Dieta przy kp
-
Hej. Mam problem, karmie tylko piersia.
Malutka ma wzdecia, widac ze ją boli brzuszek. Dzisiaj prawie caly dzien przeplakala, malo jadla i malo spala w dzien. Wiekszosc dnia byl placz. Teraz po kąpieli przyssala sie do piersi i zasnela po 20min.
Chcialam zapytac doswiadczone mamusie o diete matki karmiacej, czego unikac, co moze pomoc dziecku w trawieniu? Ona ma dopiero 12 dni. Uczymy sie siebie nawzajem.
Pielegniarka przepisala podawanie espumisanu, wczoraj dalismy na wieczor, byly bączki, dzisiaj tez dostala rano i popoludniu i odnieslismy wrazenie ze nic nie pomaga a jest gorzej.
Macie jakies doswiadczenie w walce z takimi wzdeciami u noworodka?
Dzis malo bączków a kup prawie wcale nie było... Bączki są dzisiaj dla niej mega wysilkiem połączonym z mega płaczem...
Pomocy -
Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej , jeżeli twoje maleństwo ma kolki jest to wina niedojrzałego układu trawiennego i niestety możesz tylko pomóc kropelkami np. Espumisan . Staraj się kłaść dziecko często na brzuszku to ułatwi oddawanie gazów i dobrym pomysłem jest termofor z pestek wiśni na brzuszek . Kolki trzeba przetrwać chociaż nie jest to łatwe . Zyczę powodzenia i mam nadzieję ze małej szybko przejdzie
Leticia, zimowa stokrotka, Katy, Mmma, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Chyba, że pojawiają się dodatkowe problemy i wychodzi, że dziecko ma alergię (tak jak u nas) wtedy dieta konieczna.
Co do Espumisanu to mam wrażenie, że pogarszaĺ sytuację zamiast poprawiać. Spróbuj podkurczać nóżki i masować brzuszek. I polecam podawanie probiotyku. U nas bardzo pomógł.Mmma lubi tę wiadomość
-
Mmma wrote:Hej. Mam problem, karmie tylko piersia.
Malutka ma wzdecia, widac ze ją boli brzuszek. Dzisiaj prawie caly dzien przeplakala, malo jadla i malo spala w dzien. Wiekszosc dnia byl placz. Teraz po kąpieli przyssala sie do piersi i zasnela po 20min.
Chcialam zapytac doswiadczone mamusie o diete matki karmiacej, czego unikac, co moze pomoc dziecku w trawieniu? Ona ma dopiero 12 dni. Uczymy sie siebie nawzajem.
Pielegniarka przepisala podawanie espumisanu, wczoraj dalismy na wieczor, byly bączki, dzisiaj tez dostala rano i popoludniu i odnieslismy wrazenie ze nic nie pomaga a jest gorzej.
Macie jakies doswiadczenie w walce z takimi wzdeciami u noworodka?
Dzis malo bączków a kup prawie wcale nie było... Bączki są dzisiaj dla niej mega wysilkiem połączonym z mega płaczem...
Pomocy
1. Nie ma diety dla matki karmiącej
2. kolki trzeba przeczekać
3. Można się wspomóc masażem brzuszka, ciepłą kąpielą podczas ataku, termoforem, i bardzo polecam espmumisan ale nie podawać jak dziecko już płacze tylko regularnie co 8h odpowiednią dawkę. I oczywiście dicoflor. Mała musi dojrzeć i tyle, czasem to rfwa miesiąc czasem 3 a czasem i dłużej, jest ciężko ale przejdzie.
Mmma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mogłam jeść wszystko, ale zdarzało się, że córkę bolał brzuch...
A jak się zapatrujecie na catering dietetyczny gdańsk na fitking.pl ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 10:37
-