X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?
Odpowiedz

Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rok po porodzie. Moje cykle są dość nieregularne – zdarzają się zarówno 25-dniowe, jak i 34-dniowe. Osiem dni temu współżyłam z mężem, był to stosunek przerywany(wiem, że nie jest to najlepsza forma antykoncepcji). Pięć dni temu powinnam dostać miesiączkę, ale nadal się nie pojawiła.

Zauważyłam też pewne objawy, które mnie niepokoją. Odczuwam pulsujące kłucie w lewym jajniku, szczególnie przy zmianie pozycji ciała – nie jest to ból stały, pojawia się okresowo. Przez chwilę myślałam, że zaczęła się miesiączka, bo miałam takie uczucie, ale pojawił się jedynie biały, mleczny śluz – nie występuje cały czas, ale co jakiś czas wypływa.

Miałam też typowy ból podbrzusza jak przed okresem, ale miesiączka nie przyszła. Dodatkowo jestem senna, boli mnie głowa i zastanawiam się, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży.

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test i wszystko będzie jasne. Możliwość jest zawsze.

dinozaurowa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub idź na betę i będziesz wiedzieć co się dzieje ;)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    preg.png
  • Paczula Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie zaszłam w ciążę podczas stosunku przerywanego więc jest możliwe ;) Polecam zrobić test wcześniej niż później. Ja za długo zwlekałam z testem, bo w to nie wierzyłam.
    Tydzień po planowanej miesiączce druga kreska robi się już błyskawicznie, tak samo wyraźna jak pierwsza ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ