X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży
Odpowiedz

Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Renata_ Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zrozpaczona. We wtorek byłam na echu serca, ponieważ mam nadciśnienie tętnicze.
    Wyniki otrzymałam ale nie analizowałam ich w necie bo wiadomo jak to jest.
    Wizytę u kardiologa mam 30.11

Dzwoniłam wczoraj do rodzinnego po receptę, a on poprosił o przeczytanie wyników echo.
    Nic konkretnego nie powiedział, tylko poinformował, że to oznacza, że mam dziurę w sercu i czy moja kardiolog wie o ciąży. Był mega zdziwiony i słychać było, że się przejął.

Od wczoraj jestem w panice, siedzę i beczę, a ciśnienie z nerwów rośnie.

Czy jest tu jakaś przyszła mama z Gdańska bądź Trójmiasta i ma godnego do polecenia kardiologa?

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz rodzinny to nie kardiolog, więc weź na dystans na razie to co powiedział. Zresztą przez telefon się nie stawia diagnozy. Spokojnie. Wizyta u dobrego kardiologa i wszystko się wyjaśni. Głowa do góry.

Renata_ lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ