X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Druga ciąża- kompletny brak objawów
Odpowiedz

Druga ciąża- kompletny brak objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w 6t2d ciąży to moja druga ciąża ale zupełnie różni sie od poprzedniej..... w mojej pierwszej ciąży mdłości i nudności pojawiły sie 9 dni po zapłodnieniu trwaly niemal do końca ciąży....
    Czy któraś z was miała podobną sytuację jak ja? Teraz nie mam żadnych objawów .... troche poczytałam sobie i nie jestem zachwycona ..... ponoć to o niczym dobrym nie świadczy... pozdrawiam

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego ma o niczym dobrym nie świadczyć? Każda ciąża jest inna, chciałabyś znowu czuć się fatalnie? Też jestem obecnie w drugiej ciąży - w pierwszej nie miałam żadnych objawów za to teraz od 7 tygodnia wręcz umierałam przez mdłości, skończyły się w 13 tygodniu i od tego czasu funkcjonuję normalnie - aktywnie.
    Ciesz się, że dobrze znosisz ciążę a nie doszukuj się problemów ;)

Martika87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja druga ciąża, a raczej trzecia, bo druga zakończona niepowodzeniem, jest zupełnie inna niż pierwsza.
    całkiem inne dolegliwości, inny kształt brzucha, inny rozkład wagi. także jestem typowym potwierdzeniem, że każda ciąża jest inna ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciaza i nie mam wogole zadnych objawow. W pierwszej co prawda czulam sie rewelacyjnie jednak piersi nawet dotknac nie moglam od poczatku az do 4 miesiaca. Teraz nic mnie nie boli . Poza tym ze mam apetyt i jem za 5 ale to tez mialam w poprzedniej ciazy. Tez czytalam ze zupelny brak objawow nie jest dobrym sygnalem, ze zbyt malo jakiegos hormonu itp. ale staram sie nie przejmowac. Za 2 tyg ide na usg i wtedy juz bede pewniejsza ze wszystko ok

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pierwszej ciąży wymioty do prawie 20 tygodnia baaaaardzo częste, kilka razy dziennie, schudłam 3 kg. piersi bolały dość mocno. ogółem na prawde ciężka ciąża. teraz jestem w drugiej, wkroczyłam w 18 tydzien a ani razu nie wymiotowałam, piersi nie bolą, ogółem w ogóle nie czuje tej ciąży :) za to brzuch rośnie dużo szybciej. jestem przeszczesliwa z braku wymiotów :D a i z dzidzią wszystko dobrze :) każda ciąża jest inna, ciesz się dobrym samopoczuciem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 12:59

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ