Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 CZERWIEC 2027 ☀️🌻
Odpowiedz

🌞 CZERWIEC 2027 ☀️🌻

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicola22 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj rano zrobiłam test i pojawiła się blada, ale wyraźnie pozytywna kreska 🥹 Od razu poszłam na betę i przed chwilą dostałam wynik — 25 mIU/ml.

Ostatnią miesiączkę miałam 25 sierpnia. Według kalendarzyka wychodzi mi termin porodu 1 czerwca. To moja pierwsza ciąża, więc wszystko jest dla mnie nowe i już chyba zaczynam analizować każdy szczegół 😅

Zapraszam wszystkie dziewczyny, które też zobaczyły już pozytywny test i mają wyliczony termin na czerwiec ❤️ Może stworzymy tutaj wspólny wątek i będziemy dzielić się wynikami, objawami, pierwszymi wizytami i całym tym oczekiwaniem 🥰

Są tu już jakieś czerwcowe mamy? 🤍

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    17.09.26 ⏸️ + β 25
    preg.png
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci 🥹 Mam wrażenie, że dopiero co zakładałam grupę lutową, a tu już powstała czerwcowa! 🤍 Ogromne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych przyszłych mam i spokojnych, pięknych miesięcy przed Wami 🥰

Nicola22 lubi tę wiadomość

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
    🩺 03.08 – USG: ok. 4 cm, ok. 6 g, ♥️
    🩺 17.08 – prenatalne: wszystko prawidłowo ❤️ CRL 68 mm, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    🩺 09.09 – wizyta: 16+1 tc, ok. 17 cm, 170 g, potwierdzona dziewczynka 💖
    📅 5.10 - kolejna wizyta
    📅 12.10 - USG połówkowe

preg.png
  • Nicola22 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Ale ten czas leci 🥹 Mam wrażenie, że dopiero co zakładałam grupę lutową, a tu już powstała czerwcowa! 🤍 Ogromne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych przyszłych mam i spokojnych, pięknych miesięcy przed Wami 🥰
    Dziękuję bardzo za tak piękne słowa 🥹🤍 Oby wszystko było dobrze i spokojnie 🥰

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    17.09.26 ⏸️ + β 25
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ