Dwa pęcherzyki ciążowe
-
Witam Was kochane! Byłam dzisiaj na pierwszym usg. Jestem ok 6 tydzień ciąży. Na usg ukazały się dwa pęcherzyki ciążowe i na jednym widać zarodek a na drugim nic. Zwarjuje jeśli się okaże że to bliźniaki.. ZA dwa tygodnie się okaże czy ten zarodek pusty się wchłonął.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
-
Ja mialam identyczną sytuację. Pierwsze usg mialam pod koniec 6tc. Były 2 pęcherzyki, z czego w jednym piękne serduszko, a drugi pusty. Wiedzialam dokladnie kiedy mialam owulacje, wiec nie bylo szans na to aby w drugim pojawil sie zarodek. Też mi ulżyło. W 9tc na kolejnym usg, juz nie bylo sladu po drugim. Ogolnie mowi się, do 13tc powinien sie calkowicie wchlonąc.
Bety ani razu nie robilam, nie czulam takiej potrzeby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:31
-
To jest moja pierwsza ciąża i nie do końca zaplanowana. Oczywiście bardzo się cieszę że jestem w ciąży ale jakoś mnie przeraża wizja bliźniaków tym bardziej że u mnie ani u partnera nie było nigdy takiego przypadku. Niestety bety nie robiłam więc nie wiem.
-
Anetka taka sytuacja zdarza sie bardzo czesto z tego co czytalam, ze drugi pecherzyk sie nie wyksztalca lub nawet sie wchlania pozniej jak juz jest zarodek/serduszko. Wiec nie ma co sie martwic. A za 2 tyg zobaczysz w zdrowym pecherzyku piekne serducho.
-
edka85 wrote:Dlaczego ze wcześnie? Skoro dziś widziałaś zarodek, to za 2 tyg. już powinno być też serce.
-
Musisz te 2 tygodnie wytrzymac, nie masz wyjscia.
Ja ciaze zdecydowanie planowalam, ale na pewno nie blizniaki. Ulzylo mi, że jest tylko jedno ostatecznie. Ale co bym zrobila gdyby byly dwa zdrowe? Nic, trzeba by bylo urodzic i wychowac ;p Wiec nic nie zrobisz nawet jak sie okaze, że jednak są 2. Tak sie stalo i juz.
-
Ja mialam dwa pecherzyki w 6tc bylo widac cos mini w jednym tzn mini zarodek ale.wygladal jak dwie kreski a drugi wygladal nie do konca jak ciaziwy i byl malenki w 8tc w obu pecherzykach byly zarodki z serduszkami ale jeden byl duzo mniejszy w 9tc bylo widac tylko jeden pecherzyk i malucha i nie bylo wiadomo czy drugiego nie ma czy sie schowal a w 11tc bylo juz pewne ze maluch bedzie jeden a drugiemu przestalo bic serduszko i sie wchlonal zostal pusty pecherzyk ktory ma sie w najblizszych tygodniach tez wchlonac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700