X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Farbowanie i makijaz permanentny
Odpowiedz

Farbowanie i makijaz permanentny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Co sadzicie o farbowaniu wlosow (farba bez amoniaku) w I trzymestrze?
    I o makijazu permanentnym brwi?
    Wydaje mi ,ze jeseli chodzi o brwi to powinno sie odpuscic,ale farbowanie? Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia na ten temat :)

e96b0e4df0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam w ciąży :)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez farbuje, niestety trafiłam na farbę z amoniakiem, następnym razem muszę dobrze poczytać etykiety, żeby była bez.

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem własnie w I trymestrze i mam umowioną wizyte u fryzjera na farbowanie w 9 tyg ciąży. Się naczytałam za i przeciw i postanowiłam pofrabować, oczywiscie farbą bez amoniaku.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
    A henne na brwi można stosować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:00

e96b0e4df0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    hej hej
    Wydaje mi ,ze jeseli chodzi o brwi to powinno sie odpuscic,ale farbowanie? Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia na ten temat :)

makijaż permamentny jest rodzajem płytkiego tatuażu czyli wstrzyknięcia ciała obcego pod skórę i aktywuje układ immunologiczny do walki z intruzem. Tatuaże są odradzane w ciąży i nikt rozsądny takowego nie wykona.

co do henny- owszem, można ale hennę czystą bez dodatków konserwujących czyli ściągasz samą hennę lub z indygo (znajdziesz w zielarni albo na stronie typu mazidła) i rozrabiasz z wodą i cytryną pozostawiając do nabrania koloru a dalej postępujesz jak z tą drogeryjną z jednym "ale" nieco dłużej należy ją przytrzymać

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam ale nie w I trymestrze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• misika Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ograniczyłam tego typu jak farbowanie czy paznokcie w czasie ciąży do zera

pampersy dla dorosłych
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    hej hej
    Ja bede musiała pofarbowac ale bede juz w 4 msc. Kupie jakaś lekka farbę bez amoniaku.
    Tatuaż permanentny robiłam przed ciąża w ale na poprawkę pójdę dopiero za dwa lata. Tatuażu nikt nie zrobi Ci. Normalna kosmetyczka bedzie wymagała abyś wypełniła ankietę i tam zaznaczasz czy nie jesteś uczulona na cos, chora, leki jakie przyjmujesz i miedzy innymi czy nie jesteś w ciazy itd.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    hej hej
    Mnie gin powiedziała, ze farbować można.
    Ale makijaż permanentny ja uważam za przesadę.. Przecież to Ci igły w skore wbijają z barwnikiem. Pomijam niskie ale realne szanse zakażenia, ale barwnik w takim systemie dostaje sie do krwiobiegu... po co to w ciazy? Na pewno chodzi Ci wlasnie o makijaż permanentny?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka właśnie w pierwszym wpisie pisałam, ze można sobie odpuścić makijaż pernamentny ☺️ A farbować to farbuje, chociaż w 1 trymestrze bez amoniaku.

e96b0e4df0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • dkdk Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o makijażu permanentnym ust?

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkdk wrote:
    Makijaż permanentny ust, czy brwi jest zabroniony jeśli jest się w ciąży.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkdk wrote:
    Myślę, że żadna profesjonalistka by się nie zgodziła na wykonanie tego typu zabiegów kobiecie w ciąży.
    Nie wiadomo nigdy jak się preparat zachowa, bo w ciąży mogą być zawirowania hormonalne i to co wcześniej np. nas nie uczulało, w ciąży może już tak. Ja nie podjęłabym takiego ryzyka.

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak najbardziej. Tylko koniecznie wybrać linergistkę, która zna się na rzeczy , dobierze odpowiedni kolor i nie wyjedzie poza czerwień!

Oczywiście liczy się tutaj również doświadczenie osoby wykonującej taki makijaż, od siebie w Chorzowie polecam ten gabinet:
    https://perfecteyes.eu/makijaze-permanentne/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 12:24

• KarolinaJa Nowa

Wysłany: 14 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny za 3 miesiące zaczynam całą procedurę. Jak myślicie czy mogę teraz zrobić jeszcze
    brwi permanentne czy lepiej będzie sobie już odpuścić??

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ