X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?
Odpowiedz

Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Znajoma

Wysłany: 14 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rok po porodzie. Moje cykle są dość nieregularne – zdarzają się zarówno 25-dniowe, jak i 34-dniowe. Osiem dni temu współżyłam z mężem, był to stosunek przerywany(wiem, że nie jest to najlepsza forma antykoncepcji). Pięć dni temu powinnam dostać miesiączkę, ale nadal się nie pojawiła.

Zauważyłam też pewne objawy, które mnie niepokoją. Odczuwam pulsujące kłucie w lewym jajniku, szczególnie przy zmianie pozycji ciała – nie jest to ból stały, pojawia się okresowo. Przez chwilę myślałam, że zaczęła się miesiączka, bo miałam takie uczucie, ale pojawił się jedynie biały, mleczny śluz – nie występuje cały czas, ale co jakiś czas wypływa.

Miałam też typowy ból podbrzusza jak przed okresem, ale miesiączka nie przyszła. Dodatkowo jestem senna, boli mnie głowa i zastanawiam się, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży.

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test i wszystko będzie jasne. Możliwość jest zawsze.

dinozaurowa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 3820g 😱🩷
    40+2 tc - ➡️ indukcja
    40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub idź na betę i będziesz wiedzieć co się dzieje ;)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Paczula Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie zaszłam w ciążę podczas stosunku przerywanego więc jest możliwe ;) Polecam zrobić test wcześniej niż później. Ja za długo zwlekałam z testem, bo w to nie wierzyłam.
    Tydzień po planowanej miesiączce druga kreska robi się już błyskawicznie, tak samo wyraźna jak pierwsza ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ