Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy bruksizm może niszczyć zęby?
Odpowiedz

Czy bruksizm może niszczyć zęby?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Prawniczkaa Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dentysta zwrócił mi uwagę że na kilku zębach widać ślady ścierania i zapytał czy nie zgrzytam nimi w nocy. Zacząłem więc czytać o bruksizmie i trochę mnie to zaniepokoiło, bo wygląda na to że problem może prowadzić do poważniejszych uszkodzeń zębów. W trakcie szukania informacji natrafiłem na stronę z opisem leczenia neonia.com.pl/leczenie-bruksizmu/ i zastanawiam się czy ktoś miał podobną sytuację. Chciałbym dowiedzieć się czy leczenie pozwala zatrzymać dalsze ścieranie zębów. Jeśli ktoś miał diagnozę bruksizmu i rozpoczął terapię, będę wdzięczny za opinie.

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedziano, że nic z tym nie da się zrobić, a przyczym może wiele.
    Coś nas jednak tknęło i umówiliśmy się do osteopaty (mieliśmy za sobą kilka wizyt w różnych czasu z różnych powodów).
    Okazało się, że Młody miał duże napięcia zwłaszcza w żwaczach. Poprawiło się znacznie, ale po 3 miesiącach widzimy, że znów powraca umówiliśmy się ponownie.
    Ja polecam:-)
    Dobre jest też gryzienie gryzaków logopedycznych za dnia - choć u nas kiepsko z systematycznością🤭😩

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ