WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    No właśnie dla mnie to kluczowe jest "że szef mi za to nie podziękuje". Ja trochę się zmagam z takim poczuciem winy, że właściwie miesiąc po zatrudnieniu w nowym miejscu zaszłam w ciążę. I trochę mam tak, jakbym chciała udowodnić, że mimo że jestem w ciąży to daję radę. Wiem, że to brzmi trochę głupio i znam te wszystkie racjonalne argumenty, że to moja sprawa, że nigdy nie ma dobrego momentu itp.itd, a jednak z jakiegoś poziomu emocjonalnego mam w sobie silne ambicje. Ale też właśnie się złoszczę, że nikt mi za to nie podziękuje, że zdrowie moje i dziecka najważniejsze itd. No i siedzę sobie w takiej ambiwalencji

Hmm nigdy nie ma gwarancji, że ktoś nas doceni. Moim zdaniem zdrowie jest najważniejsze, ja po prostu nie czuje się źle i nie mam też pracy typu przyklejka przy kompie na 8h. A jest dla nas wszystkich korzyść w postaci lepszej wypłaty i lepszego macierzyńskiego po prostu.

Póki mam siłę, wszyscy są mili, weseli, wspierający a praca jest z domu i nie ogranicza mojej wolności w kwestii spacerów, zajęć dla kobiet w ciąży to w niej jestem.

Po cichu wiadomo liczę, że ktoś to gdzieś doceni, ale to nie jest główny powód. Pracuje też ponad 5 lat w firmie więc jednak miło by było😆

Anuncja lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od grudnia dostaję 1k więcej za to, że pracuję - szef powiedział wprost. Czuję się dobrze, mam pracę siedzącą, w firmie wiedzą wszyscy i starają się pomóc. Także... siedzę na razie, bo kasa się zawsze przyda. Początkowo myślałam o marcu, ale im bliżej tym myślę, żeby postarać się przeciągnąć do kwietnia.

Cel95, Anuncja, Margareetka lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, im bliżej poniedziałku to śnią mi się takie koszmary, że strach mnie oblatuje coraz bardziej..
    Dzisiaj śniło mi się że mała miała jakąś wadę serca.
    Mój mąż jeszcze mówi no że na te trzecie prenatalne też żebym się umówiła od razu bez gadania a mnie przed każdym paraliżuje stres 😣

Mimo to dla Was miłego słonecznego weekendu ☀️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam własciwie identyczną sytuację jak Cel i nawet wstępnie zgłosiłam, że chce popracować do maja.

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, będzie dobrze, głowa niestety podpowiada nam najgorsze scenariusze. U mnie koszmary na szczęście już minęły, ale w pierwszym trymestrze cały czas śniły mi się jakieś głupoty 😳 Spójrz na to z tej strony, że zobaczycie jak mała urosła i jak się wierci

Trochę motywujecie z tematem pracy, u mnie też jest dość elastycznie, bezproblemowo robię przerwy i wychodzę na badania. Jeśli popracuję do końca marca to l4 i zasiłek będą liczone w całości od wypłat po awansie, który miałam w kwietniu. Zawsze też wpadnie trochę więcej premii rocznej, bo niestety u mnie nie wliczają tego do podstawy wypłat przy nieobecności. A pieniądze zaraz błyskawicznie będą się rozchodzić

magdalena321, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anuncja Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co tez jestem sprawna, energetyczna, dobrze mi się pracuje, ale jest trochę stresująco w pracy i nie mam cieplarnianie. Mimo wszystko właśnie ze względu na kasę chciałabym jednak do końca kwietnia dociągnąć, bo mam i kawałek etatu i JDG, więc wraz z L4 stracę dochod z JDG

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Dziewczyny te które jeszcze nie są na zwolnieniach? Kiedy planujecie iść na L4?

Ja zamierzam pracować do końca kwietnia, no i zastanawiam się czy dam radę na luzie.

Ja też tak planuję, na razie myślę, że luz, bo cały czas się czuję dobrze, ale zobaczymy, jak wyjdzie w praniu, pewnie brzuch będzie już mocno przeszkadzał :) Praca jest spokojna, z elastycznym czasem pracy, mogę i posiedzieć i pospacerować.

Często się jednak spotykam z poglądem, że dlaczego nie iść na L4, skoro jest 100% płatne. Ja mam do tego takie nastawienie, że na razie nie chcę iść, bo to po prostu nieuczciwe. Co innego, jakbym miała dolegliwości - mdłości, bóle itp albo oczywiście przeciwskazania związane z zagrożeniem w ciąży czy z uwagi na warunki w pracy. No i jeszcze też myślę, że chodzenie na razie do pracy jest dla mnie zdrowsze o tyle, że jest kontakt z ludźmi, a mój Mąż długo pracuje, późno do domu wraca i zeżre mnie samotność...

Paulina, cieszę się, że wszystko na dobrej drodze, oby tak dalej! 😊

Nineq, poproszę o wpisanie mi prenatalnych na 07.04 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:27

Werzol lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g

🩺 21.05.2025

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też planuje conajmniej do maja pracować. A może jak się będę dobrze czuła to i w maju trochę jeszcze :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam, bo od 1.5 miesiąca jestem na L4 - finansowo wychodzę na tym lepiej niż jakbym pracowała, a nie byłabym już w stanie wysiedzieć na medycznych twardych stołkach, nie mówiąc że pracę mam jaką mam i większość rzeczy i tak bym nie mogła robić ze względu za zagrożenie zakażeniem.
    Miałam też przy okazji stanowisko kierownicze - wiem że mój zastępca sobie radzi a to mnie jeszcze bardziej uwierdza w przekonaniu że nie ma ludzi niezastąpionych i czasem warto być egoistą :)
    Wczoraj 4 h skręcaliśmy nowe łóżko do sypialni, tylko przytrzymywałam i rozkminiałam instrukcje, ale ciągle byłam w kucka. Jak się potem rozciągnęłam na kanapie to dostałam takiego kopa, że aż widział że podskoczyłam. Dzisiaj jestem tak obolała że pozostaje mi zasiąść na kanapie i dyrygować dalszą pracą 😅
    Dobrego dnia dla Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:37

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Dziewczyny te które jeszcze nie są na zwolnieniach? Kiedy planujecie iść na L4?

Ja zamierzam pracować do końca kwietnia, no i zastanawiam się czy dam radę na luzie.

Ja chcę pracować do końca marca, ale ja nie mam możliwości pracy zdalnej :) do tego zawód medyczny więc z wielkim brzuchem będzie mi ciężko pracować dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:44

• kasssia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 jakoś w połowie marca. Ale wcześniej urlop.
    Też już nie wyrabiam z siedzeniem, mimo, że w domu i mogę sobie robić przerwy, ale mimo wszystko boli mnie nie miłosiernie.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Ja chcę pracować do końca marca, ale ja nie mam możliwości pracy zdalnej :) do tego zawód medyczny więc z wielkim brzuchem będzie mi ciężko pracować dłużej.

W takiej sytuacji jak Twoja i Elzy to sama bym dawno była na l4:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja od grudnia dostaję 1k więcej za to, że pracuję - szef powiedział wprost. Czuję się dobrze, mam pracę siedzącą, w firmie wiedzą wszyscy i starają się pomóc. Także... siedzę na razie, bo kasa się zawsze przyda. Początkowo myślałam o marcu, ale im bliżej tym myślę, żeby postarać się przeciągnąć do kwietnia.
    O i to jest fajny układ. Mój nawet nie zaproponował żebym siedziala z domu i robila tylko najważniejsze rzeczy to bym została. Ciągle tylko chciał jakies analizy dodatkowe, projekty startują itd a teraz szok ile pierdół musi za mnie zrobic na początek miesiąca razem ze swoimi. A mogłam to spokojnie robic z domu.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem na L4 od stycznia, mam wygodna prace, mogłam sobie spokojnie zdalnie pracowac, ale nic by to finansowo dla mnie nie zmieniło. Mam dość trudny zespol z wieloma stresującymi akcjami i tak naprawdę decyzja byla dla mnie super prosta. Chcę od nich odpocząć jak najdłużej sie da i powiem Wam, że ten miesiąc zrobił dla mojej psychiki więcej dobrego niż najzajebistszy urlop w innym kraju 😄 mamy teraz z mężem dobry czas, odkrywamy inna stronę siebie, swojego związku i bardzo to cenie.

Jak macie wygodna pracę i możliwość zdalnej lub po prostu ja lubicie - też bym dalej pracowała. Jak jeszcze szef wyrozumiały to już w ogóle 🙂

Paulina 🥳 wspaniale, że tak się udało. Trzymam dalej mocno kciuki żeby po weekendzie wszystko było dobrze, żebyś mogła wrócić do życia.

Cel, bardzo mnie cieszy, że lekarz Cie uspokoil, Twoje zdrowie psychiczne liczy się również mocno jak dobro bobasa, bo zdrowa mama to zaopiekowane dzieciatko💖

Wczoraj był dobry dzień dla mnie na działanie, duzo posprzątałam, ogarnęłam w chacie, wszystko żeby nie rozkminiac wtorkowych polowkowych 😄 martwie się, że zapisałam się do beznadziejnej baby, która mnie zjedzie za tą moją grubość itd, ogólnie podchodze na zasadzie będzie co ma być i na szczęście w razie co moja prowadząca pomierzy po swojemu na swoim sprzęcie. Dla mnie najważniejsze, że Witek codziennie intensywnie daję mi o sobie znać i moja fascynacja tym zjawiskiem rośnie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:24

Elza1234, KarolaKinga, Cel95, Anabbit, Alex_92, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zawód medyczny i na l4 poszłam w dniu punkcji jajników do procedury, jednak dyżury, nocki, stres itp w niczym by mi nie pomogły, a gdyby okazało się, że się nie udało to pretensje miałabym sama do siebie.

Cel95, Revolutionary , Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    25/04 - 2417g 🐣
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten mój lekarz bardzo fajny. Cieszę się, że go wybrałam.

Nosa, amoze zawsze dobro dziecka najważniejsze i zdecydowanie bym zrobiła to samo na Waszym miejscu😊

Nosa a ile Ci się przytyło, że się obawiasz? W ciazy to chyba mega indywidualne, ważne żeby dziecko zdrowo sobie rosło 😊

amoze lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Nosa a ile Ci się przytyło, że się obawiasz? W ciazy to chyba mega indywidualne, ważne żeby dziecko zdrowo sobie rosło 😊
    Nic jeszcze nie przytyłam, bo dbam o diete tą moją cukrzycowa, tylko przed ciaza już ważyłam duzo, a przeczytałam komentarz jakiś na znanym lekarzu, że kogoś skrytykowala, że ma problem przez tłuszcz na brzuchu żeby dobrze wszystko pomierzyć... 🫣😛 tylko o to mi chodzi....

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten szlafrok muslinowy z hm, Karola chyba pytałaś jak z rozmiarem - mam ten większy, no jest on spory, ale na moje 176cm to rękawy mam w sam raz i jest trochę za kolano, więc ja bym mniejszego nie brała dla siebie, ale jakbym była niższa to na pewno 🙈

Ja do pracy pochodzę ile będę w stanie, w maju może być raczej ciężko już, ale to się zobaczy 😅

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Przyszedł mi ten szlafrok muslinowy z hm, Karola chyba pytałaś jak z rozmiarem - mam ten większy, no jest on spory, ale na moje 176cm to rękawy mam w sam raz i jest trochę za kolano, więc ja bym mniejszego nie brała dla siebie, ale jakbym była niższa to na pewno 🙈

Ja do pracy pochodzę ile będę w stanie, w maju może być raczej ciężko już, ale to się zobaczy 😅
    Czyli jednak wychodzi większy. Coś czytałam że s wychodzi jak duże m to chyba sobie podaruje. Zostane przy koszulach...

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie juz koszule ale jak w 3 trymestrze waga mi skoczy.. też bym kupiła ale boję się o rozmiar

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ