X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Nie, nic nie czuje.
    Ja wkładam na leżąco z ugiętymi nogami jak do porodu...
    Nie wpycham jej mega daleko na długość max palucha środkowego.
    Niestety bo nie pcham jej daleko część wypływa.
    Ale trudno.
    Lekarz nie kazal jej daleko wpychać .
    Mowila ze w moim przypadku dalej mam brac bo lepiej dmuchać ma zimne. A w 1 ciazy szyjka mi się skracała i na luteinę bylo za późno i na szew tez.
    Dlatego mam poprostu brac. Zawsze coś tam się rozpuszcza.

Mam jeszcze 80 tabl. Do 33 tc starczy. Czy później dostane nie wiem. Moja szyjka ma 5,5 cm
    Ja mam brać do 37 tc.
    Piękną masz szyjkę 😍 ja mam 3.8 cm
    W poprzedniej ciąży też się skracała i dlatego teraz nie przerywamy brania luteiny . A zastanawia mnie to moja szyjka jest "wędrująca" raz ją czuję u samego ujścia pochwy a innego dnia wgl jej nie czuje 🥴 mimo że lekarz mnie uspokoił ,że mam się tym nie sugerować to jakoś po poprzedniej stracie ciągle nachodzą mi czarne myśli i zaczynam się denerwować 🙈

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 🩵 🥹

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Co do lodów ja ostatnio kupiłam przepyszne w lidlu - mascarpone z maliną, jezu jakie były dobre 😍

I też właśnie za mną chodzą, ale dzisiaj nie handlowa niedziela 😢

Już mówię do mojego, że gdyby nas kochał na prawdę to by mi te lody załatwił skądś, a ten do mnie że możemy do McDonalda jechać na lody... No i mnie teraz kusi, ale nie chce mi się ubierać i jechać mimo wszystko, ja chcę ZJEŚĆ 🙈🤓
    Jezu miałam je wziąć 😍 w końcu wzięłam zwykłe śmietankowe 😄 ale wybór był trudny 🫢

Nie przepraszam, jednak kokos w białej czekoladzie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:57

Revolutionary lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zdajecie sobie sprawę że blok ,brady i tachy to dopiero wychodzą po porodzie? Wiadomo że w czasie ciąży się zdarza ale rzadko,przeważnie takie niewykryte brady,tachy albo tachu-brady przyczyniają się właśnie do " śmierci łóżeczkowej ". Jak ktoś jest w grupie ryzyka to echo robi się porodzie i koniecznie używa się monitora bo dziecko jest grupie ryzyka.

Anabbit ja mam dokładnie ten zestaw https://centrumfotelikow.pl/maxi-cosi-pebble-360-pro2-fotelik-dla-noworodka--baza-isofix-familyfix-360-pro--essential-graphite?srsltid=AfmBOoodmKkHd1csD4Qo-kFezPEYqJUsvQwNvJul3SSCokF6hSyNo0GM

Smerfetka mi się wydaje że te velvet/minky to za dużo plastiku żeby to oddychało. Ja mam kokony bawełniane,tylko wypełnienie syntetyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:45

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na Adamex Nola 2w1 i fotelik Nuna Pipa Next z bazą obrotową 😉

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ale zdajecie sobie sprawę że blok ,brady i tachy to dopiero wychodzą po porodzie? Wiadomo że w czasie ciąży się zdarza ale rzadko,przeważnie takie niewykryte brady,tachy albo tachu-brady przyczyniają się właśnie do " śmierci łóżeczkowej ". Jak ktoś jest w grupie ryzyka to echo robi się porodzie i koniecznie używa się monitora bo dziecko jest grupie ryzyka.

Anabbit ja mam dokładnie ten zestaw https://centrumfotelikow.pl/maxi-cosi-pebble-360-pro2-fotelik-dla-noworodka--baza-isofix-familyfix-360-pro--essential-graphite?srsltid=AfmBOoodmKkHd1csD4Qo-kFezPEYqJUsvQwNvJul3SSCokF6hSyNo0GM

Smerfetka mi się wydaje że te velvet/minky to za dużo plastiku żeby to oddychało. Ja mam kokony bawełniane,tylko wypełnienie syntetyk

No właśnie tak myślę, bo leżał by na tej części bawełnianej, ale druga strona to jednak velvet i sama nie wiem 🫣 na rożek nastawiam się bawełna/muślin albo wafelek

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokon i rożek będę mieć bawełniane
    Kupiłam tą pidżamę Livia - no wygląda jak sukienka! I ta promocja mnie zachęciła ;D wzięłam jeszcze leginsy od nich, bo pojtrzebuje jednej jeszcze pary, ciekawa jestem jakości, bo te z bonprixu są o kant dupy roztrzaskać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno poproszę o dokładne badanie dziecka po porodzie ale nie chce popaść teraz w nerwy i już się negatywnie nastawiać i potem trząść z nerwów już nawet po porodzie...

Wolę myśleć pozytywnie, że będzie ok.

Monitor jasne, że się kupi tylko ciągle rozmyślam jaki do dostawki jest najlepszym wyborem.

Tylko po to łykam leki, żeby dziecko nie miało bloku po porodzie i liczę na to, że jak to bywa u większości osób na hydroxychlorochinie lek zadziała poprawnie. To nie cukierki, są efekty uboczne dla matki czasem poważne, ale wolałam zaryzykować sobą wiedząc, że to ogromnie chroni dziecko w łonie matki.

Myślę Karola, że większość osób z takim bezobjawowym sjogrenem jak mój ma o nim zerowe pojęcie i wtedy bez leczenia wiadomo ryzyko jest sporo większe. Każdy może to mieć, póki nie zbadasz to nie wiesz. Objawów mam całe zero. Nie mam wysokiego miana przeciwciał.

Badania na kobietach przyjmujących hcq wykazały około 1.5% szansy na pecha z tym blokiem. To naprawdę sporo mniej niż bez leczenia i wcale nie tak sporo wiecej niz w ogolnej populacji. A zauważ, że na pewno było tam sporo kobiet z wysokim mianem przeciwciał, objawami itp

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Kupiłam tą pidżamę Livia - no wygląda jak sukienka! I ta promocja mnie zachęciła ;D wzięłam jeszcze leginsy od nich, bo pojtrzebuje jednej jeszcze pary, ciekawa jestem jakości, bo te z bonprixu są o kant dupy roztrzaskać

Też kupiłam Livie 🫣🫣

@Cel do dostawki dziewczyny pisały wcześniej o monitorze Snuza, też się nad nim zastanawiam

Elza1234 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dzisiaj tak poszalałam z zakupami dla siebie i bobasa, że robię sobie bana do kolejnej wypłaty 🤪

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Anabbit Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O, to daj znać jak wypadają leginsy, bo co czuję, że niedługo skończy się dobra passa i przestanę się zapinać w moje wszystkie jeansy 😂

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ma rację, moja siostra jak była na specjalizacji z kardiochirurgii to właśnie mi tłumaczyła, że po porodzie zmienia się dużo dla układu krwionośnego dziecka i właśnie większość wad serca i zaburzeń pracy serca dopiero wychodzi po porodzie, jak dziecko przestaje żyć w wodnym środowisku i być zależne od organizmu mamy. Niestety.

Co do wózka to my Bebetto Bresso premium całą i spacerowke cybex easy twist +2 S. W moim odczuciu lepiej kupić gondolę osobno i spacerówkę osobno. Fotelik polecam avionaut pixel co już padło wcześniej ;)

Kokon mam bawełniany, a rożki dwa z muślinu, ale nie wiem czy my wgle użyjemy w czerwcu ten rożek. Jesli będzie chłodny to tak, ale jak gorący to kocyk/otulacz, więc ja się na tym skupiłam :) ja lato szłam w materiały w stylu bawełna/muslin/bamus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 20:09

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Ogólnie dzisiaj tak poszalałam z zakupami dla siebie i bobasa, że robię sobie bana do kolejnej wypłaty 🤪
    Co kupiłaś? ❤️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie legginsów to ja bardzo polecam serię mama z H&M ☺️

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Też kupiłam Livie 🫣🫣

@Cel do dostawki dziewczyny pisały wcześniej o monitorze Snuza, też się nad nim zastanawiam
    Też o nim myślę ciągle
    A potem się zaczęłam zastanawiać czy to się nie odepnie? Albo jak się będzie już przewracać na brzuch, nie będzie się wbijać?
    Ten owlet zabija mnie cena..

Lauraa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Powiem Ci, że ja tak z dwóch wypłat robię, wg mnie, drobne zakupy - a wydałam już około 1500 zł 🤡 kij wie na co

Lauraa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    O, to daj znać jak wypadają leginsy, bo co czuję, że niedługo skończy się dobra passa i przestanę się zapinać w moje wszystkie jeansy 😂
    Jak będą git to na lato dokupię sobie jeszcze jedne kolarki - ale ostatnio kupiłam świetne prążkowane kolarki chyba w Reserved i aż nie mogę się doczekać aż je założę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam ostatnio legginsy z dr nap, bo takie, co kupiłam w pierwszej ciąży (z Lidla) mi się przetarły i wygoda jest nieporównywalna do tych Lidlowych, więc warto wg mnie zobaczyć sobie legginsy tej firmy. Raczej rzadko noszę legginsy, ale w tych się czułam w ogóle nieskrępowana i nieuciśnięta, więc polecajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 20:18

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anuncja Znajoma

Wysłany: 9 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik avionaut pixel pro 2.0 (jak ktoś z Wawki to polecam sklep z fotelikami i wózkami na Biskupiej, bo mają tam dobre ceny i spoko obsługę), a wózek będę ogarniać baby jogger city elite 2

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, powiedz mi proszę, u Ciebie z pierwszym dzieckiem jak to wyglądało? Trzeba poprosić o oględziny przez kardiologa dziecięcego i echo po porodzie? Czy jeszcze np zgłosić się ileś tygodni po porodzie na dodatkowe oględziny bądź w ogóle chodzić co miesiąc itp?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dziewczynek, zajrzyjcie na profil emka_87 na vinted, dużo newbie, lindex i next w bardziej dziewczęcych printach, można się obłowić 😅

Elza1234, Werzol, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ