CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Gratulacje udanych wizyt 😊
Moja wczoraj skończyła się tym że mam przyjść ponownie, bo kruszyna nie chciała się obrócić, przez co wogole znowu nie zobaczyliśmy twarzy.
Musimy powtórzyć badanie...
Cała reszta ok, zdrowe 339 gr istotki 😍
Wczoraj nie pisałam, bo się już się kiepsko czułam i padłam, dzisiaj leżakuje bo katar, kaszel...🙄
Na pocieszenie zamówiliśmy wczoraj już wózek i fotelik z bazą.
Podpowiem, że w zwykłych sklepach jak ktoś kupuje więcej rzeczy można się ładnie targować. 😁
Mój w bobo wózki utargował 400 zł taniej na foteliku z bazą i do tego gratis adaptery do wózka, żeby móc wpiąć fotelik.
Także około 500zł w kieszeni. 😅
P.s dzięki za info o promocjach ... koszule przede mną, ale dzisiaj pooglądam polecajki.
Miłego dnia dziewczyny i zdrówka !
Margareetka, amoze, przygodami66, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Mąż ostatnio pytał, czy wymiękam i czy mi powiedzieć
ale dalej trzymam się dzielnie
Cel95 lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Paulinaa co u Ciebie ? jak się czujesz?
Dzięki że pytasz! Leżymy sobie, nie wiem ile jeszcze. Mam wyniki wymazów, wszystkie czyste, więc skrócenie szyjki to był „przypadek”. Niestety przyplątał mi się stan zapalny jakiś więc pompują we mnie antybiotykiboją się żeby to nie było związane z komplikacjami pooperacyjnymi, ale ja mam nadzieję, że to przez przeziębienie (dzień po zabiegu coś złapałam w szpitalu i ciągły katar i ból gardła mi towarzyszy)
Może któraś się orientuje, CRP 26 to jeszcze takie przeziębieniowe może być, co nie? Bo w szpitalu nikt nie chce dać odpowiedzi 😁 -
Dzień dobry
Co do teamu łożysko przód vs tył - u mnie jest łożysko przód, lekarz uczulał, że ruchy poczuje dużo później, żeby się nie martwić itp itd. zwłaszcza, że to pierwsza ciąża.
I tak jak mówicie o tym wędrowaniu, na pierwszych prenatalnych łożysko przód nisko, na drugich łożysko przód i bardzo wysoko - ruchy czuję od 17/18 tygodnia.
Mam nadwagę, przed ciążą przy wzroście 169 waga ok 80kg. Aktualnie 88kg.
Wydaje mi się, że dużo różnych elementów sklada się na to jak kto będzie odczuwał ruchy, u mnie są bardzo mocne w zależności od wariacji w środku.
Idę na spacer, życzcie mi ciepła, bo termometr pokazuje -7°C 😅
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Odnośnie łożyska - ja mam na przedniej ścianie, jeszcze na połówkowych 2 tyg temu mi to powtarzali, a ruchy czuję od 18 tyg, teraz to już takie kopniaki, że aż czasami nieprzyjemne 🙈
-
Paulina różnie może być, moim zdaniem lepiej, jak dają antybiotyki w takiej sytuacji nawet na wyrost, bo nikt nie powie czy to nie jest pozabiegowe w takiej sytuacji niestety 🤷♀️ Ale te CRP na moje oko nie jest tragicznie wysokie. Ja takie w okolicach 30 miałam przy jelitowce w szpitalu ostatnim razem
pewnie jeszcze trochę poleżycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:27
Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:13
Gusia_, Kkk77, Elza1234, kasssia, Revolutionary , xSmerfetkax, eeemakarena, Biedronka@, amoze, Lola93, Lauraa, koktajlowa, Anuncja, Anabbit, Alex_92, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Dzięki że pytasz! Leżymy sobie, nie wiem ile jeszcze. Mam wyniki wymazów, wszystkie czyste, więc skrócenie szyjki to był „przypadek”. Niestety przyplątał mi się stan zapalny jakiś więc pompują we mnie antybiotyki
boją się żeby to nie było związane z komplikacjami pooperacyjnymi, ale ja mam nadzieję, że to przez przeziębienie (dzień po zabiegu coś złapałam w szpitalu i ciągły katar i ból gardła mi towarzyszy)
Może któraś się orientuje, CRP 26 to jeszcze takie przeziębieniowe może być, co nie? Bo w szpitalu nikt nie chce dać odpowiedzi 😁
Na pewno dobrze, że dali antybiotyk przy takim crp, może być przeziębieniowe, ale pewnie będą to monitorowac czy przypadkiem nie rośnie. Dla porównania mojej znajomej przy zapaleniu tarczycy skakało do 170, obowiązkowo wtedy odsyłali do szpitala 🙈 -
Margareetka wrote:To ja chyba mocno przycebuliłam i na poród kupiłam po prostu koszule z shein
stwierdziłam, że raczej będzie od razu do wyrzucenia po
Ja mam łożysko na tyle, młodego czuję codziennie, raz na tydzień ma cały dzień szaleństwa, a potem mam wrażenie, że ciągle śpi🤷♀️czasem szturcham brzuch, żeby go ruszyć. Nie kopie gwałtowanie, raczej sobie plumka. Generalnie jest spokojny i jeśli będzie takim dzieckiem jak się urodzi to wspaniale ❤️
Ale jest jeszcze możliwość, że mój tłuszczyk na brzuchu amortyzuje mocniejsze kopnięcia 🤡
Zrobiłam wczoraj fotkę brzucha, żeby kontrolować jak się będzie zmieniać 🤭pierwszy raz w ciąży.eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Kozina01 wrote:Na Zalando lub bezpośrednio na stronie można też koszule ciążowe marki Francis & Henry zamówić.
Nie mają guzików, ale bardzo elastyczny dekolt.
Mam od nich spodnie ciążowe i koszulkę (też później do karmienia). No materiał niebo na lato, delikatny i miły w dotyku, jedynie rozmiarówka powiększona, warto brać rozmiar mniejsze.
Zgadzam się, ten materiał to cudoMam też koszule nocną i spodnie, na lato wiadą jeszcze jedne spodnie chyba i bluzka, czekam na jakąś promkę.
Mi dr powiedział, że na luzie możemy przyjść z dzieckiem następnym razem, bo rozmawialiśmy, że mój facet nie chodzi, bo ciężko z małym dzieckiem opiekę zorganizowaćAle wiem, że są tacy co sie nie zgadzają, więc do zależy od lekarza, myśle, że najlepiej zapytać wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45
-
Paulinaaa_ wrote:Dzięki że pytasz! Leżymy sobie, nie wiem ile jeszcze. Mam wyniki wymazów, wszystkie czyste, więc skrócenie szyjki to był „przypadek”. Niestety przyplątał mi się stan zapalny jakiś więc pompują we mnie antybiotyki
boją się żeby to nie było związane z komplikacjami pooperacyjnymi, ale ja mam nadzieję, że to przez przeziębienie (dzień po zabiegu coś złapałam w szpitalu i ciągły katar i ból gardła mi towarzyszy)
Może któraś się orientuje, CRP 26 to jeszcze takie przeziębieniowe może być, co nie? Bo w szpitalu nikt nie chce dać odpowiedzi 😁
Crp 26 to nie jest tragedia, mój Mąż kiedy jego jedynym problemem były stawy miał 70 i lekarz kazał nadal monitorować bo resztę badań i wszystkie wymazy miał dobre (dużo rzeczy sprawdzał, reaktywne zapalenie stawow) spadło mu do normy w półtora miesiąca.
Mówił że do 50 to bywa przy zwykłych przeziębieniach i infekcjach
Myślę, że 26 to nie jest kosmiczny wynik i mocno trzymam kciuki!
Dobrze, że podali leki profilaktycznie bo szpital to szpital i dbają żeby nic się nie przyplątałoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:53
Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Witam w ten mroźny poranek 🥶
Nosa trzymam kciuki 😉
@Amoze jak dobrze pamiętam my z jednego miasta,również planuje się wybrać na spacer ale ten chłód mnie zniechęca 😅
@Kindziukowa moja znajoma robiła prywatnie te usg i poszła z całą rodziną. Czyli z mężem i dwójką dzieci. I to nawet sam lekarz jej zaproponował żeby na te badania przyszła z dziećmi to on im pokaże kto w brzuszku mieszka 😊
Co do koszuli na poród,na stronie szpitala w którym chce rodzić jest napisane że oni dają te jednorazowe. Więc chyba tego będę się trzymać.
Ale czaje się na zakup poporodowych,przeglądam właśnie te z Dolce Sonno i dr nap. Wiecie może jak w nich wypada rozmiarowka? -
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady wczoraj odnośnie plam i odplamiaczy
Będę próbować się tego pozbyć, a jak się nie uda to trudno, pójdą out.
Ja powiem Wam że wczoraj zjadłam te lody i ogólnie znów były pyszne, wyglądały normalnie i wgl, ale chyba miałam karę za swoje łakomstwo, bo później pod wieczór taaaak mnie przeczyściło, aż się wystraszyłam. 😶 Ale tylko dołem, nie miałam żadnych mdłości, ani wymiotów. No ale w brzuchu to mi tak bulgotało, że aż mój oczy otwierał ze zdziwienia że takie dźwięki. 😶 Jeszcze dziś czuję ten brzuch taki obolały od tego, więc dzisiaj kawkę sobie odpuściłam i zjadłam już grzecznie śniadanie, normalnie jak nie ja 🙈
Z fajnych rzeczy, to mój młody był wczoraj wieczorem znów tak aktywny (może od tych jelit i bulgotek 🤣) że nawet wyciągnęłam telefon i udało mi się pierwszy raz nagrać kilka kopniaków 🥹😍 No taaaak mnie to rozczuliło, wiecie, że to widać już naocznie że tam ten mały ludzik jest, jeju 🥹
magdalena321 ale cudo! Te stópki mnie rozczuliły na maxa 🥹🩷
Alex_92 super że to spada, oby tak dalej 🤞🙏
Gusia_ o kurde, wcale się nie dziwię nerwów. ja nie wiem, ludzie tak beztrosko podchodzą do odwiedzania innych kiedy są chorzy, w ogóle nie myślą że kobieta ciężarna, że małe dzieci... 🥴
Kciuki żeby Was ominęło 🤞
Biedronka@ 700 gram?!Jeju, to zaraz pyknie pierwszy kilogram 😶😶🌫️ dla mnie to nie do pojęcia, przecież te orzeszki miały dopiero 2 milimetry 🫡
Paulinaaa_ oby wszystkie choróbska odpuściły i żebyś mogła wyjść do domku, tam księżniczkować
Powodzenia dla wizytujących dzisiaj! 🤞
eeemakarena, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:
Który rozmiar wybrałaś? 😁 M czy L? Zastanawiam się czy L nie będzie za szeroka do Roan IVI 😅