CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Revolutionary to niezłe prezenty na urodziny sobie zrobiłyśmy 😍
Macie rację dziewczyny lepiej że tak rośnie niż miałoby być na odwrót, teraz pozostaje cierpliwie czekać do wizyty.
Współczuję Wam tych mdłości... U mnie nadal nie odczuwam zbytnio objawów na szczęście 😃Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Hej, fajnie, że dołączyłaś Widzę, że dopadł Cię krwiak, duży? Masz jakieś objawy?
2,5cmx1,5cm, całe szczęście pozakosmówkowy, poza bólem brzucha nie mam żadnych objawów, nie krwawię ani nic całe szczęście 🥰 wydaje mi się że torbiel bardziej uciążliwa jeżeli chodzi o ból
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷 -
Mnie męczą dziwne sny. Nie wiem, czy to objaw, ale wolałabym nie mieć. Dzisiaj, że mój K. mnie zostawił dla innej baby, a jak się spotkaliśmy to go pytam, jak dzielimy majątek, a on że nie wiem i co ja chcę🤯gdzieś w tle do tego jakieś ufo.
-
To i ja się dopisze:) planowany termin 📆08.06.2025 ❤️❤️ Pozdrawiam 😍
Revolutionary lubi tę wiadomość
👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
Nineq wrote:Mnie męczą dziwne sny. Nie wiem, czy to objaw, ale wolałabym nie mieć. Dzisiaj, że mój K. mnie zostawił dla innej baby, a jak się spotkaliśmy to go pytam, jak dzielimy majątek, a on że nie wiem i co ja chcę🤯gdzieś w tle do tego jakieś ufo.
To ja takie miałam zanim zrobiłam test! Rany boskie co mi się potrafiło śnić.. cuda wianki na kiju sny w ogóle z du… 😱🫣🙄😝 -
Magdalena Nineq ja cały zeszły tydzień milam takie sny... Prawie codziennie w nocy budziłam się z płaczem. Teraz jak padne wieczorem to śpię do rana jak kamień 😅
Jowmat witaj! Spokojnej ciąży, powiedz coś więcej o sobie jeśli masz ochotęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 07:42
-
Lkao19 wrote:Tego się właśnie boję 😮 niby 209% to chyba nie jakoś mega dużo.
@Revolutionary hej!! Kojarzę Cię ze staraczek, musiałaś ściemniać na urodzinach czy jeszcze nie było dwóch kresek?Lkao19 lubi tę wiadomość
-
Sny w ciąży to jakiś inny wymiar! w poprzedniej sen mi przewidział że będę miała syna 😝 To był jakiś 10 tydzień, a mi się śniło jakieś duże spotkanie, coś na wzór balu gdzie absolutnie każdy był ubrany na błękitno. Ja już wiedziałam, i prenatalne tylko to potwierdziło 🙃
Ja z kolei mam przez ostatnie noce jakies myslotoki, w ogóle nie mogę spać, mam jakąś nerwice, budzę się co chwilę … meeeh -
kasssia wrote:Hej, ja miałam jeden przyrost 800% i nie ma bliźniaków
W ogóle wczoraj powiedzieliśmy córce że będzie miała rodzeństwo i widziałam że kalejdoskop emocji przez nią przepłynął, miała łzy w oczach ale stwierdzila że się cieszy. Przeczytała wszystkie info w apce, a wieczorem mówi do mnie dobranoc i Ty dobranoc (pokazując na brzuch 😍)kasssia, Tanashi, CelinaJan, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam wczoraj na USG, pęcherzyk 1,49 cm. Pani doktor powiedziała, że widzi jakiś cień, który może być zarodkiem ale mam przyjść za tydzień. No i mi odbiło 🙈 czy na 6+1 to nie powinno być już coś widać? Z tego co czytałam dziewczyny słyszały już nawet serce w tym samym czasie 😞
-
U mnie wraz z pojawieniem się mdłości pojawił się też problem ze snem… śnią mi się straszne rzeczy związane z ciążą i budzę się kilka razy w nocy z przerażeniem.
@Revolutionary - co do późnej owulacji (miałam w 25 dc), to w ogóle przestałam patrzeć na datę ostatniej miesiączki, tylko w każdym kalkulatorze/aplikacji wybierałam opcję dodania daty zapłodnienia i jak byłam na wizycie tydzień temu, to na usg lekarz potwierdził wiek ciąży zgodny z moimi wyliczeniami (dosłownie o 1 dzień się pomyliłam). Więc jeśli wiesz, że owulacja była później, to radzę się nie sugerować w ogóle wiekiem ciąży z OM i po prostu umówić w 6-7 tygodniu wg terminu owulacji 😊Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Angiepuch a jesteś w stanie dokładnie powiedzieć, kiedy miałaś owulację?
Co do tych snów dziewczyny - to potwierdzam. Sny w ciąży jakiejś szaleństwo! Nigdy w życiu nie miałam takich realistycznych i zwariowanych snów jak właśnie w ciąży 🤣🫣 -
Angiepuch wrote:Dziewczyny byłam wczoraj na USG, pęcherzyk 1,49 cm. Pani doktor powiedziała, że widzi jakiś cień, który może być zarodkiem ale mam przyjść za tydzień. No i mi odbiło 🙈 czy na 6+1 to nie powinno być już coś widać? Z tego co czytałam dziewczyny słyszały już nawet serce w tym samym czasie 😞
Ps ja też mam wizytę umówioną w 6+1 i też nie mam pewności, czy cokolwiek zobaczymy -
Ja aż sięgnęłam po starą kartę ciąży. Z synem byłam u giną 5+6 i nie było jeszcze serca więc na spokojnie, jest jeszcze czas
Angiepuch lubi tę wiadomość
-
Angiepuch wrote:Dziewczyny byłam wczoraj na USG, pęcherzyk 1,49 cm. Pani doktor powiedziała, że widzi jakiś cień, który może być zarodkiem ale mam przyjść za tydzień. No i mi odbiło 🙈 czy na 6+1 to nie powinno być już coś widać? Z tego co czytałam dziewczyny słyszały już nawet serce w tym samym czasie 😞
-
Dziewczyny, a co na infekcję dróg rodnych w ciąży? Czuję że coś się zaczyna, bardzo rzadko mi się przydarza, dlaczego akurat w ciąży??? Poczytałam że to niebezpieczne, czy powinnam na cito iść do gina??
-
Kasiekkk wrote:Hej, dopiszę Cię w wolnej chwili na pierwszej stronie i jeszcze raz gratuluję ❤️
Co do wizyty, skoro wczoraj byłaś 16dpo, to to było 4+2tc, więc za 2-3 tygodnie możesz umawiać wizytę i powinno być już serduszko ja byłam w 6+3tc, wszystko już ładnie było widać.
O, super rozpisane, a jak wyliczyłaś że byłam wczoraj 4+2? 🤔 Wkurzające jest to, że ovufriend mi mówi że jestem w 7 tygodniu (6+1) kiedy wiem, że to na maxa się rozjeżdża z prawdą
Ok, to będę celować w wizytę za 2-3 tygodnie, mam nadzieję, że uda mi się tak umówić 😏2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...