X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Euthyrox i bromergon w ciąży
Odpowiedz

Euthyrox i bromergon w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zażywacie w ciąży? Co mówi o tym Wasz ginek?

Przed zajsciem w ciążę musiałam brać a teraz jestem przed pierwszą wizytą i ciekawa jestem Waszych opinii.

• juicca Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ;) ja euthyrox biore cały czas , mam niedoczynnosc tarczycy i wysokie anty TPO wiec , biore jak lekarz kazał ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę wiedzieć jaka dawkę? :)
    ja biorę najniższą póki co ale muszę zrobić teraz badania tylko nie wiem czy ft3 i 4 czy antyTPO i antyTG

• juicca Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciażą brałam 75 n , jak tsh spadło mi lekarz kazał brać połowe tabletki...

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj! ja rowniez przyjmuje Euthyrox, obecnie 125, dawke mam systematycznie zwiekszana, ale biorac pod uwage, ze spodziewam sie blizniakow, to zapotrzebowanie tez jest wieksze. U mnie sprawa kontroli tarczycy wyglada nastepujaco: badam co miesiac TSH i ft4, to zleca mi endokrynolog i on decyduje jaka dawke mam przyjmowac. Ja rowniez mam Hashimoto, ale wedlug mojego endo badanie przeciwcial nic nie wnosi, wiec ich juz nie kontroluje.Tak, ze spokojnie, tarczyce da sie opanowac w ciazy, skontaktuj sie ze swoim lekarzem i wszystkiego sie dowiesz.
    Co do bromergonu, ja zazywalam go przed zajsciem w ciaze, ale w momencie ujrzenia plusika na tescie ciazowym natychmiast odstawilam- zalecenie mojego gina.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę Euthyrox 100 codziennie

3i49cwa1t57en9fi.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie ja też biore euthyrox w poniedziałek, środe i piatek 100 a w pozostałe dni 50

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj zrobiłam test, wyszedł obiecująco, jutro powtarzam (to będzie równo 4 tydzień). Biorę Euthyrox 50 na niedoczynność i Hashimoto.
    Wizytę u endo mam 17 stycznia, czyli prawie za 3 tygodnie.
    Myślicie, żeby w razie pozytywnego testu zacząć przyjmować większą dawkę, czy przez te 3 tygodnie nic złego nie powinno się stać bez zwiększania jej?

• juicca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym sama nie zwiększała dawki... lekarz o tym zadecyduje , a jak jesteś nie pewna to może zadzwoń do gina albo do endo i się z nim skonsultuj

To jest moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 16:05

200 lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    witaj! ja rowniez przyjmuje Euthyrox, obecnie 125, dawke mam systematycznie zwiekszana, ale biorac pod uwage, ze spodziewam sie blizniakow, to zapotrzebowanie tez jest wieksze. U mnie sprawa kontroli tarczycy wyglada nastepujaco: badam co miesiac TSH i ft4, to zleca mi endokrynolog i on decyduje jaka dawke mam przyjmowac. Ja rowniez mam Hashimoto, ale wedlug mojego endo badanie przeciwcial nic nie wnosi, wiec ich juz nie kontroluje.Tak, ze spokojnie, tarczyce da sie opanowac w ciazy, skontaktuj sie ze swoim lekarzem i wszystkiego sie dowiesz.
    Co do bromergonu, ja zazywalam go przed zajsciem w ciaze, ale w momencie ujrzenia plusika na tescie ciazowym natychmiast odstawilam- zalecenie mojego gina.

trochę mnie wystraszyłaś tą informacją o bromergonie, ale czytałam, że nagłe odstawienie może spowodować poronienie :/ a wizyta dopiero 9.01 i nie wiem co mam zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    ja bym sama nie zwiększała dawki... lekarz o tym zadecyduje , a jak jesteś nie pewna to może zadzwoń do gina albo do endo i się z nim skonsultuj

Dzięki, każde zdanie się liczy :D
    Właśnie 17 mam wizytę u endokrynologa z NFZ, który powiedzmy... Może być jak jest ok, ale jakbym była w ciąży, to wolałbym kogoś lepszego znaleźć. Chyba po prostu jakby wyszedł plusik to zadzwonię do kogoś, umówię się i przy okazji zapytam o dawkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2014, 20:26

• magdalena Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę euthyrox na przemian jednego dnia 75 drugiego 88 bromergon po zrobieniu testu ciążowego bromergon ginekolog mi nakazała odstawić od razu.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy którejś z Was zostal po kuracji bromergon? chetnie odkupie

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam ziolowy castagnus tani i bez recepty jest podobny w dzialaniu do bromergonu z tym ze ten ostatni jest chyba silniejszy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od poprzedniej ciąży Euthyrox75, teraz endokrynolog zwiększył mi na Euthyrox100 i zobaczymy za tydzień czy tyle wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina i info z wczoraj: eutyrox zwiekszyła mi dawkę a bromergon utrzymała - bo dalej za wysoka prolaktyna :/ zapewniała, że leki nie maja złego wplywu na Maleństwo a ich brak może zagrozic ciąży i spowodowac wady rozwojowe, więc musze brać..

• azi Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się jak z karmieniem i braniem euthyroxu?

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa brałam chyba taką samą jak w ciąży albo minimalnie mniejszą dawkę :)

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore cały czas eutyrox tylko dawka sie zmienia

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Orientujecie się jak z karmieniem i braniem euthyroxu?

normalnie mozna. Ja karmiłam bez problemu

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ