X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dwa pęcherzyki jedno serduszko
Odpowiedz

Dwa pęcherzyki jedno serduszko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam na USG 5/6 tydzień ciąży i wyszło że ciąża bliźniacza na USG było widać dwa pęcherzyki w jednym był zarodek biło serduszko a w drugim nic nie było widać. Co mam o tym myśleć czy któraś z was też tak miała ? I co wyszło na kolejnym USG

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?
    Wiesz co nawet nie wiem lekarz mi nie powiedział ale już ładnie było widać zarodek i serduszko tak samo było widać jak biło a zdjęcia usg nie dostałam i dodam że jestem na zastrzykach z heparyny i tabletkach duphaston . Jestem po dwóch poronieniach i przy trzeciej ciąży też od początku 5 tyg byłam na zastrzykach do końca ciąży a duphaston brałam chyba do połowy drugiego trymestru za tydzień mam kolejna wizytę już właśnie w czwartej ciąży i zobaczymy co z tym drugim pęcherzykiem.

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ