X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    No właśnie dla mnie to kluczowe jest "że szef mi za to nie podziękuje". Ja trochę się zmagam z takim poczuciem winy, że właściwie miesiąc po zatrudnieniu w nowym miejscu zaszłam w ciążę. I trochę mam tak, jakbym chciała udowodnić, że mimo że jestem w ciąży to daję radę. Wiem, że to brzmi trochę głupio i znam te wszystkie racjonalne argumenty, że to moja sprawa, że nigdy nie ma dobrego momentu itp.itd, a jednak z jakiegoś poziomu emocjonalnego mam w sobie silne ambicje. Ale też właśnie się złoszczę, że nikt mi za to nie podziękuje, że zdrowie moje i dziecka najważniejsze itd. No i siedzę sobie w takiej ambiwalencji

Hmm nigdy nie ma gwarancji, że ktoś nas doceni. Moim zdaniem zdrowie jest najważniejsze, ja po prostu nie czuje się źle i nie mam też pracy typu przyklejka przy kompie na 8h. A jest dla nas wszystkich korzyść w postaci lepszej wypłaty i lepszego macierzyńskiego po prostu.

Póki mam siłę, wszyscy są mili, weseli, wspierający a praca jest z domu i nie ogranicza mojej wolności w kwestii spacerów, zajęć dla kobiet w ciąży to w niej jestem.

Po cichu wiadomo liczę, że ktoś to gdzieś doceni, ale to nie jest główny powód. Pracuje też ponad 5 lat w firmie więc jednak miło by było😆

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 823 824 825 826 827
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ