X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży
Odpowiedz

Dziura w sercu matki wykryta w trakcie ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Renata_ Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zrozpaczona. We wtorek byłam na echu serca, ponieważ mam nadciśnienie tętnicze.
    Wyniki otrzymałam ale nie analizowałam ich w necie bo wiadomo jak to jest.
    Wizytę u kardiologa mam 30.11

Dzwoniłam wczoraj do rodzinnego po receptę, a on poprosił o przeczytanie wyników echo.
    Nic konkretnego nie powiedział, tylko poinformował, że to oznacza, że mam dziurę w sercu i czy moja kardiolog wie o ciąży. Był mega zdziwiony i słychać było, że się przejął.

Od wczoraj jestem w panice, siedzę i beczę, a ciśnienie z nerwów rośnie.

Czy jest tu jakaś przyszła mama z Gdańska bądź Trójmiasta i ma godnego do polecenia kardiologa?

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz rodzinny to nie kardiolog, więc weź na dystans na razie to co powiedział. Zresztą przez telefon się nie stawia diagnozy. Spokojnie. Wizyta u dobrego kardiologa i wszystko się wyjaśni. Głowa do góry.

Renata_ lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe
    04.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ