CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
eeemakarena wrote:Jak Ci będzie bardzo przeszkadzać, możesz go poprosić o cyclogest - ja zadzwoniłam w poniedziałek zebysmy do niego wrócili, bo nie mogłam sobie poradzić z czopowaniem pochwy tym proszkiem z luteiny xD i to tylko po 3 dniach stosowania.
On kosztuje 69zł a aptece przy Struga 52 i tam jest 14 czy 15 tabletek.
i teraz biore cyclogest 400mg x1 dziennie i 2xluteine 100mg 1xraz dziennie i jest idealnie, wszystko mi wypływa i nic nie zalega.
Podobno luteina jest taka podrażniająca trochę.
Luteinę raptem dwa razy aplikowałam, wieczorem czeka mnie trzeci także nie wiem jeszcze jak będzie u mnie się sprawować. Jak będzie przeszkadzać to poproszę o coś innego. -
Tanashi wrote:Moja niestety pierwsze 8 miesięcy też nie była wózkowa... musiałam ją usypiać na rękach kilkadziesiąt minut i jak zasnęła, to udało się ją włożyć do wózka, ale budziła się po 20-30 minutach z krzykiem
moje marzenia o spacerkach z wózkiem prysły, usypiałam ją w ogrodzie 😅 polubiła wózek dopiero po 8 miesiącu, już bardziej na siedząco w spacerówce. Nie mogłam też spełnić mojego marzenia o chustonoszeniu, bo dostaliśmy zakaz od fizjo z uwagi na nadmierne napięcie mięśniowe. Liczę na to, że drugie dziecko mi to trochę zrekompensuje, ale jak nie, to nie będę płakać, bo po dziecku z kolkami, niewózkowym, płaczącym cały dzień i z niemożnością noszenia go w pozycji pionowej, jestem już gotowa naprawdę na wszystko 😂
Oj. Moja też była wymagajaca. Kolki prawie 24/24
Alergie miała silne, biegunki itp. Akurat unnas wizek pomagał i chusta do tego stopnia że dosłownie pół nocy ja bujalismy. Mieliśmy dyzury z mężem on ja w wózku do północy żebym pare h przespała ( pare tzn 3 max) a potem ja co 30min do rana...biedactwo miała okropne kolki:( ją się nie nastawiam na nic. Najwazniejsze żeby bylo zdrowe, reszta mi obojetna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 13:39
-
Dziewczyny jeszcze 2h do wizyty 🫣 następnym razem umówię się na rano. Zaoszczędzę na stresie czekania 😥 raz myślę pozytywnie że przecież będzie dobrze a później znów że co jak coś będzie nie tak, to na prawdę się robi chore ale jak dać tej głowie odpocząć 🥺
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny jeszcze 2h do wizyty 🫣 następnym razem umówię się na rano. Zaoszczędzę na stresie czekania 😥 raz myślę pozytywnie że przecież będzie dobrze a później znów że co jak coś będzie nie tak, to na prawdę się robi chore ale jak dać tej głowie odpocząć 🥺
Nie wiem czy to przypadek ale chyba pomagają mi gumy do żucia prenalen. Jakiś wyciąg z imbiru ale wzięłam 3 razy i 3 razy było mi lepiej -
Dawajcie znać po wizytach!
Jeśli chodzi o elektroniczną nianię. Nie głupią opcją jest w mojej ocenie też kamerka reagująca na dźwięk i ruch. Podgląd jest na telefonie i działa ona po prostu przez internet. Jeśli nie ma się odpalonego podglądu to ona po prostu wysyła powiadomienia na telefon, że coś się dzieje. No i można też odpalić podgląd będąc na drugim końcu kraju albo i w innym kraju, więc nie ma ograniczenia jeśli chodzi o zasięg. 😁
Coś tego typu
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/kamery-ip/kamera-obrotowa-tp-link-tapo-c200-bezprzewodowa?gad_source=1&gbraid=0AAAAADoIO69FcEoA_PAxfEHlwQUNo7vuK&gclid=Cj0KCQjwsoe5BhDiARIsAOXVoUvNjeq9v871yF2ubNVvzs1sg_lGeZBxCKCsuhC4ADSyS1bxz9TBakgaApLcEALw_wcB👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Cześć
Od dawna Was podczytuje, a po dzisiejszej wizycie chciałabym również oficjalnie dopisać się do tego wątku
Nasz termin to 06.06.2025
Powiem Wam, że usłyszeć bijące serduszko to jest najwspanialsza rzecz jaka tylko może istnieć ❤️
Crl 2,1cm, HR 177/min
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych rozwiązań i rozważań ciążowych 🩷Weronka, przygodami66, SZKODNIK, Nineq, Nosa, Truuskaawka, inka97, Scandi-B, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:Cześć
Od dawna Was podczytuje, a po dzisiejszej wizycie chciałabym również oficjalnie dopisać się do tego wątku
Nasz termin to 06.06.2025
Powiem Wam, że usłyszeć bijące serduszko to jest najwspanialsza rzecz jaka tylko może istnieć ❤️
Crl 2,1cm, HR 177/min
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych rozwiązań i rozważań ciążowych 🩷
Hej, rozgość się 💕
Widzę po stopce, że długa droga za Wami, cudownie, że jesteś z nami 😊amoze lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Dawajcie znać po wizytach!
Jeśli chodzi o elektroniczną nianię. Nie głupią opcją jest w mojej ocenie też kamerka reagująca na dźwięk i ruch. Podgląd jest na telefonie i działa ona po prostu przez internet. Jeśli nie ma się odpalonego podglądu to ona po prostu wysyła powiadomienia na telefon, że coś się dzieje. No i można też odpalić podgląd będąc na drugim końcu kraju albo i w innym kraju, więc nie ma ograniczenia jeśli chodzi o zasięg. 😁
Coś tego typu
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/kamery-ip/kamera-obrotowa-tp-link-tapo-c200-bezprzewodowa?gad_source=1&gbraid=0AAAAADoIO69FcEoA_PAxfEHlwQUNo7vuK&gclid=Cj0KCQjwsoe5BhDiARIsAOXVoUvNjeq9v871yF2ubNVvzs1sg_lGeZBxCKCsuhC4ADSyS1bxz9TBakgaApLcEALw_wcB
Mam tą kamerkę, jakość jest ok przy dobry oświetleniu : ) w nocy też coś tam widać.
Zostawiam zawsze włączoną jak zostawiam psa w domu 😂😂 czasem ratowała nasze ściany, jak widziałam, że ogryza
@amoze witaj!
halo halo, jak tam wizyty :*?
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Weronka wrote:Hej, rozgość się 💕
Widzę po stopce, że długa droga za Wami, cudownie, że jesteś z nami 😊
Niestety droga nie była usłana dla nas różami, ale jak to się mówi, na każdego przyjdzie czas i pora
Trafiliśmy na dobrego lekarza i mieliśmy odrobinę szczęścia, resztę zrobiła medycyna
Teraz pozostało odliczać i mieć w miarę "spokojną" głowę, czego życzę nam wszystkim👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:Niestety droga nie była usłana dla nas różami, ale jak to się mówi, na każdego przyjdzie czas i pora
Trafiliśmy na dobrego lekarza i mieliśmy odrobinę szczęścia, resztę zrobiła medycyna
Teraz pozostało odliczać i mieć w miarę "spokojną" głowę, czego życzę nam wszystkim
Cześć 😊 Gratuluję i trzymam kciuki w dalszej drodze 🤞🏻
Widzę u Ciebie Artemidę a ja rowniez jestem z Białegostoku,czy mogę podpytać którego lekarza polecasz? Przyznam że jakiś czas temu również zawitałam w ich progi,jednak to jak zostałam zlekceważona mocno mnie zraził do nich.amoze lubi tę wiadomość
-
Mamy serduszko ❤️
Widziałam mrygający punkcik na moim 8mm kropku 🥺🥰 nie słyszałam bo nie włączała głosu ale jest dobrze.
Ciąża trochę jakby młodsza bo z USG 6+5, a z OM 7+2, widocznie owulacja była później ale nie ma pojęcia kiedy 😊 dostałam skierowanie na prenatalne, założyłyśmy kartę ciąży i jeszcze 2 badania z krwi mam zrobić. Stres zszedł ze mnie trochę 🥺🥺Truuskaawka, Nosa, asiun, amoze, przygodami66, Nineq, Weronka, koktajlowa, Lasia1234, eeemakarena, Lauraa, Maniaaa., Flubbershy, CelinaJan, inka97, Kindziukowa, kasssia, Scandi-B, Moooniii, Szarotka12, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Mamy serduszko ❤️
Widziałam mrygający punkcik na moim 8mm kropku 🥺🥰 nie słyszałam bo nie włączała głosu ale jest dobrze.
Ciąża trochę jakby młodsza bo z USG 6+5, a z OM 7+2, widocznie owulacja była później ale nie ma pojęcia kiedy 😊 dostałam skierowanie na prenatalne, założyłyśmy kartę ciąży i jeszcze 2 badania z krwi mam zrobić. Stres zszedł ze mnie trochę 🥺🥺
Pięknie! Gratulacje ❤️ Niech rośnie zdrowo 🤞🏻magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Cześć 😊 Gratuluję i trzymam kciuki w dalszej drodze 🤞🏻
Widzę u Ciebie Artemidę a ja rowniez jestem z Białegostoku,czy mogę podpytać którego lekarza polecasz? Przyznam że jakiś czas temu również zawitałam w ich progi,jednak to jak zostałam zlekceważona mocno mnie zraził do nich.
My jesteśmy u dr Zbrocha, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć, zaangażowany od pierwszej wizyty, nie pogania, wszystko dobrze wyjaśnia, zawsze pyta czy to co mówił, jest jasne, jeśli nie to dalej tłumaczy. Człowiek totalnie bezproblemowy jeśli chodzi o dostępność wizyt czy chociażby l4. Dostaliśmy do niego prywatny nr telefonu powiedział, żebyśmy dzwonili o każdej porze dnia i nocy jeśli będzie taka potrzeba, więc naprawdę póki co wszystko jest okej. Jeśli chodzi o rejestrację i położne to na chwilę obecną nie spotakałam się z jakimiś nieprawidłowościami, nie mam też uwag, ale jak to mówią - zobaczymy co czas przyniesie :p następną wizytę mam na koniec listopada, w tym będzie to już badanie prenatalne I trymestru, więc może wtedy będę mogła wypowiedzieć się więcej na temat Artemidy :p mam nadzieję, że będą to też pozytywne słowaTruuskaawka lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Ciąża trochę jakby młodsza bo z USG 6+5, a z OM 7+2, widocznie owulacja była później ale nie ma pojęcia kiedy 😊 dostałam skierowanie na prenatalne, założyłyśmy kartę ciąży i jeszcze 2 badania z krwi mam zrobić. Stres zszedł ze mnie trochę 🥺🥺magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ciąża trochę jakby młodsza bo z USG 6+5, a z OM 7+2, widocznie owulacja była później ale nie ma pojęcia kiedy 😊 dostałam skierowanie na prenatalne, założyłyśmy kartę ciąży i jeszcze 2 badania z krwi mam zrobić. Stres zszedł ze mnie trochę 🥺🥺magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ciąża trochę jakby młodsza bo z USG 6+5, a z OM 7+2, widocznie owulacja była później ale nie ma pojęcia kiedy 😊 dostałam skierowanie na prenatalne, założyłyśmy kartę ciąży i jeszcze 2 badania z krwi mam zrobić. Stres zszedł ze mnie trochę 🥺🥺
Bo do 10tyg nie włączają głosu. Takie są wytyczne teraz. Super wiadomosc;)magdalena321 lubi tę wiadomość
-
amoze wrote:My jesteśmy u dr Zbrocha, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć, zaangażowany od pierwszej wizyty, nie pogania, wszystko dobrze wyjaśnia, zawsze pyta czy to co mówił, jest jasne, jeśli nie to dalej tłumaczy. Człowiek totalnie bezproblemowy jeśli chodzi o dostępność wizyt czy chociażby l4. Dostaliśmy do niego prywatny nr telefonu powiedział, żebyśmy dzwonili o każdej porze dnia i nocy jeśli będzie taka potrzeba, więc naprawdę póki co wszystko jest okej. Jeśli chodzi o rejestrację i położne to na chwilę obecną nie spotakałam się z jakimiś nieprawidłowościami, nie mam też uwag, ale jak to mówią - zobaczymy co czas przyniesie :p następną wizytę mam na koniec listopada, w tym będzie to już badanie prenatalne I trymestru, więc może wtedy będę mogła wypowiedzieć się więcej na temat Artemidy :p mam nadzieję, że będą to też pozytywne słowa
To faktycznie trafiliście bardzo dobrze,super 😊 Ja mam doświadczenie u doktora Domitrz. Mial super komentarze a w rzeczywistości tragedia. Wyszłam z kliniki to płakałam. Czy mogę spytać czy wiesz już w którym szpitalu będziesz chciała rodzić?amoze lubi tę wiadomość
-
Gratulację 💕magdalena321 lubi tę wiadomość