Faktyczny wiek ciąży
-
Dziewczyny, bo umieram ze strachu i chyba nie wytrzymam do następnego tygodnia.
Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, żeby potwierdzić ciążę, według miesiączki powinien być 8tc (miesiączki miałam regularne, 29/30 dni, ostatnia 23.07). Na USG wyszła ciąża, ale równo 6tc czyli malutka. Podobno pęcherzyk ładny, okrągły i jędrny, zarodek i ciałko żółte są, ale jak na 6tc. Lekarka powiedziała, że nie widać, żeby ciąża przestała się rozwijać dawno, bo pęcherzyk inaczej by wyglądał. Skierowanie za tydzień na USG, żeby sprawdzić czy rośnie czy nie. Czy któraś z Was tak miała i zakończyło się to pozytywnie? Jeżeli nie będzie rósł zarodek, będzie skierowanie do szpitala.
Robiłam betę 23.08 859,6 i 25.08 1595.8, owulacje na pewno miałam 05.08 więc te dwa tygodnie mnie martwiąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:59
-
Moja pierwsza ciaza była tydzień młodsza niż mówiła OM. Trafiłam do lekarza w 5/6 tc. Że nie wiele było widać, a mnie bolał brzuch wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Skończyło się na strachu tylko. Zbadali betę, zrobili usg i stwierdzi że albo bardzo wczesna ciąża albo taka co się poroni. Kolega z tej ciąży ma 4 lata.
Nie ma się co stresować, trzeba czekać. Do 12 tc wszystko się może zdarzyć a Twój stres nic nie zmieni. Jeśli ma się ciąża utrzymać to utrzyma.
A no i ja byłam przekonana że owulacje miałam tydzień wcześniej 🙃kropka_aga, Nadzieja9 lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
⏩ Wizyta 6.10
III prenatalne 20.10
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
W mojej poprzedniej ciąży zarodek był tydzień do tyłu i przestał się rozwijać. A wiek ciąży był znany bardzo dobrze, bo była z ivf. Jednocześnie znajdziesz na forum multum historii, które zakończyły się pomyślnie, jak u MadCat. Pierwszy trymestr polega na czekaniu, przez najbliższe kilka tygodni będziesz w niewiedzy, co dalej... Jeśli masz się czym zająć, żeby o tym cały czas nie myśleć i nie nakręcać się - byłoby łatwiej!
-