X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Egzema w ciąży
Odpowiedz

Egzema w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jak w temacie, miała któraś z Was problemy z egzemą w ciąży? Bo ja już nie daję sobie rady, będę musiała zaliczyć wizytę u dermatologa, a teraz znowu pod górkę, skierowanie, znalezienie najbliższego terminu, masakra... Coś możecie polecić z własnego doświadczenia?

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki sam problem. Mam egzemę, ale wyskakuje mi tylko i aż na prawej dłoni, praktycznie na całej. Stan jest mega zaostrzony i nic na dłużej nie pomaga. Pytałam ostatnio mojego ginekologa, bo miałam ten sam kłopot z wzięciem skierowania i czekaniem na wizytę. Powiedział, że normalnie mogę używać maści sterydowej, którą używałam przed ciąża. U mnie to Elocom. Podobno stężenie leku nie jest na tyle duże, żeby mogło przeniknąć do krwi i zaszkodzić dziecku. Wierzę mojemu lekarzowi, wiec maść stosuję np 2-3 dni, potem robię kilka dni przerwy, gdzie tylko natłuszczam skórę. Inaczej nie dałabym rady nic robić z rozkrwawioną prawą dłonią, która mega szczypie.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam cały czas Dermovate maść, ale tam jest napisane, że brak danych jaki wpływ może wywierać na płód, więc póki co czekam na wizytę u lekarza. U mnie jest po trochu na obu dłoniach, i na prawej stopie. Najgorsze, że czasami budzę się w nocy z okropną ochotą poskrobania się, wiem, że nie powinnam, ale nie mogę się oprzeć ;s Póki co także tylko natłuszczam, jakimś emolientem z apteki.

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam egzema na całych rechach pod klanami na szyji i twarzy . Lekarz pozwolili mi hydrokortizon 0,5% przez 3-4 dni . Posmarowalam przez dwa dni była duża poprawa odstawilam i pojawiło się automatycznie pogorszenie. Potem jednorazowo Posmarowalam dwa razy ale to się rozrasta. Strszanie cierpie i czekam do wizyty u ginekologa

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam też straszna egemze na dłoniach w czasie ciąży. I co ja na to nie stosowalam ! O Matulu! Jako wtedy miałam Cutivate (jego się też stosuje u niemowląt i jeśli dobrze pamiętam to on jest chyba jednym z najsłabszych) no j oczywiście jak to steryd...dziala super Ale jak się odstawi to świństwo wraca :/
    U mnie egzema odeszła pewnego dnia tak o! Jakoś w połowie ciąży. Może trochę później. Też nikt nie wie od czego - ja uważam że to hormony. Albo reakcja na mleko - moja Mała miała bardzo silna nietolerancja na mleko. Może już wtedy dawało to jakoś znać e postaci egzemu u mnie? Może głupia teoria Ale już nie wiem co myśleć:)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ