X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Egzema w ciąży
Odpowiedz

Egzema w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jak w temacie, miała któraś z Was problemy z egzemą w ciąży? Bo ja już nie daję sobie rady, będę musiała zaliczyć wizytę u dermatologa, a teraz znowu pod górkę, skierowanie, znalezienie najbliższego terminu, masakra... Coś możecie polecić z własnego doświadczenia?

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki sam problem. Mam egzemę, ale wyskakuje mi tylko i aż na prawej dłoni, praktycznie na całej. Stan jest mega zaostrzony i nic na dłużej nie pomaga. Pytałam ostatnio mojego ginekologa, bo miałam ten sam kłopot z wzięciem skierowania i czekaniem na wizytę. Powiedział, że normalnie mogę używać maści sterydowej, którą używałam przed ciąża. U mnie to Elocom. Podobno stężenie leku nie jest na tyle duże, żeby mogło przeniknąć do krwi i zaszkodzić dziecku. Wierzę mojemu lekarzowi, wiec maść stosuję np 2-3 dni, potem robię kilka dni przerwy, gdzie tylko natłuszczam skórę. Inaczej nie dałabym rady nic robić z rozkrwawioną prawą dłonią, która mega szczypie.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam cały czas Dermovate maść, ale tam jest napisane, że brak danych jaki wpływ może wywierać na płód, więc póki co czekam na wizytę u lekarza. U mnie jest po trochu na obu dłoniach, i na prawej stopie. Najgorsze, że czasami budzę się w nocy z okropną ochotą poskrobania się, wiem, że nie powinnam, ale nie mogę się oprzeć ;s Póki co także tylko natłuszczam, jakimś emolientem z apteki.

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam egzema na całych rechach pod klanami na szyji i twarzy . Lekarz pozwolili mi hydrokortizon 0,5% przez 3-4 dni . Posmarowalam przez dwa dni była duża poprawa odstawilam i pojawiło się automatycznie pogorszenie. Potem jednorazowo Posmarowalam dwa razy ale to się rozrasta. Strszanie cierpie i czekam do wizyty u ginekologa

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam też straszna egemze na dłoniach w czasie ciąży. I co ja na to nie stosowalam ! O Matulu! Jako wtedy miałam Cutivate (jego się też stosuje u niemowląt i jeśli dobrze pamiętam to on jest chyba jednym z najsłabszych) no j oczywiście jak to steryd...dziala super Ale jak się odstawi to świństwo wraca :/
    U mnie egzema odeszła pewnego dnia tak o! Jakoś w połowie ciąży. Może trochę później. Też nikt nie wie od czego - ja uważam że to hormony. Albo reakcja na mleko - moja Mała miała bardzo silna nietolerancja na mleko. Może już wtedy dawało to jakoś znać e postaci egzemu u mnie? Może głupia teoria Ale już nie wiem co myśleć:)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ