X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to martwa ciąża?
Odpowiedz

Czy to martwa ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinga 77 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9 tygodniu ciąży. Byłam już drugi raz na usg, gdyż dwa tygodnie wcześniej określono wyniki badań jako "brak echa płodu". Przy dzisiejszych badaniach usg które trwały mniej niż 10 minut (A powinny trwać 20-60 minut!) lekarz konsultujący wyraził komentarz
    "Jest źle". Na wynikach są takie dane jak;
    Macica ciężarna z widocznym pojedynczym echem płodu zatartym. Nie stwierdza się czynności serca.
    CRL 5mm - 6,2hbd.
    W rzucie przydatków bez prawidłowych odbić.

Czy to znaczy że ciąża jest martwa? Szukam pomocy kogoś kto może wiedzieć cokolwiek na ten temat. Naprawdę bardzo się martwię. Proszę o odpowiedzi

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce Cię martwić, ale brak czynności serca w 9 tc jest raczej jednoznaczny. Wydaje mi się, że płód przestał się rozwijać :(

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• dydone Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, ale wygląda na to, że tak... ale to lekarz powinien Ci wszystko wyjaśnić- przecież po to tam k... jest!!! zajrzyj na zakładkę Poronienie tam będzie dużo informacji i dziewczyn, które pomogą Ci przetrwać ten trudny czas- zapraszam.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie zapytałaś o to lekarza? po prosu wreczyl ci kartkę i wyszlas? serio????

Bella93 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ