🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Paprotko, miałam w bliźnie jedno takie miejsce, w którym właśnie była minimalna dziurka przez jakiś czas, jakby po szwie? Miałam szwy rozpuszczalne, które odpadły mi dopiero ok 3 tyg po porodzie. Teraz dziurki już nie ma, ale czasem przed okresem czuje w tym miejscu taki guzek pod skórą i ostatnio mój lekarz mi to oglądał i powiedział, że niczego niepokojącego nie widzi, ale żebym przyszła na usg jeszcze przed okresem, kiedy to wyczuję. Powiedział, że to może być endomenda w bliźnie, ale nie musi, a na jego oko to po prostu mniej zagojona część. Pamiętaj, że całkowite wygojenie każdego skrawka każdej warstwy, którą nam przecięli, może trwać nawet ponad rok. To poważna operacja. 🤷♀️ uspokajam Cię i zakazuję czytać internety!
)
Tylko że ja to mam cały czas i zbiera się tam ropa jakoś zaraz przed okresem a to zgrubienie jest od początku.
Potem sama się ta dziurka zamyka i znowu przed okresem najpierw zaczyna boleć potem robi się zgrubienie i potem pęka.
Za pierwszym razem lekarka wsadziła tam narzędzie i szukała szwu bo też była pewna że to to ale nic nie znalazła stwierdziła że sam wypadł ale się to powtórzyło więc to na pewno nie szew bo tym razem we 2 go „szukali” .
Dziękuję za odpowiedź :*
Idę dziś do „moich” żeby porządnie mi pobrali ten wymaz bo dziewczynka w alabie ostatnio zrobiła to tak że żałowałam że jej nie zabrałam tej wymazowki i sama sobie nie pobrałam..
-
Marteczka92 wrote:Nasz Mikołajek również dzisiaj przyszedł na świat o godzinie 13:11, 10/10 pkt, 53cm i 3180 gramów
Migotka nasze szczęścia zgrały się dzisiaj czasowogratulacje dla Was!!
Witaj MAMO w nowej pięknej bajce 💐
Witaj na świecie Mikołajku🥹🩵
Faktycznie, dziewczyny parłyście razem! 💞💫Marteczka92 lubi tę wiadomość
-
eM 🌺 wrote:A ja.... No cóż, mam nadzieję, że przejmę po którejś brzuch na 9 miesięcy 🙈
Taki zwrot akcji...
Betka 14,3 🤰
Natomiast, podchodzę do wszystkiego na chłodno - plamie, niestety jest świeża krew... Zdaję sobie sprawę, że może być różnie. Plamienie pojawiło się jeszcze przed terminem @, więc myślałam, że to miesiączka za rogiem. No ale nie dawały mi spokoju te wszystkie objawy, które ja już doskonale znam, więc stwierdziłam, że sikne 🙈
Ale proszę o pozytywne myśli w moją stronę, żeby sytuacja potoczyła się mimo wszystko dobrze 🙏💓
Maleństwo trzymaj się! 🤞🏼🤞🏼
Skarbie dawaj na priv, jeśli chcesz Luteinę 🙏🏼
I umawiaj lekarza ☝🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 10:56
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
BuBu, Nowa_Ola, tak, z tym Sab-simplex jest teraz smak malinowy i w nim, tym aromacie jest etanol. Poprosiłam foto opakowania świeżego. Tak jak mówię, nie przypominam sobie w ogóle jakiś smaków wcześniej 🥴 Nawet jakbym nie doczytała na opakowaniu (a miałam wtedy alergię na składy, pierwsze dziecko 🤪) to smak bym wyczuła (alkohol niekonieczne), bo zawsze próbuję leku przed tym jak podam dziecku.
BuBu, to minie 🫂 Oby jak najszybciej. To takie niesprawiedliwe nie? Że tu chcemy, by te dzieciaki dobrze się rozwijały i były zdrowe, a z drugiej strony ten rozwój ich dosłownie boli 😔
Cukruś, kciuki mocne za prenatalne 🤞🏼🤞🏼 Wszystko będzie dobrze 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 11:08
-
eM 🌺 wrote:A ja.... No cóż, mam nadzieję, że przejmę po którejś brzuch na 9 miesięcy 🙈
Taki zwrot akcji...
Betka 14,3 🤰
Natomiast, podchodzę do wszystkiego na chłodno - plamie, niestety jest świeża krew... Zdaję sobie sprawę, że może być różnie. Plamienie pojawiło się jeszcze przed terminem @, więc myślałam, że to miesiączka za rogiem. No ale nie dawały mi spokoju te wszystkie objawy, które ja już doskonale znam, więc stwierdziłam, że sikne 🙈
Ale proszę o pozytywne myśli w moją stronę, żeby sytuacja potoczyła się mimo wszystko dobrze 🙏💓
Wszystkie będziemy trzymać mocno kciuki 🤞eM 🌺 lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Bubu dużo siły dla Ciebie. Franio bardzo szybko się rozwija+ zęby więc nie ma co sie dziwić ze tak słabo śpi. Mam nadzieję ze niedługo bedzie wam dane dłużej pospać 🫂Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Marti27 wrote:Bubu dużo siły dla Ciebie. Franio bardzo szybko się rozwija+ zęby więc nie ma co sie dziwić ze tak słabo śpi. Mam nadzieję ze niedługo bedzie wam dane dłużej pospać 🫂
Edytowałam bo widzę jakie pierdy napisałam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 20:40
Zosis, Angi90 , Marti27 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
eM, kciuki 🤞
Ja jestem, czytam Was na bieżąco, ale nie mam poweru pisać, bo albo Basia postanawia ćwiczyć jakieś popisy kaskaderskie, tudzież rozwalanie chaty albo odcina mnie na dwugodzinną drzemkę razem z Nią. 🙈 Nie ogarniam aktualnie życiaeM 🌺, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
O matulu ile tu newsów 🤩
Migotce już gratulowałam na donusiach, Marteczka gratulacje również dla Ciebie, cieszcie się soba 🫶🏻 niech maluszek rośnie zdrowo.
eM niech się kropek trzyma dzielnie, a kreseczka ciemnieje 🤞🏻eM 🌺, Marteczka92 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe
-
Dziewczyny, dziękuję ❤️
Angi, Słońce, mam luteinę jeszcze z ciąży z B, ale dziękuję za chęci, gdyby coś się zmieniło na pewno się odezwę 🫶Angi90 lubi tę wiadomość
-
Taki zwrot akcji...
Betka 14,3 🤰
Hania Mikołajek Witajcie na świecie ❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍 gratulacje mamusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 00:48
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Moon, dokładnie taka była moja reakcja 🤣
Krew na betę poszła dzisiaj z rańca, mam nadzieję, że przyrost będzie dobry, bo z moich obserwacji wynika, że kreska ciemnieje 🤞 liczę na szybkie wyniki, we wtorek mnie trzymali do 18!! Ale to pierwsza taka sytuacja, od lat robię w tym labie i zawsze miałam wyniki w godzinach 12-14, więc liczę, że dzisiaj nie będę czekać do wieczora 🙈moonflower lubi tę wiadomość
-
eM🌺 wszystkich moich 8 kciuków zaciśnięte!🤞🏼🤞🏼🌟
Dziewczyny Migotka, Marteczka jak się macie ze swoimi Słoneczkami?🥹 Jak pierwsze nocki, macie jakieś badania swoje i maluszków, wiecie czy weekend spędzicie już w domkach? Dobrze się Wami opiekują?
Zosis, bardzo dobrze, odpoczywaj ile wlezie! Dużo siły będzie Cię kosztować ta ciąża przy Basiowym Sreberku 😇
Proszę nie przepraszać Mamy za to, że zajmujecie się dzieciakami czy żyćkiem, nie miejcie żadnych wyrzutów sumienia, to spokojna przystań podczas szybkiego nurtu macierzyństwa. Wpadajcie kiedy macie czas się zatrzymać 🙂↕️Po prostu. Jesteście wszystkie Bohaterkami każdego dnia 🤗 Myślę o Was wszystkich cieplutko codzienie, nawet wtedy, gdy sama tego czasu za bardzo nie mam.
Mogę zameldować, że jesteśmy bardzo zadowoleni po wczorajszej wizycie u neonatolog. Czekam dziś na telefon z wynikami badań (tak, Dr na NFZ będzie dzwoniła omawiać wynik 😇) , jeśli będzie ok to zostaniemy już wypisani z Poradni. Luśka rozwija się bardzo dobrze, wyprzedza wiek kalendarzowy o jakiś miesiąc, Dr jest dumna, że udało nam się KP, że ma dobrą wagę i chwali nasze ćwiczenia fizjo. Nie zostałam też olana co do kolki, która nadal jej dokucza, a już powinna się wyciszać, mamy lek na receptę, by troszkę wspomóc rozwój jelit. Ulewanie zostało nazwane refluksem i też dostaliśmy na to syropek. Także zobaczymy jak to jej pomoże.
Cukruś, wybacz, gdzieś mi wcześniej uciekłaś na chwilę z pierwszej strony, ale już to wczoraj naprawiłam! 🙆🏼♀️ Pytałaś o moje wyniki - jak nie zadzwonią wcześniej to odbiorę 1-go września 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 12:01
Mart768, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Tylko że ja to mam cały czas i zbiera się tam ropa jakoś zaraz przed okresem a to zgrubienie jest od początku.
Potem sama się ta dziurka zamyka i znowu przed okresem najpierw zaczyna boleć potem robi się zgrubienie i potem pęka.
Za pierwszym razem lekarka wsadziła tam narzędzie i szukała szwu bo też była pewna że to to ale nic nie znalazła stwierdziła że sam wypadł ale się to powtórzyło więc to na pewno nie szew bo tym razem we 2 go „szukali” .
Dziękuję za odpowiedź :*
Idę dziś do „moich” żeby porządnie mi pobrali ten wymaz bo dziewczynka w alabie ostatnio zrobiła to tak że żałowałam że jej nie zabrałam tej wymazowki i sama sobie nie pobrałam..
Paprota to ja tez tak mialam w jednym miejscu od poczatku, ze co jakis czas sie zamykalo (akurat zawsze przed wizyta na ktorej chcialam wymaz zrobic 🙈) a jak juz bylo po wizycie to sie otwierało i tez mi leciala jakas ropa z tego. Najpierw myslalam ze to taki krem na blizny cepam mi to otwiera ale po tym laserze juz bylo okej, nawet z tym kremem. (Chociaz ogolnie tego kremu nie polecam, bo smierdzi niemilosiernie 🙈)Paprota9418 lubi tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25 -
Mart768 wrote:Paprota to ja tez tak mialam w jednym miejscu od poczatku, ze co jakis czas sie zamykalo (akurat zawsze przed wizyta na ktorej chcialam wymaz zrobic 🙈) a jak juz bylo po wizycie to sie otwierało i tez mi leciala jakas ropa z tego. Najpierw myslalam ze to taki krem na blizny cepam mi to otwiera ale po tym laserze juz bylo okej, nawet z tym kremem. (Chociaz ogolnie tego kremu nie polecam, bo smierdzi niemilosiernie 🙈)
Wypróbuje wszystkiego hah żeby mieć tylko z tym święty spokój… wyjeżdżamy na te wakajki wymarzone a ja przerażona że mi się tam to otworzy i zamiast korzystać z basenów i innych to ja będę z „dziura w brzuchu” chodzić
Nie żeby sama rana w sobie mnie przerażała czy coś bo widziałam już w życiu dużo i gorsze nawet u siebie ale.. jednak wolałabym odpoczywać na wakacjach a nie martwić się tym…Mart768 lubi tę wiadomość
-
Angi a jednak można na NFZ spotkać fajnego lekarza, który się angażuje. Bardzo duży plus i szacun. Cieszę się, że z małą wszystko dobrze, trzymam kciuki za wyniki ❤️
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Angi, super! Oj angażujący się lekarz na NFZ to złoto, nasza pediatra też dzwoni omawiać wyniki.
Ostatnio pytałam Was o plecaczek i kocyk/kolderkę. Melduję, że kocyk już kupiony, plecaczek w trakcie wyboru 😆 Jutro N. ma ostatnie szczepienie na meningokoki, bardzo cieszę się, że uda nam się z nimi przed żłobkiem. Oby tylko nie dopadła go gorączka 🤞 a dziś matka ma wychodne 💃🏻 Wypiję Wasze zdrowie, Bohaterki. 💖 Co prawda bez alko, ale chyba też się liczy. 🤪
No i czekam na wyniki, eM!!!! 🤞Paprota9418 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
To jest kwintesencja mojego Tosia.
Widzicie ten błysk w oku typu „co by tu odjebac?” Mam dwie bramki na schody jeszcze muszę zamontować dwie kolejne bo ani się nie obejrzę a on już na schodach 🤯Paprota9418, Ivanka93, BuBu90, Mart768, Nowa_Ola, KarolinaAnastazja, Zosis, Marteczka92 lubią tę wiadomość
-
Em, co z tymi wynikami ?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸