SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
Odpowiedz

🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾

Oceń ten wątek:
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z waszych pociech miała albo ma dalej wzmożone napięcie mięśni i ma problem z mową?

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 3 września, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy któraś z waszych pociech miała albo ma dalej wzmożone napięcie mięśni i ma problem z mową?
    Mój miał w obrębie obręczy barkowej spowodowane, nie zauważyłam problemów, mówi dużo po minionkowemu, ma dość dużo słów i dużo powtarza 😉

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Jadzia12 Nowa

Wysłany: 3 września, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☀️

Siesiepy, Cukruś — tak, był kotek na profilowym i to konto zostało usunięte. ❤️

Dla mnie wtedy rozstanie z mężem (swoją drogą niepłodność była jedną z przyczyn) i rezygnacja z IVF w mojej głowie oznaczały, że nie będę mamą. Głęboko wierzyłam, że starania z pomocą medyczną to dla mnie jedyna opcja. I dlatego też usunęłam tamto konto - żeby się odciąć chociaż trochę emocjonalnie od tak bolesnego tematu.

Dlatego z obecnym partnerem od początku ani się szczególnie nie zabezpieczaliśmy, ani też nie staraliśmy się jakoś bardzo. No bo skoro były transfery, które nie działały, pełne obładowanie lekami, kiepskie wyniki badań, takie jak chociażby KIR-y — to kto by pomyślał, że w ogóle jest szansa bez całego tego medycznego zaplecza? 😅

Ale prawda jest też taka, że wtedy byliśmy dopiero na początku przygody z IVF. Jeszcze mnóstwo rzeczy można było zbadać. Może coś po prostu nie pasowało między nami, a z obecnym partnerem nie stanowi to problemu. Może przyczyna była bardziej po stronie mojego byłego męża, a ja przy okazji IVF zostałam „prześwietlona” aż za dokładnie? A może po prostu mniej stresu, więcej ruchu, lepszą dieta sprawiły, że wygasiłam jakiś stany zapalne które zajście tak mocno utrudniały? Tego już się nie dowiem.

ht tps://ibb.co/RxsDG8H

Pozdrawiamy razem z moją 1-centymetrową fasolką wszystkie Ciocie 💫❤️ Za dwa tygodnie znowu idziemy na zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:21

Clausix, gattina, migotka_, Pfry, Angi90 , Kasiak89, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość

• Beezi Autorytet

Wysłany: 3 września, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia, cześć ❤️ Super, że życie tak Cię pozytywnie zaskoczyło, rośnijcie zdrowo ❤️🍀

Clausix, jak się czujesz? Co u Ciebie i Basi?

KarolinaAnastazja, jak znosisz drugi trymestr? Jest coś lepiej?

Angi, wypatruję okresu i ruszamy z trzymaniem kciuków ✊🏻🍀🔥

Migotka, niesamowite, że to juz czas na żłobek 😍

Siesiepy, a jak Ty się masz w tym wszystkim? Odnajdujesz się trochę lepiej niż na początku? Zaczęliście już RD czy to Twoja ekspozycja na alergeny?

U nas po staremu, wody i prądu jak nie było tak nie ma, na budowie wieczne problemy, lecimy już ze Starym na oparach. Ja się toczę (dosłownie) od wizyty do wizyty, jak się jedna kwestia wyrówna to zaraz znowu jakieś inne wyniki nieprawidłowe. 🫠

Angi90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia wiesz co, kiedyś mi wetka od rozrodu mówiła, że jak jedna kobyła jest kryta jakimś jednym ogierem i nie załapuje, to jakiś hodowca z Niemiec coś tam gadał, że skoro po nim nie złapala to coś na pewno nie pasuje i nie załapie - i był o tym święcie przekonany. I dawał innego ogiera wtedy po którym klacze takie łapały. Wiem że bez sensu porównanie XD zwłaszcza, że rozród koni jest w tyle za murzynami, ale piję do tego, że może jest coś faktycznie, co jest niezbadane, a powoduje, że z jednym partnerem choćby skały srały nie będzie tego dziecka, a inny ledwo Cię dotknie i już ciąża... Bo nie wiem. Niepłodność to bardzo mało zbadana dziedzina.

Beezi ciężko to nazwać RD, ja mu daję raz na jakiś czas polizać z czubka łyżeczki dosłownie różne pojedyncze alergeny, ale dzięki temu wyłapuję już na co ma alergię, a na co nie, a on poznaje już smaki bardzo wstępnie. Ale tak, miał po moim sushi takie przygody i po polizaniu łososia gotowanego z łyżeczki. Więc połączyłam kropki. Jak się odnajduję... MOJE DZIECKO W KOŃCU SPI! To tak to można żyć. :p Budowa to jeden z niewielu turbo ciężkich sprawdzianów dla małżeństwa. A jak dochodzą do tego inne problemy to daj spokój. Co tam teraz Ci wyszło w wynikach nie halo?

Angi90 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 4 września, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, ja już też Jadźce mówiłam, że nie byli dopasowani biologicznie, całe szczęście! Mam taki przypadek w bliskiej rodzinie. Cieszę się, że się u Was poprawiło 🤗i sądząc po wpisach w Pamiętniku, przestajesz pomału odwracać się za siebie i patrzysz, coraz odważniej w przyszłość 🍀

Beezi, co tam Ci wyszło?🧐 Najważniejsze, żebyś była zaopiekowana przez lekarzy 🫂 Z całą resztą dacie sobie radę, z opóźnieniem to z opóźnieniem, trudno, jakoś to będzie 🍀
    Jeśli ktoś ma ochotę to już można, będę potrzebować dobrej energii przez caaały wrzesień, ale przynajmniej w ten jeden miesiąc wszystko będzie jasne ⏳ Mój kalendarz pęka w szwach od terminów i planów, zaplanowałam wiele zmian, jakoś czuję, że to mój przełomowy czas.
    Ostatni raz udzielam się na miesięcznym ivf 🥸

Mamy nowych żłobkowiczów i przedszkolaków, dajcie znać jak tam pierwszy tydzień minął 🙏🏻
    Migotka, Zielone.Słońce?
    I jak wyszły Wam powroty?🍀 BuBu, Nowa_Ola, Ivanka?

Lipcowa, Sandra jak leci?

Gattina, udało się ogarnąć tę wyprawkę dla Mikołaja?🤗

Kasiak, jakieś info, jak Wam idzie? Mam mocne pytanie, jak nie chcesz to nie odpowiadaj😘 Czy już coś do niej poczułaś, jakąś więź, emocję ?😊

Clausix, jak się czujesz? Czy imię już zostaje?🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 14:08

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07/24 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09/24🍀4CC🍀
    ☀️38t5d 💝 2025
    IVF '26
    ➡️ Estrofem, Duphaston, Cyclogest, Besins
    ⏳ już tylko chwila... zabieram Cię do domu 🍀

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 4 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, jak to zrobiłaś, że Kuba śpi? 😳 Mi to zajęło półtora roku, a i tak nie wiem co zadziałało 😅

Angi, trzymamy kciuki za ostatnią ❄️ ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻🍀

Lekarzy mam wspaniałych, prowadzę ciążę u jednej z najlepszych lekarek w Krakowie, wyłapuje wszystko i dmucha na zimne. Wcześniej miałam dodatnie TRABy przy TSH prawie 4, ale endokrynolog mnie wytrzymał bez leków, ustabilizowało się i TSH teraz 2,5, w międzyczasie wyszły mi jakieś cuda w odczynie Coombsa, wysyłali mi krew do RCKiK na jakieś specjalne badania, finalnie nic nie wyszło i problem tylko przy ewentualnym toczeniu krwi. W tym tygodniu za to się okazało, że mam glukozę w moczu, muszę zrobić krzywą cukrową - po raz trzeci w tej ciąży 🫠🫠🫠

Angi90 lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 4 września, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, ja już tuptam nóżkami na Twój transfer 🥰🤞🏻

Jak u nas po tygodniu żłobka?
    Hmm Hania idzie do cioci i nawet na mnie nie spojrzy 😅 a jak wczoraj przyszłam to uśmiechnęła się i wróciła do dalszej zabawy klockami. Wczoraj była od 9 do 11.30.
    Aleee żeby nie było tak kolorowo to nie chce nic w żłobku zjeść. Już się dogadałam, żeby panie podały jej słoiczek bo mamy zęba w natarciu i ogólnie jest kryzys z jedzeniem, ale słoika też nie chciała, była próba podania mleka i też nie wypiła 😞
    Zadzwoniła po mnie dzisiaj, żebym po nią przyszła bo bardzo płacze i nie chce zasnąć na drzemkę.
    Odebrałam ją o 12 i od razu podałam jej mleko, jeszcze w żłobku. Ode mnie wypiła całą butle.
    Wiem, że to dopiero pierwsze dni i byłabym mocno zdziwniona, gdyby tam jadła, jednak miałam nadzieję, że mleko wypije.
    No nic, czekam, daje jej czas. Musi się przyzwyczaić do nowego miejsca, do tego że jest głośno i zaufać nowym ciociom. Dopiero później przyjdzie jedzenie jak poczuje się bezpiecznie.
    Na razie jest fajna zabawa, zajęcia i spacer, jedzenie i spanko woli z mamą 🥰

Angi90 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹

19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
    2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

age.png

Czeka 1❄️
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 4 września, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi przy mojej cukrzycy ciążowej dosyć dużo czytałam i się edukowalam i całe szczęście cukier w moczu, nie musi być tylko od cukrzycy, całe szczęście 🩵 ja na końcówce miałam bardzo często. Internet pisał, ze cukier w moczu pojawia się kiedy cukry są wywalone w kosmos a u mnie mimo, ze na końcówce cukru szalały to nigdy aż tak żeby mogły powodować cukier w moczu. Życzę Ci, żeby to nie była cukrzyca i współczuję krzywej po raz kolejny, swoją drogą dziwię się, że karzą Ci po raz kolejny ją robic a nie, bo. kontrolować cukry bo przecież ona sama w sobie jest bardzo dużym obciążeniem dla organizmu.
    A co tam Ci wyszło w coombsie? Bo z tym też miałam problem 😅 i co miesiąc musiałam jeździć na badania krwi do krwiodawstwa prawdzac czy przeciwciała nie rosną

Migotka dla Was pewnie duży przełom! Hanka żłobkowa 🥹 kiedy to minęło. Wszystkie problemy pewnie miną, może tak radzi sobie z rozłąką? I jeszcze dodatkowo ząbek bo przecież musi być wszystko na raz 😅

Angi a kiedy 🩸ma przyjść planowo? Też przebieram nóżkami 🩵 - ten kolor niebieski nie jest przypadkowy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 20:19

Angi90 lubi tę wiadomość

Po 2 latach starań i diagnostyki START IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

14.02.2026 (38+3 tc.) nasz cały świat 🩵💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi widziałam, że wywołujesz jesieniary więc zgłaszam się do tablicy 🙋🏻‍♀️🍁
    U Nas czas leci zdecydowanie za szybko, a doba niestety nie jest z gumy 😅 czytam forum częściej niż na nim pisze (żałuję, że nie ma opcji wstawiania głosówek, wtedy chyba byłoby mi łatwiej 😅).
    Córeczka rośnie jak na drożdżach, już jest małą damą z własnym zdaniem i otwartością na świat 🌸 w dużej mierze stawiam na naukę samodzielności, co wiąże się nie tyle z morzem, co z oceanem pokładów cierpliwości 😅
    Staramy się nadal naturalnie ale jakaś podświadoma część mnie zaczyna mi szeptać do ucha, że to się nie uda - ale nie tracimy nadziei 🌟✨💗

Angi co za piękne wieści ! 🥰
    Czekam z niecierpliwością na kolejny, piękny rozdział Waszej historii ♥️

Migotka Hania śliczna dziewczynka z piękną kitką! Super, że tak dobrze adaptuje się w nowym środowisku - a jak Tobie z tym wszystkim? 😊

Beezi siłaczko jednak ciąża potrafi przeczołgać - współczuję tej glukozy - ja po jednej mam traumę do słodkości już 🤯 końcówka już coraz bliżej ♥️ jak nastrój przed zbliżającym się dniem zero? 😊

Siesiepy czyli Kubuś zaczął być śpiącym królewiczem? 😊 Zupełnie inny poziom życia z maluchem co? 🤭

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 31 🙋🏻‍♂️ 32 👧🏻 2

1️⃣ 9️⃣.

🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

🥊 Walka o #2 🦕 od 04.26r.

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi widziałam, że wywołujesz jesieniary więc zgłaszam się do tablicy 🙋🏻‍♀️🍁
    U Nas czas leci zdecydowanie za szybko, a doba niestety nie jest z gumy 😅 czytam forum częściej niż na nim pisze (żałuję, że nie ma opcji wstawiania głosówek, wtedy chyba byłoby mi łatwiej 😅).
    Córeczka rośnie jak na drożdżach, już jest małą damą z własnym zdaniem i otwartością na świat 🌸 w dużej mierze stawiam na naukę samodzielności, co wiąże się nie tyle z morzem, co z oceanem pokładów cierpliwości 😅
    Staramy się nadal naturalnie ale jakaś podświadoma część mnie zaczyna mi szeptać do ucha, że to się nie uda - ale nie tracimy nadziei 🌟✨💗

Angi co za piękne wieści ! 🥰
    Czekam z niecierpliwością na kolejny, piękny rozdział Waszej historii ♥️

Migotka Hania śliczna dziewczynka z piękną kitką! Super, że tak dobrze adaptuje się w nowym środowisku - a jak Tobie z tym wszystkim? 😊

Beezi siłaczko jednak ciąża potrafi przeczołgać - współczuję tej glukozy - ja po jednej mam traumę do słodkości już 🤯 końcówka już coraz bliżej ♥️ jak nastrój przed zbliżającym się dniem zero? 😊

Siesiepy czyli Kubuś zaczął być śpiącym królewiczem? 😊 Zupełnie inny poziom życia z maluchem co? 🤭

🙋🏻‍♀️ 31 🙋🏻‍♂️ 32 👧🏻 2

1️⃣ 9️⃣.

🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 5 września, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, trudny czas. Jest sobota a ja w głowie mam poniedziałek. Ogólnie nie jest źle, pierwszy dzień był spoko, przynajmniej dopóki Filip nie zgubił plasterka, puściły go emocje spłakał się i jak go odbierałam to spał jako jedyny w przedszkolu (nie ma tu drzemek).
    Na drugi dzień poszli w miarę chętnie ale jak ich odbierałam to usłyszałam, że Filip bije brata ( to akurat wiem, choć miałam nadzieję że w przedszkolu będzie inaczej), szczypał panią i na moich oczach panią, która sprzątała talerze po obiedzie. Jakoś tak mnie to zdołowało. Filip jeszcze przed przedszkolem zaczął się gorzej zachowywać, dużo w nim złości. Leon tez tak miał cały sierpień ale jemu przed przedszkolem zdążyło minąć. Jak zwykle przekazali sobie tą pałeczkę buntu (nie pierwszy raz) m, Filipowi przypadł wrzesień.
    Trzeci dzień był gorszy, pod względem rozstania. Leo Nagle zaczął mówić, że nie chce iść do przedszkola, w szatni mocno się rozpłakał, obiecałam mu sale zabaw po przedszkolu ( nie oceniajcie, musiałam go jakoś szybko uspokoić nim wladnie w szał z rzucaniem się na podłogę), poszliśmy na górę. Filip spoko, bez problemu poszedł a Leon złapał mnie za szyję i nie chciał puścić. Pani wyjęła takie duże, okrągłe, kolorowe prześcieradło. Wkręciłem go do zabawy, pożegnałam się i poszłam. Ponoć był chwilkę zmieszany ale ogólnie dzień w przedszkolu bardzo dobrze. Po powrocie mówił, że nie chce iść do przedszkola, dziś rano jak mu wyjęłam koszulkę to przestraszył się i też mówił że nie chce iść ale trochę z nim rozmawiałam i teraz mówi raz że idzie a raz że nie.
    No jest to dość trudny czas emocjonalnie dla mnie, dla nich wiem że też ale czasem czuję się jakbym im krzywdę robiła że ich zostswiwm choć tez wiem, że to proces i w przedszkolu krzywda im się nie dzieje.
    Współczuję wszystkim mamom, które są obecnie w tym procesie ale również tym, które to czeka za jakiś czas, za rok. 🫣
    Mnie to dużo kosztuje ale mam nadzieję, że moja nieugięta postawa wkrótce zaowocuje tym, że te rozstania nie będą już takie trudne dla nich.
    Mogłabym się ugąć i nie puścić ich do przedszkola raz, drugi, trzeci ale wiem, że w ten sposób proces adaptacji tylko się wydłuży albo nawet stanie się niemożliwy, bo będą wiedzieć, że wystarczy zrobić dramę i mogą zostać w domu.
    A nie powiem te 4h bycia samej ze sobą po prawie 3 latach są dla mnie bardzo cenne, mimo stresu na chwilę łapie oddech. Mogę zrobić obiad bez ciągłego "mamo" i ciągnięcia mnie za nogę. To już trochę luksus. 😉

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia! Bo ja tutaj nie napisałam 🥰 cudowne wieści, trzymam za Was kciuki 🤞♥️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 6 września, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy wiem, że dzieci nie pieski, ale na testach alergii pokarmowych dla psów łosoś jest osobno niż białe ryby, może spróbuj innej ryby?

Kurcze, współczuję tych adaptacji... Zielone.Słońce Twoi chłopcy mają w sumie trochę lepiej, bo idą razem, nie tacy całkiem sami. Nad Julką na razie nawet się nie zastanawiam 😅

Angi90 no nie wiem czy mogę powiedzieć że ją kocham, ale mam dla niej wiele ciepłych uczuć i mam ochotę się nią opiekować. Ale od czasu do czasu odczuwam mocno, że to zupełnie obcy mały człowiek. No ale cieszymy się oboje za każdym razem jak do niej jedziemy, czyli 5x w tygodniu 😁

Na razie wiemy tylko, że w czwartek składamy dokumenty w OA, no i mam nadzieję że wtedy usłyszymy coś więcej niż ' czekać '

Jadzia, trzymam kciuki!

Zielone.Słońce, Beezi, Angi90 , Clausix, Lipcowa lubią tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 7 września, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, mamy nadzieję, że to nie od cukrzycy, ale jednak trzeba sprawdzić. Ja w ciąży z Bąblem byłam od 14 tygodnia na insulinie, dlatego pomiary glukometrem nie wystarczą, bo wiadomo, że zbilansowany posiłek daje zupełnie inne wyniki. A w Coombsie jakieś reakcje enzymatyczne na krwinkach, nie wiadomo skąd to ani po co, ale na razie mam się więcej nie badać o ile nie będzie potrzebne przetoczenie krwi.

Kasiak, daj znać w czwartek 🍀✊🏻 Super, że widzicie się tak często, nawiązujecie kontakt i zacieśniacie więzi. Miłość się pojawi, nawet po porodzie często nie jest od razu 😉

Lipcowa, oj tak, w jednym momencie ten dwulatek tak rozczula, żeby zaraz potem doprowadzić na skraj wytrzymałości 🫠 kciuków nie puszczam i niedługo zwalniam 🤰🏻 🍀✊🏻

Migotka, a w domu Hania zje od kogoś innego niż od rodziców? Super, że adaptacja idzie gładko poza tym jedzeniem 😁

Sandra, jak Marianka? Czy Ty planujesz jakiś powrót do pracy?

Jadzia 😍🍀

Lipcowa lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 7 września, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Migotka, a w domu Hania zje od kogoś innego niż od rodziców? Super, że adaptacja idzie gładko poza tym jedzeniem 😁

Nie wiem. Raczej jesteśmy sami i nikt inny nigdy nie próbował.
    Od mojej mamy mleko piła, ale to było w nocy to też może mniej świadoma.
    Na pewno się szybko rozprasza, zawsze była karmiona w ciszy 🤷‍♀️

👱‍♀️ 28 🧔‍♂️ 35 👶 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹

19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
    2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

age.png

Czeka 1❄️
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze się Was czyta :D Dinodzieciaczki już takie duże! Kolejne w drodze! <3

U nas dzisiaj 17+0, ruchów wciąż nie czuję, chociaż czasem sobie wmawiam, że moooże to to :P w czwartek wizyta u prowadzącej, a za 3 tygodnie połówkowe :D Czuję się ogólnie dobrze, nie mogę narzekać, bo ciąża z tych łaskawych (przynajmniej fizycznie :P ) Przytyłam póki co 1,5 kg, moje piersi chyba w końcu się dowiedziały o ciąży i zaczęły się zmieniać, brzucha póki co 0 chociaż w dotyku czuję, że jest inny. Po 3 tygodniach zwolnienia przestałam w końcu myśleć o pracy i oh jakże mi to dobrze zrobiło na głowę :D Co do imienia to jeszcze się waham :P

Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅
    17+2 198g

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 8 września, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone trzymam mocno kciuki żeby to był przejściowy etap i minął jak najszybciej 🍀
    Nie miej sobie nic za źle, każdy potrzebuje chwili dla siebie 🍀

Migotka przypominam sobie, że moja przyjaciółka miała podobnie ze swoją córką, co prawda w przedszkolu ale też nic nie jadła - trwało to kilka dobrych dni i minęło - musiała przyzwyczaić się do nowej sytuacji 🌸

Beezi złapałabym ten brzuszek z wdzięcznością chociaż mój Mąż nadal czeka na syna 😉
    Czy przewidziana jest u Ciebie transfuzja? 🧐🙁

Kasiak czekamy razem z Tobą 🍀

Clausix ja pierwsze ruchy poczułam dopiero w 19tc 😊 dobrze, że praca nie zaprząta Ci myśli - tak powinno być 🥰 ale serio zero brzucha? 😁 Zgrabniocha 😁

Zielone.Słońce lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 31 🙋🏻‍♂️ 32 👧🏻 2

1️⃣ 9️⃣.

🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 8 września, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa to chyba dlatego, że zaczynałam ciążę z nadwagą, to ma się Młoda gdzie tam skryć haha 😅😂

6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅
    17+2 198g

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 września, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy około 200g Bąbla ❤️ 57 centyl, serducho 141, wszystko na swoim miejscu 😁 Leży taka spakowana, nie za dużo tam ma miejsca 😂

Zielone.Słońce, Cukruś, gattina, migotka_, Zosis, Beezi, Niaha, Kasiak89, eM 🌺, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość

6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅
    17+2 198g

preg.png
‹‹ 95 96 97 98 99
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ