X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne czy są tu jakies mamy które obecnie przebywają w UK a najlepiej w Irlandii ? :)
Odpowiedz

czy są tu jakies mamy które obecnie przebywają w UK a najlepiej w Irlandii ? :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciałabym zapytać czy jest tu ktoś kto mieszka w UK bądź w Irlandii ? Bo jestem ciakawa jak przebiega tam opieka w ciąży, poród , jak z jest z porozumiewaniem się itd. ? Pytam dlatego ze mieszkam aktualnie w Irlandii i zaczelismy starac się o dzidzi to jest w zaszadzie 1 cykl staran po przyjeździe tutaj . I dopadły mnie teraz wątpliwości :( może ktoś mi potrafi odpowiedzieć na te pytania :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie w Irlandii mieszkasz? jest osobny watek na forum,ciezarowki w irlandii,poszukaj

Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie w Cavan .. musze poszukać bo nie widziałam

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w IRL :) Jakby co podopowiem, odpowiem :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png

Wysłany: 1 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Ja tez w IRL :) Jakby co podopowiem, odpowiem :)
    Pierwsze co chciałabym wiedzieć to pierwsza wizyta u GP i w szpitalu :) o co tam pytają i czy trzeba coś przygotować ?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisala Agata str dalej jest full watek irl :-)

Do gp mozna pojsc zarejstrowac ciaze nawet po pozytywnym tescie 2 kreseczek a 1 sza wizyta w szpitalu na scan, wywiad z nursa, morfologie jest w 12-14tyg w Irl

Do szpitala kieruje gp

Powodzenia w staraniach!

Madlene84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.

W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.

Tysia :) lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital wybierasz sobie sama w którym chcesz rodzic i do tego Twój GP wysyła list. Ze szpitala natomiast dostaniesz pismo z data pierwszej wizyty.

Tysia :) lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png

Wysłany: 6 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Tysia u GP właściwie nic specjalnego nie pytają. Datę ostatniej @ conajwyzej. Robią test sikany. ... i radą zostajesz ciężarówka.

W szpitalu położna robi wywiad. O stan zdrowia Twój męża, jakieś choroby rodzinne. Ważenie, krew, mocz. Co do scanu na pierwszej wizycie to chyba zależy od szpitala.

Aha to już wszystko wiem mniej więcej :) a nie wiesz czy jeśli ciaza jest zagrożona robią jakieś dodatkowe badania czy częściej scan ?

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.

zrz6e6ydhjw308do.png

Wysłany: 6 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Tutaj ciaza traktowana jest bardzo naturalnie. Szczegolnie na amym pozatku, raczej wychodza z zalozenia ze co ma byc to bedzie. W takiej calkiem wczesnej to nie wiem czy nawet scan robia. W takiej sytuacji lepiej skorzystac z wizyty u polskiego ginekologa na przyklad (jednak to juz prywatnie). W pozniejszej ciazy. dodatkowe badania, czy scan zaleza od rodzaju zagrozenia zakladam.
    No właśnie dlatego zastanawiam się czy nie wrocic do Polski parę miesięcy przed porodem i tam mieć cesarkę, bo tutaj byłam strasznie zestresowana :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?

Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana.

zrz6e6ydhjw308do.png

Wysłany: 9 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    A czemu Ty zaraz zakładasz ze ma byc cos nie tak? Co do cesarki masz jakies konkretne wskazania/powody?

Mnie wczoraj rozbolal brzuch i plecu, moja GP zrobila podstawowe badanie moczu, okazalo sie ze jest krew. Wyslala mnie do szpitala. Tam zrobili raz jeszcze badanie moczu i SCAN malego zeby sprawdzic czy cos jeszcze oprocz nerek jest, co mogloby niepokoic. Okazuje sie zapalenie nerek. A wiec antybiotyk i do domu, jak sie nie poprawie za 2-3 dni to mam wrocic do szpitala. Takze nie zostalam zignorowana.[/QUOT

Mam właśnie bo posiadam przegrodę macicy, trzonu macicy i pochwy :/ nie da rady naturalnie . Przez to właśnie mam tendencję do poronien i przedwczesnych porodów .
    Trzymam kciuki żeby po antybiotyku Ci przeszło i żebyś nie musiała w szpitalu leżeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:29

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ