X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    @Revolutionary to niezłe prezenty na urodziny sobie zrobiłyśmy 😍

Macie rację dziewczyny lepiej że tak rośnie niż miałoby być na odwrót, teraz pozostaje cierpliwie czekać do wizyty.
    Współczuję Wam tych mdłości... U mnie nadal nie odczuwam zbytnio objawów na szczęście 😃

Dokładnie, w sumie my i nasi mężczyźni nam takie prezenty sprawili 😃

u mnie póki co też brak mdłości, jedynie piersi bolą dość mocno i czasem brzuch.

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png

Wysłany: 19 października 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    U mnie wraz z pojawieniem się mdłości pojawił się też problem ze snem… śnią mi się straszne rzeczy związane z ciążą i budzę się kilka razy w nocy z przerażeniem.

@Revolutionary - co do późnej owulacji (miałam w 25 dc), to w ogóle przestałam patrzeć na datę ostatniej miesiączki, tylko w każdym kalkulatorze/aplikacji wybierałam opcję dodania daty zapłodnienia i jak byłam na wizycie tydzień temu, to na usg lekarz potwierdził wiek ciąży zgodny z moimi wyliczeniami (dosłownie o 1 dzień się pomyliłam). Więc jeśli wiesz, że owulacja była później, to radzę się nie sugerować w ogóle wiekiem ciąży z OM i po prostu umówić w 6-7 tygodniu wg terminu owulacji 😊

dzięki wielkie! tak właśnie zrobię :) W jednej apce tez już sobie tak z ciekawości zaznaczyłam, ale to ovufriend właśnie mnie dobija, że nie da się tu zmienić tych tygodni :P

Swoją drogą polecacie dziewczyny jakieś fajne apki ciążowe? :)

I widzę, że my obie z późnymi owulkami, pamiętam jak Ty już miałaś kreski i pisałaś że późna owu i to dawało mi nadzieję 🥹

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png

Wysłany: 19 października 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady! Spróbuję się umówić za te 2-3 tygodnie, mam nadzieję że mi się uda. Tak naprawdę nie mam swojego gina wybranego, ale pójdę chyba do kobietki u której byłam ostatnim razem, ona pracuje też w szpitalu, więc myślę że spoko.

Czy wychodzicie prywatnie czy na NFZ, a może dwutorowo? 🤔

Co do snów, ja jeszcze tego nie odczułam ;) Fakt, dzisiaj np mi się śniło że miałam straaaaszną ochotę na 💕 a nie miałam możliwości i kombinowałam co tu zrobić 🙈 Ale ja w sumie zawsze mam dużo snów, więc jeszcze nie odczułam różnicy. ;)

I przed samym testowaniem też mi się śniły testy 🙈

A właśnie, co do sek$u - wstrzymujecie się do wizyty czy jak z tym u Was? ;) My jak jeszcze byłam przed testem to raz serduszkowaliśmy, ale teraz się trochę boimy, chyba zaczekamy do pierwszej wizyty i potwierdzenia, że jest wszystko ok... A zaczynam mieć taką ochotę... 👀😶

Jeszcze co do objawów, też macie takie kłucie sporadyczne w dole brzucha? Ja mam w sumie nawet nie tyle co pobolewanie jak na okres (kilka razy się zdarzyło), ale właśnie taki ścisk, jakby chwilowy skurcz, szczególnie jak wstanę np z długiego leżenia albo siedzenia, przez chwile mnie tak łapie i za chwilę przechodzi, ale to dość mocno, aż musze przystanąć. Myślicie że to normalne? 🤔 Biorę sobie od czasu do czasu nospe, chyba nie zaszkodzi?

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa ale jaką infekcję podejrzewasz, grzybicę? Bakteryjna? są leki bezpieczne na infekcję, ale lepiej z lekarzem każde leczenie w ciąży konsultować. Na pewno można cloritmazol w ciąży bo mi lekarz wypisywał, ale na własną rękę nic bym nie brała.

Rwvolutionary my normalnie współżyjemy :) nie mam żadnych plamien ani większych dolegliwości bólowych, więc jak mamy ochotę to normalnie. Jak nie ma w ciąży komplikacji to można do końca współżyć choć na końcu to już średnio wygodnie w moim odczuciu ;)

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja wczoraj się pochwaliłam że już lepiej z mdłościami i dzisiaj od rana walczę o przetrwanie 🫣 ja byłam na wizycie w 5+5, na zdjęciu jest napis GA 6w1d i zarodek jeśli był to bardzo malutki 1mm i nie robiłyśmy pomiaru. Pani doktor powiedziała że na tym etapie to jeszcze normalne więc staram się nie nakręcać i cierpliwie czekać do kolejnej wizyty, chociaż nie powiem, kusi żeby umówić się też na przyszły tydzień 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2024, 11:31

preg.png

Wysłany: 19 października 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Cześć! Ja wczoraj się pochwaliłam że już lepiej z mdłościami i dzisiaj od rana walczę o przetrwanie 🫣 ja byłam na wizycie w 5+5, na zdjęciu jest napis GA 6w1d i zarodek jeśli był to bardzo malutki 1mm i nie robiłyśmy pomiaru. Pani doktor powiedziała że na tym etapie to jeszcze normalne więc staram się nie nakręcać i cierpliwie czekać do kolejnej wizyty, chociaż nie powiem, kusi żeby umówić się też na przyszły tydzień 🫢

współczuję mdłości 🫂

A na kiedy masz następną wizytę? :)

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny, a co na infekcję dróg rodnych w ciąży? Czuję że coś się zaczyna, bardzo rzadko mi się przydarza, dlaczego akurat w ciąży??? Poczytałam że to niebezpieczne, czy powinnam na cito iść do gina??

Zależy jaka infekcja. Na grzybicę lekarz może zapisać pimafucin. Na bakteryjne macmirror na recepte (ale nie wiem czy można od 1 trymestru, to już lekarz musi powiedzieć). Na zapalenie pęcherza możesz żurawinę (prenacaps ma taki suplement diety Uro dla kobiet w ciąży, tam jest żurawiną i D-mannoza która pomaga na zapalenie pęcherza, bo utrudnia bakteriom przywieranie do ścianki pęcherza i łatwiej je wypłukać. No i trzeba dużo pić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2024, 12:21

Kindziukowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny, a co na infekcję dróg rodnych w ciąży? Czuję że coś się zaczyna, bardzo rzadko mi się przydarza, dlaczego akurat w ciąży??? Poczytałam że to niebezpieczne, czy powinnam na cito iść do gina??

Zależy jaka infekcja. Na grzybicę lekarz może zapisać pimafucin. Na bakteryjne macmirror na recepte (ale nie wiem czy można od 1 trymestru, to już lekarz musi powiedzieć). Na zapalenie pęcherza możesz żurawinę (prenacaps ma taki suplement diety Uro dla kobiet w ciąży, tam jest żurawiną i D-mannoza która pomaga na zapalenie pęcherza, bo utrudnia bakteriom przywieranie do ścianki pęcherza i łatwiej je wypłukać. No i dużo pić :)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kindziukowa ale jaką infekcję podejrzewasz, grzybicę? Bakteryjna? są leki bezpieczne na infekcję, ale lepiej z lekarzem każde leczenie w ciąży konsultować. Na pewno można cloritmazol w ciąży bo mi lekarz wypisywał, ale na własną rękę nic bym nie brała.

Rwvolutionary my normalnie współżyjemy :) nie mam żadnych plamien ani większych dolegliwości bólowych, więc jak mamy ochotę to normalnie. Jak nie ma w ciąży komplikacji to można do końca współżyć choć na końcu to już średnio wygodnie w moim odczuciu ;)

Na końcu przydaje się na wywołanie porodu 🤣 u mnie zadziałało 🤭

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    współczuję mdłości 🫂

A na kiedy masz następną wizytę? :)
    31.10 🌸

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady! Spróbuję się umówić za te 2-3 tygodnie, mam nadzieję że mi się uda. Tak naprawdę nie mam swojego gina wybranego, ale pójdę chyba do kobietki u której byłam ostatnim razem, ona pracuje też w szpitalu, więc myślę że spoko.

Co do snów, ja jeszcze tego nie odczułam ;) Fakt, dzisiaj np mi się śniło że miałam straaaaszną ochotę na 💕 a nie miałam możliwości i kombinowałam co tu zrobić 🙈 Ale ja w sumie zawsze mam dużo snów, więc jeszcze nie odczułam różnicy. ;)

A właśnie, co do sek$u - wstrzymujecie się do wizyty czy jak z tym u Was? ;) My jak jeszcze byłam przed testem to raz serduszkowaliśmy, ale teraz się trochę boimy, chyba zaczekamy do pierwszej wizyty i potwierdzenia, że jest wszystko ok... A zaczynam mieć taką ochotę... 👀😶

Jeszcze co do objawów, też macie takie kłucie sporadyczne w dole brzucha? Ja mam w sumie nawet nie tyle co pobolewanie jak na okres (kilka razy się zdarzyło), ale właśnie taki ścisk, jakby chwilowy skurcz, szczególnie jak wstanę np z długiego leżenia albo siedzenia, przez chwile mnie tak łapie i za chwilę przechodzi, ale to dość mocno, aż musze przystanąć. Myślicie że to normalne? 🤔 Biorę sobie od czasu do czasu nospe, chyba nie zaszkodzi?

U nas od pozytywnego testu raz był taki delikatny numerek bo ja się jakoś bałam 😅 ale chyba w sumie to przez to że mój mąż dużo pracuje zmęczony wieczorem spać się kładzie, choć to ja w sumie prędzej zasypiam niż on 😅

SZKODNIK lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ja dwa razy spędzałam końcówkę w szpitalu więc nie miałam okazji wypróbować hahaha ale słyszałam i tym ;) Miałam dwa razy indukcję choć dwa razy z innych powodów

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Hej,
    Mam ochotę na seksy, ale się boję 🙈. Od testowania było raz i b.delikatnie.
    Ja też mam takie bole, ale obstawiam bardziej że to od wzdęć.

Ja mam inny problem, mam astme byłam u alergologa i lekarka zmieniła mi leki całkowicie...gdzie sama mówiła, że teraz jest nowa szkoła i nie zmienia się leków.

Gin na początku kazał brać tak jak dotychczas.
    W środę mam wizytę I do tej pory będę brac leki po staremu...

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno mnie ciekawi, czy też tak macie ?
    Jak jestem głodna to kręci mi się w głowie i mam mdlosci.
    Jak zjem to ok, ale jak zjem ciut za dużo, bądź coś ciężkostrawnego to momentalnie mnie przeczysci...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik mam dokładnie to samo

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    dzięki wielkie! tak właśnie zrobię :) W jednej apce tez już sobie tak z ciekawości zaznaczyłam, ale to ovufriend właśnie mnie dobija, że nie da się tu zmienić tych tygodni :P

Swoją drogą polecacie dziewczyny jakieś fajne apki ciążowe? :)

I widzę, że my obie z późnymi owulkami, pamiętam jak Ty już miałaś kreski i pisałaś że późna owu i to dawało mi nadzieję 🥹
    Jeśli chodzi o zmianę tygodnia ciąży, wystarczy wejść w aplikacji w cykl- koło i z prawej strony jest "edytuj ciążę" a następnie masz tydzień ciąży i ustawiasz wg.tego co na usg czy rzeczywistej owulacji😊

Maj.a, Revolutionary lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze tak z głodem, za to brzuch mnie trochę pobolewa i ziewam sporo.

Mam wyniki bety z dzisiaj, przyrost 140% - 189, prog lepszy trochę, 20,70. Rozpoczynam proces zamartwiania się, że wolno rośnie, ale w poprzedniej ciąży też tak było, wiec bedzie co ma być 🙂 ma wizytę pójdę za dwa tyg bo wcześniej nie ma sensu, nic nie zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2024, 18:01

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomnij Nosa kiedy poprzednia była i jaka wartość?

Co do infekcji, dzięki za rady ❤️ na razie jest spokój.
    Ja dzisiaj bezobjawowo…

czekam na wynik bety z dzisiaj, też rano poleciałam do laboratorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2024, 18:09

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę było 50,8. Owulke późno mialam, a mogło być też późne zagniezdzenie, bo w 11dpo beta 17,8 - dzisiaj 16dpo, także na dzień dzisiejszy wszystko w normie, a i samopoczucie ciazowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2024, 18:04

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dosłownie dziś mnie boli głowa. I bolą szczypią piersi 🫣 masakra. Miałam smak na barszczyk i dziś ugotowałam, wypiłam dwa kubki jestem spełniona 🤩😅
    Kawy mi się chce, takiej normalnej czarnej. Może jutro rano spróbuję sobie zrobić, zobaczymy czy nie polecę do kibelka 🤮

Co u Was? Co robicie wieczorkiem? Ja chyba zaraz wskakuje pod prysznic, piżamka, szlafroczek i oglądać będę film. Dziś przy gotowaniu oglądałam netflixa, Słodkie Magnolie 😉 oglądacie, widziałyście? Wciągnął mnie ten serial.

Tanashi lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ