czy są tu jakies mamy które obecnie przebywają w UK a najlepiej w Irlandii ? :)
-
Witam chciałabym zapytać czy jest tu ktoś kto mieszka w UK bądź w Irlandii ? Bo jestem ciakawa jak przebiega tam opieka w ciąży, poród , jak z jest z porozumiewaniem się itd. ? Pytam dlatego ze mieszkam aktualnie w Irlandii i zaczelismy starac się o dzidzi to jest w zaszadzie 1 cykl staran po przyjeździe tutaj . I dopadły mnie teraz wątpliwości
może ktoś mi potrafi odpowiedzieć na te pytania
Tysia -
nick nieaktualny
-
Tak jak pisala Agata str dalej jest full watek irl
Do gp mozna pojsc zarejstrowac ciaze nawet po pozytywnym tescie 2 kreseczek a 1 sza wizyta w szpitalu na scan, wywiad z nursa, morfologie jest w 12-14tyg w Irl
Do szpitala kieruje gp
Powodzenia w staraniach!Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.
W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.Tysia :) lubi tę wiadomość
-
Madlene84 wrote:Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.
W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.
Aha to już wszystko wiem mniej więceja nie wiesz czy jeśli ciaza jest zagrożona robią jakieś dodatkowe badania czy częściej scan ?
Tysia -
Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.
-
Madlene84 wrote:Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.
Tysia -
A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?
Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana. -
Madlene84 wrote:A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?
Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana.[/QUOT
Mam właśnie bo posiadam przegrodę macicy, trzonu macicy i pochwynie da rady naturalnie . Przez to właśnie mam tendencję do poronien i przedwczesnych porodów .
Trzymam kciuki żeby po antybiotyku Ci przeszło i żebyś nie musiała w szpitalu leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:29
Tysia -