X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy są tu dziewczyny ktorym udało sie zajsc w ciaze dzieki metforminie?
Odpowiedz

Czy są tu dziewczyny ktorym udało sie zajsc w ciaze dzieki metforminie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • micki Koleżanka

Wysłany: 7 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j/w

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ostatnią ciążą brałam metforminę i możliwie, że dzięki niej zaszłam :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa wrote:
    ja przed ciążą brałam metforminę i możliwie, że dzięki niej zaszłam :)
    ja też

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi metformina bardzo pomogła. Po 2 miesiącach przyjmowania - wszystkie ! hormony, które miałam podwyższone przed leczeniem unormowały się (androstendion, testosteron itp). Po 3 miesiącach przyjmowania okres uregulował się, a po 6 miesiącach przyjmowania metforminy - zaszłam w ciążę!!! :) teraz jestem w 16 tygodniu :) :) :)

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka27 wrote:
    mi metformina bardzo pomogła. Po 2 miesiącach przyjmowania - wszystkie ! hormony, które miałam podwyższone przed leczeniem unormowały się (androstendion, testosteron itp). Po 3 miesiącach przyjmowania okres uregulował się, a po 6 miesiącach przyjmowania metforminy - zaszłam w ciążę!!! :) teraz jestem w 16 tygodniu :) :) :)

Hej, ja właśnie się dowiedziałam, że jestem w ciąży :) Biorę 1x Glucophage XR. Niestety wizytę u gina mam za kilka dni dopiero i kurcze nie wiem co z tą metforminą, odstawiać czy nie. Tobie gin kazał odstawić czy brałaś też metforminę już wiedząc o ciąży?

8pdp47e.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brałam glucophage i gin kazał brać chyba do 10 tc.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez, pierwszy miesiac na metforminie i ciaza...starania ponad 3 lata bez.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało po 3 miesiacach brania metforminy :) Do końca nie wiem czy to ona czy wyluzowanie...a oże to i to...ale ja uważam ze mi pomogła. Brałam do pierwszej wizyty, później lekarz kazał ostawiać stopniowo, najpierw brać co drugi dzięń, później co 2 dni itd. Ale on był zdania ze nagłe odstawianie Metforminy może powodować poronienia, a z tego co mi wiadomo kazdy lekarz uważa inaczej.
    Mój "Metforminowy" skarb jutro skończy 4 tygodnie :)

MAJKA33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cykl na metforminie zakończył się + :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:31

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Metforminę przez dwa miesiące, a potem odstawiłam. Przeszłam na dietę i schudłam 5 kg. Niedługo potem zaszłam :) Ale nie wiem czy to ma coś wspólnego ze sobą.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ze względu na wysoką insulinę - insulina się unormowała, ja przeszłam na dietę (odpuściłam starania) i zaszłam. Lekarka (diabetolog) kazała mi natychmiast odstawić mimo że brałam 3 tabl dziennie.

polkosia lubi tę wiadomość

8599dqk3hnnly0qz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po 1,5ms brania Sioforu zobaczylam IIkreski :-) wcześniej mialam 2 wczesne poronienia,mam IO i pewnie komórki były wadliwe. Biorę 2x500 do 12tc,potem będę stopniowo odstawiac.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ