DO WSZYSTKICH!!! NIE POTRZEBNE GROMADZENIE SIĘ TEMATÓW
-
WIADOMOŚĆ
-
Wchodząc na te forum jak i na każde inne każdy ma prawo pisania nowego tematu.
ALE PO CO?? W jakim celu?
Rozumiem temat cukrzyca ciążowa wchodzi się w daną tematykę i dyskutuję o cukrzycy, itd
Jesteśmy tu po to aby zadawać sobie pytania. Integrować się ,w szerokim gronie. A nie zamykać w małych tematach jak np majowe mamusie.
Mamy podzielony I , II i III trymestr.
Więc po co robić ,styczniowe mamusie wrześniowe majowe , a jak w czerwcu będą tylko 2 mamusie to co będą pisać w tym wątku 2 mamy??!!
Ludzie nie dajmy się oszaleć.
Chcecie zadać pytanie to piszcie w danym wątku w danym temacie ( tak jak podałam przykład cukrzyca ciążowa , albo jaki wózek wybrać ,czy rozpakowane mamy czyli te które urodziły ,czy też nasze brzuszki gdzie chwalimy się naszymi słodkimi brzucholami , czy zakupy dla naszych pociech)
Albo jak dziewczyna na etapie 1 trymestru ma pytanie do osoby dłuższej stażem w jakieś sprawie niech napisze w II czy III trymestrze. Bo nikt nie będzie czytał 2 wątków.
Myślę że wiele dziewczyn to denerwuję.
A że ja mam nie wyparzony język.
Napiszę!
Albo się człowiek integruję ,albo niech się zamknie w swoich 4 ścianach.m_f, Miriam, Rika, wisnia11, juicca, polska_dziewczyna, Iwo123, vivien, iśka, maja2024, xcarolinex, иιєиσямαℓиα, Selena, Kropka, paula22, Suzy Lee, Rucia, DzejKej, justa24, yennefer, Sandraa, Kleopatra, Effcia28, anilorak, rubi67, Lilka, ;oniqa, Nadia, olka30, Eva0507, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja tylko dodam od siebie (bo osobiście to te wątki ani mnie ziębią, ani grzeją), że chętnym, które chcą wspólnie przeżywać ciążę od dwóch kreseczek do porodu w kręgu konkretnego miesiąca porodu zapraszam na forum:
http://www.babyboom.pl/forum/przyszle-mamy-f64/
Każdy miesiąc ma tam swoje podforum, wszystko ładnie można zorganizować, nic się nie miesza i nikogo w oczy nie kłuje, w poszczególnych podforach działają również grupy zamknięte, gdzie ze spokojem i z dala od wzroku ciekawskich obserwatorów można spokojnie poruszać intymne tematy, itp.Miriam, niunia, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Popieram Lalite. Przez zakładanie NIEPOTRZEBNYCH nowych wątków robi się bałagan. Przez takie podejście do tematu zaśmiecamy forum - kto będzie prowadził wątek styczniowe mamusie 2014 kiedy mamusie się rozpakują ??? A takich wątków będzie 12 , bo tyleż miesięcy ma dany rok. Po drugie niedługo wątek I TRYMESTR też przestanie być prowadzony, bo kto do niego nowego dołączy, żeby go prowadzić dalej. To samo spotka wątek II i III Trymestr, bo wszyscy skupicie się w malutkich grupkach zamkniętych na dany miesiąc porodu. Mnożenie tematów i wątków , które umrą śmiercią naturalną. Pytanie czemu to ma służyć?? Czym różni się styczniowa mamusia od październikowej czy majowej?? Oprócz tego, że ma inny termin porodu i większy bądź mniejszy brzuch na danym etapie ciąży. Proszę to wziąć pod rozwagę przy zakładaniu kolejnych wątków tego typu.
Każdy nowo założony wątek z nowym miesiącem rozwiązania będzie zgłaszany do usunięcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 14:09
Kropka, Suzy Lee, iśka, Miriam, m_f, pasia27, Lalita2710, juicca, DzejKej, yennefer, xcarolinex, anilorak, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodpisuję się rękami i nogami.
To forum miało do tej pory taki, a nie inny porządek, było przejrzyście, nie wszystkie fora musza wyglądać tak samo. Dlatego wiele z nas zdecydowało się na TO forum, a nie inne, bo tu dla nas było wreszcie czytelnie i kulturalnie na tle pozostałych, a jeśli ktoś chce się rozdrabniać i ma potrzebę identyfikować się tylko z rodzącymi w tym samym czasie to niech poszuka już istniejących forów gdzie panuje taki a nie inny podział, jak pisała Asta.iśka, Miriam, иιєиσямαℓиα, pasia27, DzejKej, yennefer, anilorak, rubi67 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Im mniej tym lepiej, bo jak któraś będzie miała problem spyta w jednym wątku - a nie może dziewczyny ze stycznia, lutego, marca, kwietnia, maja, czerwca itp.
Na pewno młodsze ciążowo dziewczyny podczytują te starsze stażem,by zdobywać wiedzę z wyprzedzeniem. A tak to nie wiadomo, czy podczytywać o miesiąc czy może pięć miesięcy wyżej.Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, DzejKej, yennefer lubią tę wiadomość
-
Proponuję wymyślić jakiś system kar, a co najmniej opodatkować tych kompletnie nieprzystosowanych do życia w grupie i nieodpowiedzialnych ludzi, którzy zakładają nowe wątki na forum, które przecież jest czyjąś własnością.
Lissa, Martynika, ivv, BiB, Misia1980, Nalka, Krysti, RewolucjaSięDzieje, Auro, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makcza wrote:Proponuję wymyślić jakiś system kar, a co najmniej opodatkować tych kompletnie nieprzystosowanych do życia w grupie i nieodpowiedzialnych ludzi, którzy zakładają nowe wątki na forum, które przecież jest czyjąś własnością.
Dziewczyny popatrzcie na to przyszłościowo już jest 5 wątków na 2014 rok, za chwilę zrobi się 12.... potem 12 na 2015 itd. No i po co? Czemu to ma służyć? Pewnie najlepiej założyć swój własny wątek... i zaśmiecać w nieskończoność -
Dziewuchy tylko spokojnie, każdej z nas trochę progesteron podskoczył
Powinnyśmy dbać o nasze forum by było przejrzyste ale i trzeba też zrozumieć drugą stronę. Znajdźmy jakiś kompromis.
Jeszcze nie wiem jaki ale na pewno wspólnymi siłami coś wymyślimy:)
Lalita2710, Mikusia2, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW sumie nie po to są wątki I, II , III trymestr żeby teraz je dzielić na kolejne miesiace w wątkach trymestrowych są dziewczyny z różnica 3 miesięcy dla mnie to jest spoko bo są w moim wieku ciazy starsze które zawsze chętnie udzielają porad i młodsze którye jak potrzebują porady to tez ja dostają od "starszych" koleżanek wystarczy wejść ładnie sie przedstawić i zacząć sie udzielać o i to moje zdanie
иιєиσямαℓиα, Kropka, Suzy Lee, Selena, juicca, anilorak, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziwi mnie, że to forum tak się rozrasta i nie ma żadnego admina lub moderatora. Jak tak dalej pójdzie to znając życie zasyfi się maksymalnie i trudno będzie z niego korzystać. I tego typu apele nic nie wskurają, niestety.
Lalita2710, justa24, иιєиσямαℓиα, Miriam, Mikusia2, vivien, Suzy Lee, anilorak, rubi67 lubią tę wiadomość
-
widze ze najbardziej przeciwne noym watkom sa dziewczyny ktore juz od dawien dawna, moze i od poczatku sa na forum.
przeciez forum to nie tylko czytanie o problemach itp. ja bym wolala przezywac z kims ten sam moment np. rodzace z 2014, co mi po 3458 watkach z trymestru 1, skoro ciekawi mnie jak hania, ania czy olga czuja sie z 8tygodniu, czy tak jak ja maja mdlosci, co mnie obchodzi czy 8 miesiecy temu ktos mial mdlosci, to NIE JEST PORADNIK dziewczyny, to jest FORUM!
i chocby kazdy chcial miec wlasny watek to powinien.
ci co nie chca to niech nie marnuja czasu i nie czytaja.
bo ja odbieram to jak atak, w dodatku zeby byc na tym forum musialam zaplacic wiec chociaz troche wyrozumialosci dla innych.Mikusia2, Makcza, ivv, BiB, kambel, monalisa, Nalka, Ewelina88, Isia93, Januszkowa, RewolucjaSięDzieje, Agusia ;), mycha89, ap1526, Katarzyna87, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywcale nie musiałaś płacić za forum kochana tylko za pakiet który wyświetla ci się na twoim wykresie to po pierwsze a na I trymestrze jest twoja hania ania i oglga ponieważ jeżeli jest w tym twoim 8 tyg to jest pierwszy trymestr i nikt nie każe Ci czytać archiwum z 8 miesięcy do tyłu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 20:36
Kropka, Lilka, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, anilorak, rubi67 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak ja zaczynałam się udzielać na tym forum to było tylko kilka wątków, żadnego podziału na trymestry. Wszyscy wypowiadali się w tych wątkach, a jak ktoś miał KONKRETNY PROBLEM to zakładał nowy wątek - pod warunkiem, że w istniejących temat nie był przerabiany. Tak to zwykle wygląda na forach, że zanim coś się napisze, należałoby skorzystać z wyszukiwarki i sprawdzić. Tylko że to forum niestety nie ma admina, który by to kontrolował..
aNiLewe, o ile mi wiadomo, nie trzeba płacić tylko po to, aby korzystać z forum. Też na początku nie miałam abonamentu i pisałam normalnie..Miriam, Mikusia2, иιєиσямαℓиα, Effcia28, monalisa, Krysti lubią tę wiadomość
-
niby macie racje, ALE!!!
np. jest sobie I trymestr i jest tam wiele poruszonych różnych tematów i wiele do nadrobienia jak się nawet tylko 2 dni nie zagląda, np. ja wpisuję jakies pytanie czekam na odp a w tym jednym temacie I-wszego trymestru jest tyle różnych pytań i odp., że albo ktoś mi nie odp. bo za dużo i przeoczy moje pyt, które akurat dla mnie jest bardzo ważne, albo było o tym mówione kilka str wcześniej i musze się wracać szukać wertować itp. troche za duzo jak na jeden wątek. jak dla mnie dobrze jest jak jest a babeczek na forum przybywa, każda jest inna ma inne problemy inne wątpliwości i w zasadzie i tak się tego nie zmieni, wiadomo, że zrobi się bałagan, ale tak jak pisałam czasami w jeden wątek to za dużo, a tak wszystko ma swój temat, choć tych tematów jest na prawdę dużo... takie jest moje zdanie.monalisa, ap1526, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaNiLewe wrote:widze ze najbardziej przeciwne noym watkom sa dziewczyny ktore juz od dawien dawna, moze i od poczatku sa na forum.
przeciez forum to nie tylko czytanie o problemach itp. ja bym wolala przezywac z kims ten sam moment np. rodzace z 2014, co mi po 3458 watkach z trymestru 1, skoro ciekawi mnie jak hania, ania czy olga czuja sie z 8tygodniu, czy tak jak ja maja mdlosci, co mnie obchodzi czy 8 miesiecy temu ktos mial mdlosci, to NIE JEST PORADNIK dziewczyny, to jest FORUM!
i chocby kazdy chcial miec wlasny watek to powinien.
ci co nie chca to niech nie marnuja czasu i nie czytaja.
bo ja odbieram to jak atak, w dodatku zeby byc na tym forum musialam zaplacic wiec chociaz troche wyrozumialosci dla innych.
Jesteś w 4 tygodniu ciąży, napisałaś dotąd 12 postów i już czujesz się atakowana?
Reczywiście to forum zmierza w ciekawą stronę
A'propos tego jak sie czuje Hania i Ania w 8 tygodniu, to jest jeszcze takie coś jak prywatne wiadomości
Ja na przykład zeby wiedzieć jak czuje sie Anette, która rodziła wtedy kiedy ja, wysyłam jej wiadomość tu, albo na FB i wiem. Nie musimy rozstrząsać naszych spraw na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 21:06
rubi67, Limerikowo lubią tę wiadomość