X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy jest mozliwe
Odpowiedz

Czy jest mozliwe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czarna2023 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , czy jest możliwe że współżyjąc dzień przed owulacja nie zaszlam w ciążę?

• Junjul Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna2023 wrote:
    Witam , czy jest możliwe że współżyjąc dzień przed owulacja nie zaszlam w ciążę?
    Oczywiście, w każdą owulację jest tylko ileś % szans, inaczej ludzie nie staraliby się miesiącami czy latami o dziecko 😉

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie zawsze zajdzie się w ciążę, nawet przy owulacji. Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale moja gin mówiła, że do 30 roku życia można się spokojnie starać do roku czasu, potem pogłębić diagnostykę,a w przypadku osób
    powyżej 30 roku życia można się starać pół roku i wtedy rozszerzyć badania. No i mówiła też, że jak się jest po poronieniu to ona zaleca dodatkowe badanie po pół roku bezskutecznego starania się o dziecko. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 15:22

age.png
  • Czarna2023 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 30 lat , staram się od 4 cykli i nic :( z niecierpliwością czekam na dzien kiedy będę robić testy. Owulację miałam 25 styczeń współżycie 24 styczeń i się łudzę i mam nadzieję na pozytywny test.

• Mas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna2023 wrote:
    Mam 30 lat , staram się od 4 cykli i nic :( z niecierpliwością czekam na dzien kiedy będę robić testy. Owulację miałam 25 styczeń współżycie 24 styczeń i się łudzę i mam nadzieję na pozytywny test.

Generalnie lekarze zalecają współżycie co dwa dni przez cały cykl (no, może poza miesiączką 😉). Wtedy szanse są większe, niż celowanie w owu. No i nasienie się odświeża, więc to też lepiej.
    Szanse, że zaszlaś, są, jednak to nie jest nigdy 100 proc. Nawet jeśli jesteście z partnerem super zdrowi, to niekoniecznie.
    Generalnie po pół roku możecie już zacząć jakąś diagnostykę, czyli podstawowe hormony u Ciebie i nasienie u partnera. Chociaż w Twoim wieku lekarze mówią raczej o roku. Według mnie to już taki absolutny maks.
    A może się udało 🍀❤️ Jeśli jesteś pewna tej owulacji, to test możesz zrobić tak w połowie przyszłego tygodnia.

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ