X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Echo tętna płodu
Odpowiedz

Echo tętna płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam cukrzycę od 14tc na insulinie. Byłam dziś na echo. Prowadzę ciążę za granicą i lekarka mówiła że wszystko okej okej. A tu wartości PS i TAmax znacznie poniżej normy... nie wiem co robić. Jestem na acard 150 i clexane..

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że najlepiej dopytać lekarza prowadzącego, jeżeli nie było możliwości dopytać lekarza, który wykonywał badanie.

Latest news:
    15.01.2025 ➡️ 1337 g (+/- 195 g)

Kolejna wizyta:
    lekarz prowadzący - 10.02.2025 🩺
    diabetolog - 18.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉

Acard 150 mg. 💊
    Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊
    Żelazo. 💊

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ