X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dwa pęcherzyki jedno serduszko
Odpowiedz

Dwa pęcherzyki jedno serduszko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam na USG 5/6 tydzień ciąży i wyszło że ciąża bliźniacza na USG było widać dwa pęcherzyki w jednym był zarodek biło serduszko a w drugim nic nie było widać. Co mam o tym myśleć czy któraś z was też tak miała ? I co wyszło na kolejnym USG

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    U mnie była taka sytuacja.
    Na kolejnej wizycie pęcherzyk dalej był pusty i robił się taki "płaski" i lekarz od początku mówił, że raczej już nic się w nim nie pojawi.
    Potem zaczął się stopniowo wchłaniać, na badaniach prenatalnych już prawie nie było po nim śladu.
    Z drugim maluszkiem wszystko w porządku 😊

A u Ciebie jaki już był duży zarodek w tym jednym pęcherzyku ?
    Wiesz co nawet nie wiem lekarz mi nie powiedział ale już ładnie było widać zarodek i serduszko tak samo było widać jak biło a zdjęcia usg nie dostałam i dodam że jestem na zastrzykach z heparyny i tabletkach duphaston . Jestem po dwóch poronieniach i przy trzeciej ciąży też od początku 5 tyg byłam na zastrzykach do końca ciąży a duphaston brałam chyba do połowy drugiego trymestru za tydzień mam kolejna wizytę już właśnie w czwartej ciąży i zobaczymy co z tym drugim pęcherzykiem.

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ