X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?
Odpowiedz

Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rok po porodzie. Moje cykle są dość nieregularne – zdarzają się zarówno 25-dniowe, jak i 34-dniowe. Osiem dni temu współżyłam z mężem, był to stosunek przerywany(wiem, że nie jest to najlepsza forma antykoncepcji). Pięć dni temu powinnam dostać miesiączkę, ale nadal się nie pojawiła.

Zauważyłam też pewne objawy, które mnie niepokoją. Odczuwam pulsujące kłucie w lewym jajniku, szczególnie przy zmianie pozycji ciała – nie jest to ból stały, pojawia się okresowo. Przez chwilę myślałam, że zaczęła się miesiączka, bo miałam takie uczucie, ale pojawił się jedynie biały, mleczny śluz – nie występuje cały czas, ale co jakiś czas wypływa.

Miałam też typowy ból podbrzusza jak przed okresem, ale miesiączka nie przyszła. Dodatkowo jestem senna, boli mnie głowa i zastanawiam się, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży.

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test i wszystko będzie jasne. Możliwość jest zawsze.

dinozaurowa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 277g 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 🩺
    27+6 tc - 🩺

preg.png
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub idź na betę i będziesz wiedzieć co się dzieje ;)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie zaszłam w ciążę podczas stosunku przerywanego więc jest możliwe ;) Polecam zrobić test wcześniej niż później. Ja za długo zwlekałam z testem, bo w to nie wierzyłam.
    Tydzień po planowanej miesiączce druga kreska robi się już błyskawicznie, tak samo wyraźna jak pierwsza ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ