CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronka wrote:Tak sobie oglądam wiadomości i wpadło mi, że w jednym z Krakowskich szpitali jakaś aferka wypłynęła na światło dzienne.
Tłumaczenia szpitala dość dziwne jak patrzy się na sytuację i miejsce zamontowania kamer… 😅 Już chyba nic mnie nie zdziwi.
https://fakty.tvn24.pl/fakty-po-poludniu/w-szpitalu-ujastek-w-krakowie-pacjentki-byly-potajemnie-nagrywane-dyrekcja-pisze-o-stanie-wyzszej-koniecznosci-st8299883 -
Cel95 wrote:Pytanie czy ktoś jeszcze na Twoim etapie tu na forum ma łożysko z przodu, bo jak widać ono lubi się przenieść pomiędzy 1 a 2 prenatalnymi 🤔
A raczej nie ma się co porównywać z osobami które mają z tyłu. Ja nic nie czułam do tygodnia temu.
Nie wiem jak u Ciebie z wagą podobno z większą też można czuć później
Na pewno jak wszystko jest książkowo nie ma czym się martwić tylko musi to być strasznie irytujące dla Ciebie
Co do wagi, to tak, niestety mam też nadprogramowe kilogramy. Do tego to łożysku z przodu i już w ogole można oszaleć. Gdzieś czytałam albo słyszałam, że od 24tc już powinny te ruchy być wyczuwalne, więc zobaczymy czy rzeczywiście ten tydzień będzie decydujacy i w końcu coś poczuję. Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę! -
Ja z tych z łożyskiem na przedniej ścianie! 🙋🏻♀️
Ruchy bez szału, tak naprawdę dopiero od 4 dni czuję coś konkretniejszego i dopiero teraz jestem pewna, że to faktycznie ruchy. Tak czy siak żeby czuć muszę się skupić. Myślę, że mój mąż dłuuugo nie poczuje kopniaka, bo o poczuciu czegoś po „naszej stronie” na ten moment nie ma mowy. Lekarz mówił, że to normalne i po prostu trzeba troszkę więcej czasu.KasiaGosiaWerka, Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Ja z tych z łożyskiem na przedniej ścianie! 🙋🏻♀️
Ruchy bez szału, tak naprawdę dopiero od 4 dni czuję coś konkretniejszego i dopiero teraz jestem pewna, że to faktycznie ruchy. Tak czy siak żeby czuć muszę się skupić. Myślę, że mój mąż dłuuugo nie poczuje kopniaka, bo o poczuciu czegoś po „naszej stronie” na ten moment nie ma mowy. Lekarz mówił, że to normalne i po prostu trzeba troszkę więcej czasu. -
KasiaGosiaWerka wrote:Szczególnie jak każdy z otoczenia pyta a raczej stwierdza- pewnie już bardzo się maluszek rusza i czujesz jego ruchy, itp. Ja już nie wiem co odpowiadać.
Co do wagi, to tak, niestety mam też nadprogramowe kilogramy. Do tego to łożysku z przodu i już w ogole można oszaleć. Gdzieś czytałam albo słyszałam, że od 24tc już powinny te ruchy być wyczuwalne, więc zobaczymy czy rzeczywiście ten tydzień będzie decydujacy i w końcu coś poczuję. Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę!
Rozumiem, ale grunt, że bobas zdrowy i rośnie ładnie. Widzisz masz dwa czynniki gorszego czucia ruchów na raz to nic dziwnego, że tak jest. Trzymam kciuki że jeszcze niedługo tak Cię kopnie że zatęsknisz do czasów spokoju
Margaretka, gratulacje 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 20:56
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Powiem Wam, że kupiłam sobie bardzo wygodne legginsy ciążowe z nike. Jedne do ćwiczeń w kolorze drugie czarne klasyczne na spacery itp. Nie są najtańsze, trochę nad nimi kminiłam, ale bardzo wygodne i ładnie się trzymają. Myślę, że na długo mi posłużą, też po porodzie.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
KasiaGosiaWerka wrote:Szczególnie jak każdy z otoczenia pyta a raczej stwierdza- pewnie już bardzo się maluszek rusza i czujesz jego ruchy, itp. Ja już nie wiem co odpowiadać.
Co do wagi, to tak, niestety mam też nadprogramowe kilogramy. Do tego to łożysku z przodu i już w ogole można oszaleć. Gdzieś czytałam albo słyszałam, że od 24tc już powinny te ruchy być wyczuwalne, więc zobaczymy czy rzeczywiście ten tydzień będzie decydujacy i w końcu coś poczuję. Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę!
U mnie łożysko ostatnio było na tylnej, ale mam trochę niepotrzebnych kilogramów. Więc ja z tymi ruchami nie jestem pewna. Czasami mam wrażenie że tam się kręci i kopie,ale z racji tego że to moja pierwsza ciąża nie jestem w 100% pewna czy to to. Dzisiaj jak leżałam na płasko i przyłożyłam ręce to poczułam jak coś mi tam pod palcami szurnelo. Ale też czasami wydaje mi się że wkręcam sobie ze to bobo kopie bo tak bardzo na to czekam 😅
-
Pocieszacie mnie z tymi ruchami, bo ja tak w ciągu dnia to też mało co czuję
Przyszła mi ta chusta z LenyLamb - jej, ale jest super. Cieszę się że ją wzięłam, bo w sumie zapłaciłam 1/3 sumy więc nawet jak mi ją Gabryska oleje to serce mi nie pęknie
I dzięki za polecenie tej dziewczyny na vinted - właśnie kupiłam sukieneczkę i gacie małe słodkie 🙈
Boże muszę odinstalować vinted -
Jak ja wam zazdroszczę że kupujecie ubranka. Nie fajnie tak jak ta płeć jest niewiadoma 🫣 Ciągle oglądam ubranka i dodaję tylko do ulubionych- i wszystko dla dziewczynki bo tak mi mówi intuicja 😅 Ale będzie zaskoczenie jak jednak na zdjęciu wyjdzie siurek 🤣🙈
-
Też mam porównanie i faktycznie z łożyskiem z przodu do końca ciąży ruchy są mniej wyczuwalne, ale widzę plus - nie bolą tak bardzo pod koniec (wg mnie
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 21:33
Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Też mam porównanie i faktycznie z łożyskiem z przodu do końca ciąży ruchy są mniej wyczuwalne, ale widzę plus - nie bolą tak bardzo pod koniec (wg mnie
)
-
To mój ninja łamie system, bo w poprzedniej ciąży miałam na tylnej ścianie łożysko, a teraz na przedniej i mam o wiele bardziej bolesne te kopniaki 🫣 Aż sama w szoku jestem, córka tak nie kopała, a ten co się schylę, to dostaję taki strzał pod żebra, że się momentalnie prostuję 🙊
kasssia, przygodami66, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
To ja również team łożysko z przodu i te „bąbelki” czuję dopiero od kilku dni, ale to raczej jak się skupię. Kopniaków to raczej nie przypomina (jeszcze).Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Elza1234 wrote:Taka sukienka
https://zapodaj.net/plik-dJp4UFTqDD
A tu gacie https://zapodaj.net/plik-k2Kf85SPHt
Cudne 🥰 ja dziś poszłam w przyziemne zakupy, klapki i dwa ręczniki szybkoschnące do szpitala 😅 i jeszcze jedną koszulę do karmienia wzięłam, tym razem z dr nap bo mają promocjęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 22:08
Gusia_, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Piąteczka dla koleżanek z łożyskiem z przodu! Jestem w szoku, że tak szybko poczułam ruchy, bo i ważę więcej, i pierwsze dziecko, i to łożysko, ale nie narzekam. Na początku dlugo nue byłam pewna, jeździło mi w brzuchu, ale od 2tyg już wiem, bo to całkiem inne uczucie. Szybko przechodzą od lekkiego stukania do mocnych kopniec te dzieciaczki, chociaz kumpela w podobnej sytuacji wagowej przez całą ciążę czuła słabo. Ja z każdym dniem wyraźniej, a dzisiaj to jakieś pogo w brzuchu, bo i na górze, i na dole, i po szyjce, i po pęcherzu... 🤣
-
Chciałam przez to napisać, że niedługo poczujecie wyraźniej, bo szybko nabierają odwagi te ruchy. 🙂
U mnie przy takiej akcji w środku to już się boję jak sie da chłopak pomierzyć jutro na połówkowych ... ach te 🌈 bobasy 🤍 mimo to proszę o kciuki w okolicy godziny 11 🙂przygodami66, magdalena321, Margareetka, KarolaKinga, KasiaGosiaWerka, Elza1234, Kindziukowa, xSmerfetkax lubią tę wiadomość