X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Doświadczone mamy- pomocy
Odpowiedz

Doświadczone mamy- pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem mamą 3 tygodniowego brzdąca, od jakiegoś tygodnia nie chce wogóle spac. Niby zasypia bez problemu, ale jak go odłoże do łozeczka zaczyna stękac machac rączkami i nózkami i się wybudza. Macie jakiś sposób na uspienie takiego brzdąca?? Proszę o rady

relg3e5e5eurhywm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi w takim przypadku kladli razem z malym do lozeczka ciepły (nie goracy) termoforek misia pachnacy mama, ale w taki sposób by Jeremi czul 'ciezar' misia i myslal, ze to mama. Moze pomoze:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ciasne ominięcie w kocyk, tak żeby rączki były unieruchomione.

Laurka, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moje dzieci zasypialy z malutką pieluszką
    lub ręczniczkiem przy policzku.Oczywiście kkladlam w taki sposób żeby się nie zzakryły buziek.
    No i oczywiście ze smoczkiem w buzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko potrzebuje bliskości mamy. Można mu dać termofor/szmatkę/szumisia czy inne gadżety udające mamę, albo po prostu mamę (oczywiście dla dalszego rozwoju dziecka różnica jest ogromna).

Gosiak, Blondik, zokeia lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połóż się koło niego albo zacznij nosić w chuście, będzie czuł Twoje ciepło, słyszał bicie serca tak jak przez 9 miesięcy w brzuchu i nie będzie problemów ze spaniem, gwarantuję :)

Sigma, zokeia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek mial/ma tak samo, do tej pory pomagalo ciasne otulenie, baa w akcie desperacji kupilam woomie do otulania, pomagalo na poczatku, pozniej przez te upaly nie uzywalam i teraz sie odzwyczail I tego nie lubi. Na szczescie w nocy spi normalnie, w dzien robi sobie drzemki 30 min i sie wybudza, wlasnie przez te odruchy moro, czytalam, ze gdzies w czwartym misiacu zycia odruchy te maleja :)
    U mnie spanie z synkiem nie przynosi efektu i tak macha rekami.
    Czasem tak zamacha, ze pacnie sie mocno w glowe i jest zdziwiony cos sie stalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:21

polkosia lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owijałam małego ciasno w rożek i ok 10-15 min nosilam na rączkach spiewajac a potem odkładałam i spał

dqpranli4dnq2fwj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ