X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to poród?
Odpowiedz

Czy to poród?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do mam które już rodziły. Jakie miałyście oznaki, że zaczął się u Was poród?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularne coraz silniejsze skurcze. Wody mi nie odeszły. Dopiero w szpitalu lekarz przebił pęcherz płodowy.

Mala.mi lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się, że zacznę panikować i nie będę wiedziała co zrobić albo przeciwnie-że przeocze. W sumie trudno mi ocenić jaki mam próg bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 15:33

• Vilka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak to tylko pozazdrościć. Moje bóle początkowo były znośne, ale od jakichś 5cm to już był dramat. okropny ból. Parte już lepiej bo poszło w miarę szybko.
    No ale ogólnie nie da się przeoczyć skurczy porodowych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 20:45

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Żadne. Miałam wywoływany bo był 41tc i nic się samo nie działo, ale wcale nie czułam że poród się zaczął.
    Ból jak na miesiączkę lub jak przy rozciąganiu macicy które miałam przez większość ciąży (raczej ciągły a nie że co kilka min) i z którym w życiu nie pojechałabym do szpitala.
    Wody przebili w koncu bo na samą oxy była prawie zadba reakcja. Potem jakiś zastrzyk.
    Dopiero przy ~6cm rozwarcia cokolwiek poczułam. Ale też bez szału. Pamiętam że mówiłam że z czymś takim to bym mogła nawet auto prowadzic 🙈 i sama się przywieźć. Także dobrze że byłam w szpitalu bo jakbym się dopiero zaczęła leniwie zbierać w domu na tym etapie to by było ciekawie.

Żadnych skurczów przez cała pierwsza fazę porodu. Bardzo minimalne - po 2-3 sekundy- przy partych. W zasadzie rodziłam bez skurczy 🤷🏻‍♀️ na komendę położnej.

Przy drugim znów się boje ze nie będe wiedzieć kiedy się zacznie 😅 będę raczej prosić znów o wywołanie i wcześniejsze położenie na patologie.
    O kurcze, no to nieźle 😉
    Z jednej strony dobrze, że tak bezboleśnie ale z drugiej strony można przeoczyć 🙈...
    A jak zachowuje się przy tym dziecko? Jest bardziej ruchliwe czy może właśnie ruchy są mniej wyczuwalne?

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam dwa porody za Sobą, każdy zaczal się od lekkich skurczy,coś jak przypominające, po czym skurcze stawały się coraz bardziej odczuwalne- pierwszy poród 6 h,skurcze mocniejsze pojawiły się jakoś dwie godziny przed urodzeniem sie dziecka, drugi poród 3 h od pierwszych skurczy,ledwo dojechałam do szpitala, bóle niesamowite córka urodziła się jakoś 7 min po wjeździe na porodówkę... przy pierwszym porodzie wody przebito Mi na porodówce, przy drugim nawet nie wiem kiedy odeszły, bo miałam takie bóle i byłam tak oszołomiona, że nawet nie zwróciłam na to uwagi..

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy u Was zaczęły się skurcze przepowiadające?

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dwa tygodnie przed porodem

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ