X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie adapterów, czy ja mogę z nim skakać z auta do auta? Łatwo się to montuje?

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    A w temacie adapterów, czy ja mogę z nim skakać z auta do auta? Łatwo się to montuje?
    Tak, mega łatwo. Ja skaczę po 3.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Hej! Na tyle ile da się powiedzieć teraz, zabieg udany - udało się złapać szyjkę mimo że było ciężko, pęcherza płodowego też się udało nie przebić. Lenka w brzuchu rozdaje uspokajające kopniaki
    Teraz odpoczywanie i leżenie, zostaję na obserwacji, a w pon badania żeby zobaczyć jak to trzyma. No i potem decyzja w zależności od badania i od wyników wymazów (bo zrobili w końcu bez).

Super, trzymajcie się dziewczyny😻

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dobre wieści. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny ❤️ jak Ci się będzie nudziło w szpitalu, pisz do nas!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, tak myślałam, że jednak mamy XXI wiek i ogarną temat, super wiadomości 😊

Nina777 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - wspaniałe wieści! Niech teraz młoda siedzi jeszcze z 16 tygodni w Tobie!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Hej! Na tyle ile da się powiedzieć teraz, zabieg udany - udało się złapać szyjkę mimo że było ciężko, pęcherza płodowego też się udało nie przebić. Lenka w brzuchu rozdaje uspokajające kopniaki
    Teraz odpoczywanie i leżenie, zostaję na obserwacji, a w pon badania żeby zobaczyć jak to trzyma. No i potem decyzja w zależności od badania i od wyników wymazów (bo zrobili w końcu bez).
    Współczuję stresu, ale teraz już musi być dobrze.
    Leż i się relaksuj🤞dobrze, że się udało.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Edmund, z Łucją i Edmundem jesteśmy oficjalnie gotowi na odbudowanie połowy Narnii 😝

Anuncja, KarolaKinga, Gusia_, awokado 🥑, Elza1234, Anabbit, SZKODNIK, Cel95, kasssia, xSmerfetkax, Werzol, eeemakarena, CelinaJan, Lauraa, Lola93, Klaudek11, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anuncja Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę Paulina, że mimo stresu - dobrze się potoczyło!

Ja w tym tygodniu tyle pracuję, że nawet na apki ciążowe nie zaglądam. Ale za to wczoraj byłam na masażu i to chyba jedna z najlepszych rzeczy jakie dla siebie zrobiłam w ostatnim czasie (nie licząc basenu, gdzie w wodzie na moment stałam się lekką i zwiewną nimfą w kontraście do tego co na lądzie :P)

preg.png
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, dobre wieści, trzymajcie się tam dzielnie z Lenką 💪❤️🍀

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina świetne wieści na wieczór ❤️ teraz dużo odpoczynku i spokoju dla Was

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Będzie Edmund, z Łucją i Edmundem jesteśmy oficjalnie gotowi na odbudowanie połowy Narnii 😝
    córka nazywa się Łucja?

preg.png
  • Anabbit Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina cudowne wieści! Od wczoraj mam Cię ciągle z tyłu głowy! Leż, odpoczywaj a Lenka niech kopie i daje o sobie znać ☺️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    córka nazywa się Łucja?
    Tak:)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anuncja Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które jeszcze nie są na zwolnieniach? Kiedy planujecie iść na L4?

Ja zamierzam pracować do końca kwietnia, no i zastanawiam się czy dam radę na luzie.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że pod koniec marca wezmę. Słabo się czuję ostatnio z tym siedzeniem i codziennym twardnieniem brzucha w czasie pracy, zaczęłam pracować na kanapie z wyciągniętymi nogami już xd a nie chcę się przeciążyć i chojraczyć na siłę, bo szef i tak mi za to nie podziękuje, a jak wyląduje na patologii ciąży, to będzie tylko problem dla męża i córki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:40

preg.png
  • Anuncja Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja myślę, że pod koniec marca wezmę. Słabo się czuję ostatnio z tym siedzeniem i codziennym twardnieniem brzucha w czasie pracy, zaczęłam pracować na kanapie z wyciągniętymi nogami już xd a nie chcę się przeciążyć i chojraczyć na siłę, bo szef i tak mi za to nie podziękuje, a jak wyląduje na patologii ciąży, to będzie tylko problem dla męża i córki.

No właśnie dla mnie to kluczowe jest "że szef mi za to nie podziękuje". Ja trochę się zmagam z takim poczuciem winy, że właściwie miesiąc po zatrudnieniu w nowym miejscu zaszłam w ciążę. I trochę mam tak, jakbym chciała udowodnić, że mimo że jestem w ciąży to daję radę. Wiem, że to brzmi trochę głupio i znam te wszystkie racjonalne argumenty, że to moja sprawa, że nigdy nie ma dobrego momentu itp.itd, a jednak z jakiegoś poziomu emocjonalnego mam w sobie silne ambicje. Ale też właśnie się złoszczę, że nikt mi za to nie podziękuje, że zdrowie moje i dziecka najważniejsze itd. No i siedzę sobie w takiej ambiwalencji

preg.png
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super wieści! 😊

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Werzol Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super, że dzisiaj mamy same dobre wieści!

Paulina, teraz dużo odpoczywajcie, Lenka czuje twoje obciążenie psychiczne i wspierająco cię kopie ☺️ żebyś wiedziała, że jesteście w tym razem i dacie radę

Co do pracy to liczyłam na to że dam radę do końca marca, ale ostatnio coraz częściej boli mnie kość krzyżowa po tych 8 godzinach przy biurku. Teraz planuję przeszkolić resztę zespołu ze swoich tematów, gdybym miała iść na zwolnienie od marca.

‹‹ 822 823 824 825 826
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ