X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne dystorsja barkowa
Odpowiedz

dystorsja barkowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katarina_89 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Dziewczyny może, któras z Was byla/jest w podobnej sytuacji.Jestem juz na samej koncowce ciazy i na usg obwód brzuszka dziecka AC (jest w 95centylu) oraz o okolo 3-3,5 cm szerszy od obwodu głowki HC...z tego co mowił dr jest to wynik na pograniczu bezpieczenstwa porodu sn, gdyz moze grozic dystocja barkowa. Bardzo chciałam rodzic sn, jednak sama jestem drobna, mam kiepskie wymiary miednicy(wszystkie wyniki ponizej normy) a dziecko ma podejrzenie makrosomi plodu.Jednak ew decyzja o cc ma nastapic w trakcie proby sn....przeraza mnie ta dystocja...Moze u was tez bylo takie podejrzenie?Podobne wyniki?Jak rodziłyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 13:06

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ