Farbowanie i makijaz permanentny
-
Ja jestem własnie w I trymestrze i mam umowioną wizyte u fryzjera na farbowanie w 9 tyg ciąży. Się naczytałam za i przeciw i postanowiłam pofrabować, oczywiscie farbą bez amoniaku.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
A henne na brwi można stosować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:00
-
martynka870 wrote:hej hej
Co sadzicie o farbowaniu wlosow (farba bez amoniaku) w I trzymestrze?
I o makijazu permanentnym brwi?
Wydaje mi ,ze jeseli chodzi o brwi to powinno sie odpuscic,ale farbowanie? Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia na ten temat
makijaż permamentny jest rodzajem płytkiego tatuażu czyli wstrzyknięcia ciała obcego pod skórę i aktywuje układ immunologiczny do walki z intruzem. Tatuaże są odradzane w ciąży i nikt rozsądny takowego nie wykona.
co do henny- owszem, można ale hennę czystą bez dodatków konserwujących czyli ściągasz samą hennę lub z indygo (znajdziesz w zielarni albo na stronie typu mazidła) i rozrabiasz z wodą i cytryną pozostawiając do nabrania koloru a dalej postępujesz jak z tą drogeryjną z jednym "ale" nieco dłużej należy ją przytrzymać
Sergiusz -
Ja ograniczyłam tego typu jak farbowanie czy paznokcie w czasie ciąży do zera
-
Wydaje mi ,ze jeseli chodzi o brwi to powinno sie odpuscic,ale farbowanie? Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia na ten temat
Tatuaż permanentny robiłam przed ciąża w ale na poprawkę pójdę dopiero za dwa lata. Tatuażu nikt nie zrobi Ci. Normalna kosmetyczka bedzie wymagała abyś wypełniła ankietę i tam zaznaczasz czy nie jesteś uczulona na cos, chora, leki jakie przyjmujesz i miedzy innymi czy nie jesteś w ciazy itd. -
Ale makijaż permanentny ja uważam za przesadę.. Przecież to Ci igły w skore wbijają z barwnikiem. Pomijam niskie ale realne szanse zakażenia, ale barwnik w takim systemie dostaje sie do krwiobiegu... po co to w ciazy? Na pewno chodzi Ci wlasnie o makijaż permanentny? -
dkdk wrote:A co sądzicie o makijażu permanentnym ust?
Nie wiadomo nigdy jak się preparat zachowa, bo w ciąży mogą być zawirowania hormonalne i to co wcześniej np. nas nie uczulało, w ciąży może już tak. Ja nie podjęłabym takiego ryzyka. -
Tak, jak najbardziej. Tylko koniecznie wybrać linergistkę, która zna się na rzeczy , dobierze odpowiedni kolor i nie wyjedzie poza czerwień!
Oczywiście liczy się tutaj również doświadczenie osoby wykonującej taki makijaż, od siebie w Chorzowie polecam ten gabinet:
https://perfecteyes.eu/makijaze-permanentne/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 12:24
-