Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dwa pęcherzyki jedno serduszko
Odpowiedz

Dwa pęcherzyki jedno serduszko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam na USG 5/6 tydzień ciąży i wyszło że ciąża bliźniacza na USG było widać dwa pęcherzyki w jednym był zarodek biło serduszko a w drugim nic nie było widać. Co mam o tym myśleć czy któraś z was też tak miała ? I co wyszło na kolejnym USG

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?
    Wiesz co nawet nie wiem lekarz mi nie powiedział ale już ładnie było widać zarodek i serduszko tak samo było widać jak biło a zdjęcia usg nie dostałam i dodam że jestem na zastrzykach z heparyny i tabletkach duphaston . Jestem po dwóch poronieniach i przy trzeciej ciąży też od początku 5 tyg byłam na zastrzykach do końca ciąży a duphaston brałam chyba do połowy drugiego trymestru za tydzień mam kolejna wizytę już właśnie w czwartej ciąży i zobaczymy co z tym drugim pęcherzykiem.

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ