X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Echo serca wynik:blok przedsionkowo -komorowy I stopnia
Odpowiedz

Echo serca wynik:blok przedsionkowo -komorowy I stopnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała taki blok zdiagnozowany przy echo serca u maluszka????

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ???

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, nie skojarzyłam wcześniej. Powiedz mi, czy jakiś lekarz zlecał Ci badania krwi szczegółowe? Bo z tego co wiem taki blok serca może być spowodowany obecnością przeciwciał we krwi matki.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Agness, nie skojarzyłam wcześniej. Powiedz mi, czy jakiś lekarz zlecał Ci badania krwi szczegółowe? Bo z tego co wiem taki blok serca może być spowodowany obecnością przeciwciał we krwi matki.

Miałam robiony test podwójny pappa i amniopunkcje.
    A blok mi wyszedł na echo serca bo lekarz badal akcje serca i wyszla 109.
    O badaniu szczegolowym krwi nic nie wspominał .
    A spotkałaś sie z takim czymś i czy to cos poważnego?
    Lekarz stwierdził tylko ze na tym etapie nic się nie robi i zalecił kontrole czyli kolejne echo które mam w czwartek

Ogólnie od 13 tyg skacze Małemu tętno 109, 120,raz 141 a wczesniej nawet 95..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e034775a8aa3.jpg

adnotacja kardiologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 16:07

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam się z tym tylko w literaturze. Ja mam przeciwciała we krwi, o których jak zaczęłam dużo czytać i szukać okazało się, że mogą powodować m.in takie powikłania u dziecka. Dlatego pytam, czy jakiś lekarz zlecił badania.

http://www.sercedziecka.org.pl/akademia/wady-serca/wady-serca/805-cchb-calkowity-blok-serca.html

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Spotkałam się z tym tylko w literaturze. Ja mam przeciwciała we krwi, o których jak zaczęłam dużo czytać i szukać okazało się, że mogą powodować m.in takie powikłania u dziecka. Dlatego pytam, czy jakiś lekarz zlecił badania.

http://www.sercedziecka.org.pl/akademia/wady-serca/wady-serca/805-cchb-calkowity-blok-serca.html

A co twój lekarz na to??
    Kurcze mój nawet słowem o tym nie wspomniał.wogóle to usg bylo bardzo szybko i miałam wrazenie ze nie do konca dokładne..jak na takie pieniadze.
    moja gin to robiła ok pol godz usg i wszystko mierzyła po 2 razy.
    a on tylko badał ta przerwe w bloku

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladalam na ten link ale zauwazylam ze piszą o całkowitym bloku a u mnie jest Istopnia a najgorszy jest III stopień.
    A Twój Maluszek ma zdrowe serduszko?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angess, ja nie znalazłam lekarza który by cokolwiek wiedział na ten temat. Byłam u 3 i każdy rozkładał ręce i mówił, że nie pomoże bo nie wie. I nie zna nikogo kto mógłby mi pomóc. Jedna lekarka chciała mi dać heparynę tak na zapas, bo się ją bierze w takich przypadkach (obecności przeciwciał, jakichkolwiek). Druga mówiła, że to nie potrzebne. Ta druga konsultowała się ze swoją koleżanką, która jest specjalistką od takich rzeczy i powiedziała, że nie ma potrzeby nic brać. Pytałam też o sterydy, ale to już w ogóle nie chcą przepisywać. Sama musiałam znaleźć jakiś złoty środek i za przyzwoleniem tej drugiej lekarki zrobiłam kilka badań i biorę kwas acetylosalicylowy, czyli aspirynę.
    Serduszko mojego maleństwa jest zdrowe, robiłam szczegółowe badania tutaj w UK, bo zgłosiłam się na wolontariusza, badał mnie jeden z najlepszych specjalistów w kraju. Powiedział, że bardzo zdrowe dziecko. Badali tylko serce, przez ponad godzinę.
    W czwartek będę szła na echo serca w Polsce, dla swojego własnego spokoju, bo wiem, że jedno badanie to za mało.

Tak, w artykule jest właśnie o całkowitym bloku serca. Przesłałam Ci ten link bo chciałam tylko, żebyś złapała jakiś trop ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Jakie masz przeciwciała? ANA?

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a Ty te przeciwciała to robiłaś w Polsce??

Anoolka tez masz taki peoblem u dziecka z blokiem?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27, jeśli jesteś z województwa mazowieckiego, to w Warszawie jest świetna pani doktor pediatra kardiolog zajmująca się kardiologia prenatalna. Gdybyś była zainteresowana, to podeślę Ci namiary.
    Jak wyniki badań genetycznych z końcówki 1 trymestru, wszystko wyszło dobrze?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Agness27, jeśli jesteś z województwa mazowieckiego, to w Warszawie jest świetna pani doktor pediatra kardiolog zajmująca się kardiologia prenatalna. Gdybyś była zainteresowana, to podeślę Ci namiary.
    Jak wyniki badań genetycznych z końcówki 1 trymestru, wszystko wyszło dobrze?

Ja wczesniej mieszkałam w okolicach warszawy a teraz mieszkamy w Malborku.
    Bylam juz na jednym echo w gdańsku w klinice Invicta.
    No u nas ogólnie od 12 tyg mieliśmy problemy z serduszkiem u synka.
    Na poczatku bylo opuchnięte ,zastawka byla niedomknieta i zle przeplywy.
    Potem w drugim trymestrze wszystko ustapilo i poprawilo sie.
    I 17 marca i potem 9 kwietnia na echo i usg wyszło wydłużenie przewodzenia przedsionkowo-komorowego do ok 150 ms (blok przedsionkowo -komorowy I stopnia )
    I tendencje do bradylardii synek ma.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27, diagnozę ultrasonograficzna widzę powyżej ;) Pytam raczej o test pappa i wyniki amniopunkcji-wszystko wyszło dobrze?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Agness27, diagnozę ultrasonograficzna widzę powyżej ;) Pytam raczej o test pappa i wyniki amniopunkcji-wszystko wyszło dobrze?

No w papie wyszło mi to co wyżej napisałam ale amniopunkcja wykluczyla choroby genetyczne.
    Kardiolog z kolei wykluczyl wrodzona serduszka

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ