X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dwa pęcherzyki ciążowe
Odpowiedz

Dwa pęcherzyki ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane! Byłam dzisiaj na pierwszym usg. Jestem ok 6 tydzień ciąży. Na usg ukazały się dwa pęcherzyki ciążowe i na jednym widać zarodek a na drugim nic. Zwarjuje jeśli się okaże że to bliźniaki.. ZA dwa tygodnie się okaże czy ten zarodek pusty się wchłonął.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam identyczną sytuację. Pierwsze usg mialam pod koniec 6tc. Były 2 pęcherzyki, z czego w jednym piękne serduszko, a drugi pusty. Wiedzialam dokladnie kiedy mialam owulacje, wiec nie bylo szans na to aby w drugim pojawil sie zarodek. Też mi ulżyło. W 9tc na kolejnym usg, juz nie bylo sladu po drugim. Ogolnie mowi się, do 13tc powinien sie calkowicie wchlonąc.
    Bety ani razu nie robilam, nie czulam takiej potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:31

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja pierwsza ciąża i nie do końca zaplanowana. Oczywiście bardzo się cieszę że jestem w ciąży ale jakoś mnie przeraża wizja bliźniaków tym bardziej że u mnie ani u partnera nie było nigdy takiego przypadku. Niestety bety nie robiłam więc nie wiem.

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę czekać dwa tyg na kolejne usg żeby zobaczyć jak sytuacja wygląda. To za wcześnie nawet żeby usłyszeć bicie serduszka

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka taka sytuacja zdarza sie bardzo czesto z tego co czytalam, ze drugi pecherzyk sie nie wyksztalca lub nawet sie wchlania pozniej jak juz jest zarodek/serduszko. Wiec nie ma co sie martwic. A za 2 tyg zobaczysz w zdrowym pecherzyku piekne serducho.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dlaczego ze wcześnie? Skoro dziś widziałaś zarodek, to za 2 tyg. już powinno być też serce.
    No chodziło mi o to że dzisiaj było zbyt wcześnie żeby usłyszeć bicie serduszka. Widziałam tylko jeden zarodek.ZA dwa tygodnie jak najbardziej. Pani doktor mówiła że ten drugi pęcherzyk to może nie pęcherzyk tylko ciałko żółte. Więc już sama nie wiem. Wszystko się okaże za 2 tyg :(

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc34245a2253.jpg

• Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ca02fd86c27.jpg

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz te 2 tygodnie wytrzymac, nie masz wyjscia.

Ja ciaze zdecydowanie planowalam, ale na pewno nie blizniaki. Ulzylo mi, że jest tylko jedno ostatecznie. Ale co bym zrobila gdyby byly dwa zdrowe? Nic, trzeba by bylo urodzic i wychowac ;p Wiec nic nie zrobisz nawet jak sie okaze, że jednak są 2. Tak sie stalo i juz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dwa pecherzyki w 6tc bylo widac cos mini w jednym tzn mini zarodek ale.wygladal jak dwie kreski a drugi wygladal nie do konca jak ciaziwy i byl malenki w 8tc w obu pecherzykach byly zarodki z serduszkami ale jeden byl duzo mniejszy w 9tc bylo widac tylko jeden pecherzyk i malucha i nie bylo wiadomo czy drugiego nie ma czy sie schowal a w 11tc bylo juz pewne ze maluch bedzie jeden a drugiemu przestalo bic serduszko i sie wchlonal zostal pusty pecherzyk ktory ma sie w najblizszych tygodniach tez wchlonac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nastawiłam się na jedno dziecko i będzie to ogromny szok dla mnie i dla wszystkich gdyby się okazało że będą bliźniaki. Będzie co ma być ale jednak wolę żeby się okazało że będzie jedno dzieciątko ❤❤ niech te dwa tyg szybko zlecą..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ