X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Faktyczny wiek ciąży
Odpowiedz

Faktyczny wiek ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natks Nowa

Wysłany: 18 września, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo umieram ze strachu i chyba nie wytrzymam do następnego tygodnia.
    Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, żeby potwierdzić ciążę, według miesiączki powinien być 8tc (miesiączki miałam regularne, 29/30 dni, ostatnia 23.07). Na USG wyszła ciąża, ale równo 6tc czyli malutka. Podobno pęcherzyk ładny, okrągły i jędrny, zarodek i ciałko żółte są, ale jak na 6tc. Lekarka powiedziała, że nie widać, żeby ciąża przestała się rozwijać dawno, bo pęcherzyk inaczej by wyglądał. Skierowanie za tydzień na USG, żeby sprawdzić czy rośnie czy nie. Czy któraś z Was tak miała i zakończyło się to pozytywnie? Jeżeli nie będzie rósł zarodek, będzie skierowanie do szpitala.
    Robiłam betę 23.08 859,6 i 25.08 1595.8, owulacje na pewno miałam 05.08 więc te dwa tygodnie mnie martwią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:59

• MadCat Autorytet

Wysłany: 18 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza ciaza była tydzień młodsza niż mówiła OM. Trafiłam do lekarza w 5/6 tc. Że nie wiele było widać, a mnie bolał brzuch wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Skończyło się na strachu tylko. Zbadali betę, zrobili usg i stwierdzi że albo bardzo wczesna ciąża albo taka co się poroni. Kolega z tej ciąży ma 4 lata.

Nie ma się co stresować, trzeba czekać. Do 12 tc wszystko się może zdarzyć a Twój stres nic nie zmieni. Jeśli ma się ciąża utrzymać to utrzyma.
    A no i ja byłam przekonana że owulacje miałam tydzień wcześniej 🙃

kropka_aga, Nadzieja9 lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g

⏩ Wizyta 6.10
    III prenatalne 20.10

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej poprzedniej ciąży zarodek był tydzień do tyłu i przestał się rozwijać. A wiek ciąży był znany bardzo dobrze, bo była z ivf. Jednocześnie znajdziesz na forum multum historii, które zakończyły się pomyślnie, jak u MadCat. Pierwszy trymestr polega na czekaniu, przez najbliższe kilka tygodni będziesz w niewiedzy, co dalej... Jeśli masz się czym zająć, żeby o tym cały czas nie myśleć i nie nakręcać się - byłoby łatwiej!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ