Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Duże łożysko na przedniej i tylnej ścianie macicy zasłaniające ujście szyjki
Odpowiedz

Duże łożysko na przedniej i tylnej ścianie macicy zasłaniające ujście szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justi_92 Nowa

Wysłany: 25 lutego 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyn, podczas USG połówkowego (20 TC + 2) stwierdzono, że łożysko znajduje się na ścianie tylnej i przedniej macicy całkowicie zasłaniając ujście wewnętrzne szyjki (jest duże jak to lekarz stwierdził podczas USG).Wiem, że jeśli nic się nie zmieni to czeka mnie leżenie w szpitalu i czekanie na cesarkę oraz możliwość wcześniejszego krwawienia. Aktualnie jestem 21tc +5 i nic się nie zmieniło. Czy któraś z Was miała też tak umiejscowione łożysko i się podniosło? czy zostało juz całkowicie przodujące do końca ciąży i kiedy nastąpiło rozwiązanie ciąży? Jestem trochę podłamana tym jakie konsekwencje za sobą niesie taka sytuacja...proszę powiedzcie jak to u Was było.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ