X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży
Odpowiedz

Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Renata_ Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zrozpaczona. We wtorek byłam na echu serca, ponieważ mam nadciśnienie tętnicze.
    Wyniki otrzymałam ale nie analizowałam ich w necie bo wiadomo jak to jest.
    Wizytę u kardiologa mam 30.11

Dzwoniłam wczoraj do rodzinnego po receptę, a on poprosił o przeczytanie wyników echo.
    Nic konkretnego nie powiedział, tylko poinformował, że to oznacza, że mam dziurę w sercu i czy moja kardiolog wie o ciąży. Był mega zdziwiony i słychać było, że się przejął.

Od wczoraj jestem w panice, siedzę i beczę, a ciśnienie z nerwów rośnie.

Czy jest tu jakaś przyszła mama z Gdańska bądź Trójmiasta i ma godnego do polecenia kardiologa?

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz rodzinny to nie kardiolog, więc weź na dystans na razie to co powiedział. Zresztą przez telefon się nie stawia diagnozy. Spokojnie. Wizyta u dobrego kardiologa i wszystko się wyjaśni. Głowa do góry.

Renata_ lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ