Częste USG w ciąży
-
Czeste usg nie jest szkodliwe. To wymysl. U mnie początkowo od 5tyg co tydzień było, teraz co 1-2 tygodnie. Nie bój się. Fajnie popatrzeć co maleństwa wyprawiają w brzuchu
Luna_Luna, Margola_ lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Czeste usg nie jest szkodliwe. To wymysl. U mnie początkowo od 5tyg co tydzień było, teraz co 1-2 tygodnie. Nie bój się. Fajnie popatrzeć co maleństwa wyprawiają w brzuchu
No właśnie też mi się wydaje, ze jest to lekka przesada z tą szkodliwością, podobno w innych krajach wykonuje się 3 max jeśli z ciążą nie ma problemów bo uważa się, że to badanie nie jest obojętne. -
Rozmawiałam o tym z kilkoma ginekologami + przekopałam wiele książek medycznych i nigdzie nikt nie mówi o szkodliwości usg. Gdy kobieta jest w ciazy zagrożonej od samego początku się monitoruje ją częściej. Ogólnie bym się nie przejmowała ale każdy robi jak chce i uważa Ja nie boję się badań. Czasem robi mi je mój mąż który jest lekarzem
-
U mnie na początku ciąża ze skomplikowanym przebiegiem prawie cały I trymestr miałam USG co tydzień czasem co dwa. Młody rozwija się prawidłowo, lekarza mam z prawdziwego zdarzenia walczył o tą ciążę jak lew więc na pewno nie narażałby ani mnie ani dziecka jeśli byłoby to szkodliwe.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -