czy są tu jakies mamy które obecnie przebywają w UK a najlepiej w Irlandii ? :)
-
Witam chciałabym zapytać czy jest tu ktoś kto mieszka w UK bądź w Irlandii ? Bo jestem ciakawa jak przebiega tam opieka w ciąży, poród , jak z jest z porozumiewaniem się itd. ? Pytam dlatego ze mieszkam aktualnie w Irlandii i zaczelismy starac się o dzidzi to jest w zaszadzie 1 cykl staran po przyjeździe tutaj . I dopadły mnie teraz wątpliwości może ktoś mi potrafi odpowiedzieć na te pytaniaTysia
-
nick nieaktualny
-
Tak jak pisala Agata str dalej jest full watek irl
Do gp mozna pojsc zarejstrowac ciaze nawet po pozytywnym tescie 2 kreseczek a 1 sza wizyta w szpitalu na scan, wywiad z nursa, morfologie jest w 12-14tyg w Irl
Do szpitala kieruje gp
Powodzenia w staraniach!Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.
W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.Tysia :) lubi tę wiadomość
-
Madlene84 wrote:Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.
W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.
Aha to już wszystko wiem mniej więcej a nie wiesz czy jeśli ciaza jest zagrożona robią jakieś dodatkowe badania czy częściej scan ?Tysia -
Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.
-
Madlene84 wrote:Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.
Tysia -
A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?
Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana. -
Madlene84 wrote:A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?
Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana.[/QUOT
Mam właśnie bo posiadam przegrodę macicy, trzonu macicy i pochwy nie da rady naturalnie . Przez to właśnie mam tendencję do poronien i przedwczesnych porodów .
Trzymam kciuki żeby po antybiotyku Ci przeszło i żebyś nie musiała w szpitalu leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:29
Tysia -