taką możliwość. Niektórzy mają jeden pokój i dzielą z teściami też łazienki, kuchnię i wtedy sytuacji konfliktowych jest o wiele więcej.
Awokado, super zdobycz! Też musimy się wybrać do ikei, na żywo pooglądać to co wstępnie wybraliśmy. Dzisiaj robiliśmy rozeznanie z wózkami, fotelikami i łóżeczkami. Chwilowo mamy mętlik 🤯 ale chcemy jeszcze obejrzeć co mają znajomi i rodzina, coś na pewno weźmiemy od nich
-
Awokado ekstra deal, gratuluję 😄 ale Wy dziewczyny potraficie interesy zrobić, serio, wielkie zazdro Waszej przedsiębiorczości ! My w końcu w przyszłym tygodniu zaczniemy rajd po sklepach, jak już połówkowe będą z glowy, bo już też chcę mieć gdzie chować rzeczy, które kupie.
Koktajlowa, moim zdaniem dużo cierpliwości trzeba mieć zeby tak zyc. Drogie życie jest teraz, to fakt, ale czasem warto trochę więcej zapłacić za swój spokój i kompletna swobodę. A co do kłótni to nie wiem jak u Was, ale ja ogólnie sie nie wkurzam łatwo teraz w ciazy, ale jak się wkurzę to robię taka aferę.... że aż mi wstyd 😆 chce przez to powiedzieć, że mimo, że nie znam powodu kłótni to właśnie teraz trzeba się wspierac i spróbować dogadać. Jeśli się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:38
-
My mieszkamy sami ale obok mamy teściową, już kiedyś Wam pisałam jak to działa. Niestety ona jest bardzo za swoim synusiem a moim mężem a mój mąż też często leci do niej z czymś.. Nie powiem wkurza mnie to. Ale nic nie poradzę.
Dobrze że domy osobne i wejścia także 🤓 -
Koktajlowa na spokojnie porozmawiasz z mężem i na pewno rozwiążecie problem. Zapiszcie sobie plusy i minusy każdej sytuacji i przeanalizujcie czy coś nie dałoby się naprawić, zmienić.
My wynajmowaliśmy kawalerkę na początku 33m2 i żyliśmy. W tym bloku w 33m mieszkali również ludzie z dziećmi. To byli normalni ludzie mieszkający w Katowicach. U nas wg mnie mój teściu ma ciężki charakter, a wg mojego męża mój tata. Gdybyśmy mieszkali razem to byśmy się pozabijali i rozwiedli. Mieszkając osobno mamy poprawne relacje i Święty spokój. Każdy musi sobie przegadać i przeanalizować plusy i minusy, bo każda sytuacja jest inna. -